European Phalanx

Sunnyogás a migráció kérdésében

2019. február 28. - megamovieboy

mire.jpg

 Itt van a legújabb kormányzati kommunikáció, ők is elkezdték a EP választások kampányát, nem csak a Parlament elött füstgránátozó és a tévészékházban bohóckodó ellenzék. Temészetes módon a téma még mindig a migráció. Vagy nem is olyan természetes ez?

 Orbánék azért tudnak ebben a témában még mindig fogást találni, mert a betelepítéseket pártoló erők nem tudnak, vagy nem hajlandóak viszakozni. Ennek hiányában viszont egyrészt a szavazók gondolhatják, hogy a baloldal számára Európa problémáira való gyógyír az afrikai és a közel-keleti felesleg betelepítése, másrészt a baloldal így megtartja magának a lehetőséget, hogy a választások után esetleg folytassa. Ezért történik most az, hogy a kormányzati kommunikációra újságírók és másodvonalbeli EU bürokraták válaszolnak, mert így a bevándorlást eddig támogató politikusok elkerülik a nyílt színvallást. Amíg Juncker és társai nem hajlandók kimondani, hogy a betelepítések erőltetését befejezik, de legalábbis újragondolják, amivel elismernék politikájuk bukását, addig egy üres csekket akarnak aláíratni az európai szavazópolgárokkal a választásokon.

 Pedig van ennek ellenkezőjére is példa. Merkel politikája egyértelműen elbukott Németországban.  A politikusasszony,  nehogy két szék között a földre essen, kénytelen volt a pártelnöki tisztségét átengedni és a ciklus végével a kancellári széktől is búcsúznia kell. Persze ilyet politikus komoly kényszerítő erejű helyzet nélkül nem tesz. Feltételezhető a párt részéről volt komoly nyomás, őket meg a szavazók helyezték nyomás alá. A legnagyobb német párt szavazói nem kértek a migrációból. Ez olyan tény, amit a baloldali sajtó elfelejt kimondani. Ehelyett játszák az ártatlan bárány szerepét. Felháborodnak azon, hogyan is lehet bárkiről azt gondolni, hogy betelepítéseket támogatna? Ez ugyanaz a sajtó, amelyik végig kampányolt a 'szegény menekültek befogadásáért'.

 És itt is van a CDU új pártelnöke, aki Junckerrel ellentétben kijelentette: „Az egész migránsügyet felülvizsgáljuk, a külső határok védelmétől kezdve a letelepedési engedély megadásáig, illetve az érkező integrálásáig. A kulcsszó a hatékonyság”. Ebben sincsen semmi konkrétum, de már bele lehet érteni az eddigi gyakorlattal való szakítást. Junckerék semmi ilyesmire nem hajlandóak. Még egy nesze semmi gumicsont szöveget sem hajlandóak előadni. Ezek után ki hiszi el, hogy nem azt akarják, amit eddig akartak? Ugyan az 'aranynál is értékesebb' migránsok betelepítésének apostolai most csendben vannak és a szolgáik beszélnek helyettük, de nem a nevükben. Amint megint öt évre hatalomra kerülnének, folytathatnák Európa megváltoztatását, a szavazók valós akaratával dacolva. Kaptak már öt évet, ha megint kapnak ötöt, az már tíz. Tíz év egy antidemokratikus beállítottságú vezetésnek elegendő arra, hogy Európa úgy megváltozzon, hogy rá se ismerjünk. Annyi eszük azért van, hogy Hitlerrel ellentétben ezt nem jelentették be előre.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr6914656403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása