European Phalanx

Miért büdös a finnugor őshaza?

2019. július 08. - megamovieboy

migration_of_hungarians.jpg

  Ugor őshaza, na persze! Az angol felírat ne tévesszen meg senkit, természetesen egy magyar műve. Forrás:wikipedia

 A finnugristák részéről elhangzó klasszikus vád, hogy "a magyaroknak büdös a halszagú atyafiság". Aki ilyet mond, azt egyből be lehet azonosítani, mint finnugrista. Ezzel szemben nekünk magyaroknak semmiféle bajunk nincsen a finnekkel, hiszen a nyelveink alapjai tényleg közösek, nem háborúztunk egymás ellen, sőt a finnek helytállása a szovjetekkel szemben példaértékű, meg aztán Helsinki az ugye már nyugat. A finnugor őshaza elmélet volt büdös, mert eleve több sebből vérzett. A legfontosabb, hogy ez csak egy feltevés, elmélet, avagy teória volt, melyet soha nem bizonyítottak.

 A sztyeppei kultúra több ezer éves fejlődés eredményeként jutott el arra szintre, amilyennek azt ma ismerjük. Ehhez képest a finnugristák szerint, 1500 éve még az Urálban vadásztunk, halásztunk, gyűjtögettünk, kb. őskőkori szinten, miközben a világban már addigra volt sumér kultúra, Egyiptomi birodalom, Perzsa birodalom, Római birodalom stb. Ehhez képest 400 év múlva már nomád állattenyésztő, földműveléshez értő, a sztyeppei hadviselésben kiváló népcsoport vagyunk.

 De ez még semmi, mert amikor a magyarok kitalálják, hogy ők bevonulnak a Kárpát medencébe, akkor ezt mindenki elfogadja. Az ott élő népeken kívül a morvák, németek semmiben nem akadályozzák a magyarokat, sőt szabadon vonulhatnak át a vikingek uralta Kijevi Rusz területén is, huzamosabb ideig még ott is táborozunk. De mindezek előtt a magyar sereg a Kárpát medence környékén levő mindhárom nagyhatalom szolgálatában harcolt a többi ellen, kiismerve azokat mint szövetséges és mint ellenség is. És nem mellesleg hat másik törzs is csatlakozott a honfoglaláshoz, ez mutatja, hogy a magyarok törzsének volt respektje.

 A Honfoglalás egy jól megtervezett és kivitelezett logisztikai, politikai, katonai mestermunka volt. Még véletlenül sem úgy néz ki, mintha a magyarok éppen az erdőből jöttek volna elő, ahol a 300 szógyökükkel makogtak addig.

 Azonban ezeken kívül is van egy csomó probléma a finn-magyar közös származással. Ezek egyike az antropológiai eltérés, azaz, amit mindenki lát a saját szemével, hogy kinézetre különbözünk a finnektől, arra a tudomány is rájött. Egy másik különbség az eredettudat, tehát egészen más hagyományok voltak a honfoglaló magyaroknál, mint a finneknél, említeném a temetkezést, vallást.

 Ami így utólag bosszantó, hogy az antropológiai és régészeti eredményekből is kiderült a finnugor őshaza elmélet tarthatatlansága, ennek ellenére tanították, újabb nemzedékeket csapva be. Most meg, amikor III. Béla és honfoglalók sírjának vizsgálatakor megcáfolhatatlanul derült ki a hun eredet, egyből támadják a publikáló tudósokat, akiknek emiatt elsőként külföldön kell publikálniuk, hogy hazai ellenzékük ne járassa már le az eredményeiket előre. Ezen kívül több külföldi tulajdonban levő nagy látogatottságú, magyar nyelvű internetes oldal tett közzé az uráli őshaza elméletet bemutató térképet és cikkben bizonygatják a honfoglalókkal ideérkezett közrendűek egy kis csoportjára hivatkozva az ugor eredetet.

 A legszebb, amikor a finnugristák megtagadják az uráli őshaza elméletüket és csak közös ősnyelvről kezdenek beszélni. Mintha én, vagy a tisztelt olvasó nem az uráli őshazás térképeken tanúlta volna a magyarság eredetét! Én azt látom, hogy ez a finnugrista csoport még mindig nem adta fel, nem érdeklik őket a tudományos eredmények, folyamatosan támadják a hun eredetet.

 Miután a finnugor őshaza elmélet orbitálisan nagy tévedésnek bizonyult, felvetődik, hogy a többi finnugrista elmélet, mint a székely rovásírás tagadása, vagy a magyar nyelv jövevényszavaival kapcsolatos feltevések mennyire állják majd meg a helyüket egy újabb kutatás során?

 Azt mondják, minek nekünk az eredetünkkel foglalkozni? Én meg azt mondom, hogy minek hamis eredetet kreálni és azt a végsőkig, sőt azon túl védelmezni, terjeszteni? Amíg külföldi nyomás van a magyarok eredetének elismerése ellen, addig nekünk meg kell védenünk azt! Ahogyan egyesek harcolnak ellene hamissággal, nekünk harcolnunk kell az igazságért! Nem a halszagú atyafisággal van a gondunk, hanem a messziről bűzlő hamis teóriákkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr8014929440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása