European Phalanx

A több halott a humanizmus bizonyítéka

2019. május 12. - megamovieboy

migrans_hajo_borulas2.jpg

 Amint várható volt, az olasz kikötők lezárása töredékére csökkentette a Földközi tengeren át igyekvő migránsok számát és ezzel együtt az áldozatok számát is. Annyi történt, hogy most már teljesen értelmetlen mentőtutajokkal nekivágni, mert a líbiai parti őrség rövid úton visszazsuppolja őket a partra. Marad a komolyabb hajón való elindulás, viszont ezekről nem lehet kimenteni a migránsokat, hiszen úsznak a felszínen. Az európai kikötőkbe meg természetesen nem köthetnek ki, de legalábbis partra nem szállhatnak róla.

 Erre lett kitalálva a Karib tenger kalózaiból ismerős himbálás, befordítás, vagy süllyesztés, vagy egyszerűen csak túlterhelés, ami miatt már szükséges kimenteni őket a vízből. Mint sejteni lehet, egy nagyobb hajó vízbefordulása veszélyes dolog, amit csak tetéz, ha az utasok nem tudnak úszni. Emiatt arányaiban, azaz az útra kelők számához képest statisztikailag több a halott, de a valóban elhunytakat összeszámolva egyértelműen jóval kevesebben haltak meg.

 Erről sikerült egy hergelő cikket kerekítenie kedvenc spekulánsunk véleményblogjának. A kevesebb halottat a 444.hu kiforgatott statisztikának nevezi. Számukra az arányaiban több halott az embertelenség bizonyítéka, azaz a valóban meghalt emberek számának csökkenését mondják embertelenségnek. A 444.hu különös humanizmusa a több halottal lenne csak elégedett. Persze azt nem teszik hozzá, hogy nekik nem a meghalltak száma, avagy a halottak aránya számít, hanem az Európába érkezők minnél nagyobb tömege. Ha a tulajdonosuk humanizmusa is hasonlóan különös, akkor Isten óvjon tőle mindenkit!

 Még azt is megjátszák a cikkben, hogy a számokkal bűvészkednek egy kicsit. A mentőtutajos számokat, azaz régebbieket arányítják az újabb, hajóbeborulásos számokhoz és a különbséget, a politikai felelőtlenség áldozataiként mutatják be. Így kijön nekik 124 többlethalott. Azonban, ha bűvészkedés nélkül számolunk, akkor a valódi, nem az arányaiban, hanem a valóságban meghaltak közötti különbség 205, azaz ennyivel kevesebben haltak meg az olasz kikötők lezárása után vizsgált időszakban. Amúgy már régebben is a hajóbeborulások miatt voltak leginkább halálos áldozatok, amihez a tutajokról felvettek számának semmi köze nem volt és most ez utóbbiak csökkentek le, azaz ez rontja a statisztikát.

 Az arányszámokkal való ügyeskedéshez még annyit tennék hozzá, hogy inkább vagyok statisztikailag 33%-ban halott, csak éljek, mint hogy csak 6%-ban legyek halott, de már a halak lakmároznak a testemből.

 Ami még megdöbbentő, hogy az egész fából vaskarika arányszámos magyarázatot csont nélkül nyelik be a hozzászólók.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr4214821172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása