European Phalanx

Zsákutcában az ellenzék

2020. március 23. - megamovieboy

palpatine_senatus.png

Ahogyan a helyzetet az ellenzék elképzeli :D Palpatine kormányzó kikiáltja az I. Galaktikus Birodalmat,                                            Forrás: Star Wars III. A Sith-ek bosszúja

 Elnézést a Palpatine kancelláros képért, de annyira erre gondolt az ellenzék, hogy nem tudtam kihagyni! És lássatok csodát, TGM másnap megjelent, szokásos diktatúrázós cikke felett ugyanez a kép van. Ez a különbség közöttünk, ő komolyan is gondolja.

 Itt a járvány, amit az ellenzéket támogató 'független' média már a legelejétől szépen felfűzött, egy a kormány alkalmatlanságát bizonygató lejárató kampányra. De csak eddig tartott a szép világ. Az ország nagyobbik része megértette a helyzet súlyosságát. Gyakorlatilag bármilyen intézkedést elfogadnának az emberek, amit a helyzet megkövetel. Lehet vitatkozni a felhatalmazási törvény jogosultságáról, de ehhez eddig az ellenzéknek támogatnia kellett volna a kormányt a válságban. Mivel nem tette, lejáratta magát a közvélemény szemében. Így most, amikor elővették a jól bejáratott 'Orbán diktatúrát csinál' lemezt, hitelességük csorbult. Az a diktatúra, amit 14 év alatt sem sikerül összehozni, az annyit is ér. Emellett még elővették, hogy ez a felhatalmazás örök időkre szó, meg antidemokratikus, de persze hazudnak. Nyilvánvalóan a járvány után érvényét veszíti a felhatalmazás és nem mellesleg van rá alkotmányos jog.

 Nehéz eldönteni, hogy az ellenzéket a Fidesz kommunikációja terelte zsákutcába, vagy saját ostobaságukból szaladtak bele. Természetesen válsághelyzetben, amit éppen a 'szabad' sajtó próbált pánikhangulattá fokozni, az emberek el fogják fogadni a többletjogok megadását és elítélik ennek akadályozását. Most ezek után a Fidesz évekig hivatkozhat erre a precedensre, hogy az ellenzék az ország ellensége és akadályozták a járványellenes intézkedéseket. A választásokig még két év, addigra rég vége lesz a 'diktatúrának' és nevetségessé válnak az éppen ez ellen most tiltakozó, chartázó balliberális értelmiségiek. 

 Ezek után a legvalószínűbb, hogy a felhatalmazási törvény egy médiahekk, de annak tökéletes. Voltaképpen a rövidlátó, rosszindulatú, a válságból magának politikai hasznot remélő kártékony ellenzék megfékezésének egy jó eszköze. Arra, hogy ezt ők maguk nem ismerték fel, vagy ennek tudatában is folytatják saját maguk lejáratását, az kérdéses. Én személyesen hajlok az utóbbira, szerintem tudatosan játsszák el szerepüket, de hogy ezért ki fizeti meg őket, azt konkrétan ugyan nem tudni, de semmiképpen sem elfogadható.

 Alapvetően a diktatúra nem az ördögtől való. Annak idején válsághelyzetben már a Római Köztársaság is diktátort választott, hogy minden erőforrást központosítva tudjanak a helyzet megoldására mozgósítani. Az, hogy mára a diktatúrának negatív kicsengése lett, arról a diktátori címet élethosszig használó egyeduralkodók tehettek és persze a baloldali propaganda. Nem kell bedőlni az agymosásnak, ne hagyjuk a múltat végképp eltörölni, inkább tanuljunk belőle!

 Ha már emlegettem a rómaiakat, ők a legnagyobb vész, Hannibal támadásakor diktátort választottak fél évre. Ő zseniális meglátással elkerülte az összecsapást az ellenséggel, de támadta az utánpótlási vonalait és korlátozta mozgásában. Persze az elmaradt győzelemre felhúztak egy lejárató kampányt, így a fél éves megbízatás lejárta után leváltották és két konzult tettek a helyére. Ők felszereltek egy 86.000 fős hadsereget és csatát vállaltak. Hannibál köszönte a lehetőséget és cannaei csatában megsemmisítette a római sereget. Ennél a híres példánál nagyon nem jött be az időbeli korlátozás. 

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr9515547400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2020.03.25. 11:26:37

Nekem is volt olyan érzésem, hogy ekkora marha nem lehet az ellenzék, hogy nem támogat egy egyszerű ügyviteli módosítást. A kormánypárt pár nap késéssel amúgy is el fogja érni a kívánt helyzetet, de a kerékkötés mérhető szavazatvesztéssel jár. Nem gondoltam volna, hogy tényleg ilyen ostobák, én is manipulációt sejtettem, de azután visszanéztem néhány balos prominens "mindent vivő" nyilatkozatát. Nos de. Tényleg ilyen ostobák.

Nem tudom, hogy szerencsére-e. Ha több eszük lenne, talán tovább látnának az orruknál, komolyan lehetne venni őket, és mindenkinek jobb lenne. Nekik is. Így viszont, hogy a képességeik alig látható mértékben haladják meg egy baromfiudvar lakóiét (konkrétan nem sz@rják teli az udvart), jobb is, hogy ilyen hülyék, de csak nekünk. Ők, és a követőik szenvednek. Tőlük.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2020.03.26. 02:36:25

@F.M.J.: Én két dologra tudok gondolni. Egyrézt az ellenzéknek olyan szavazói vannak, akik hisznek abban, hogy már tíz éve diktatúra van és csak az ellenzék, meg Soros és a civilek miatt nincs totális nácizmus. Valamint Orbán minden héten megbukik. Ezt eddig 500-szor hitték el. Ehhez a színvonalhoz kell az ellenzéknek igazodnia. Ide bőven belefér egy megint megvédtük egy hétre a, a mit is? :D És most a hívek e mellett érvelnek, hogy ezt kellett tenniük, még ha hülyeség is, mert muszáj. A másik, hogy a külföldi támogatóik egy történetet adatnak el velük és nekik ehhez el kell játszani a szerepüket. Amit látunk az olyan, mint amikor egy színész kínlódik a rossz forgatókönyv és rendezés miatt.
Arra hivatkoznak, hogy fél éves megkötéssel elfogadták volna. Ez is hülyeség, hiszen fél év nem lesz elegendő, másrészt fél év múlva is kétharmada lesz a Fidesznek.
Végül pedig megjegyzem, jó lenne egy értelmesebb ellenzék, de ennek egy magyarul, a magyar emberek fejével a magyarokért gondolkodó ellenzéknek kellene lennie. Ők a Fideszt is jobb mukára késztetnék, vagy maguk át tudnák venni a helyüket frissebb, jobb meglátásokkal. Ami van, hogy a nemzeti oldal kénytelen egy párt mögé felsorakozni, ez egy vészhelyzetre adott reakció. Mint mondjuk a szovjet megszálláskor a kisgazdákra szavaztak le egységesen, a kommunisták ellen.
A probléma az, hogy a városi réteg, mely a globalizáció nyertese, nem érti meg, nem is akarja megérteni és még le is nézi a vidékieket, vagy a szegényebbeket. Ráadásul rengeteg pénz van az őket kiszolgáló politika mögött, ami hatásos propagandát jelent. Úgyhogy ez a vészhelyzet még sokáig megmarad, mivel a liberálisokat nehéz érvekkel megszólítani, értve ezalatt, hogy megértsék azokat.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2020.03.26. 11:08:15

@megamovieboy: Az ellenzék like-tábora a saját narratíváinak a foglya. Az általuk maguknak emelt falaktól nem látják a valóságot. Pl.: Zorbánisztán, elsíbolt manyup, mindent ML visz, ellehetetlenített "civilek", stb. Tételesen cáfolhatóak a formális logika szabályai szerint egy lépésben, de mivel a szóhasználatuk része a megnevezések (félre-)címkézése (pl. ellenzéki helyett "független", stb.), így minden józanabb pillanatban "felfogott" realitás törlődik az agyukból a következő megszólaláskor. Úgy működnek, mint egy rossz számítógép, aminek a gazdája nagy nehezen rendezi a beállításait, de minden újrabútolásnál pont olyan hülye, mint az előző indításnál.

"jó lenne egy értelmesebb ellenzék"
- Ez azért szerintem nem ilyen egyszerű. A Fidesz képességeivel semmi gond nincs, de tényleg. Sőt. Kiváló szakemberek, nagyon jó stratégák, megfontoltak. Az nem mindegy, hogy ezeket a képességeiket mire használják. Talán helyesebben fogalmazunk, ha azt mondjuk, hogy egy tisztább kezű alternatívára lenne szükség, de ez is idealisztikus. Egyszerűen szükségszerű, hogy bizonyos mennyiségű és jellegű mocsok, rárakodjon egy pártra. A teljesség igénye nélkül.: Nem nyerhet senki választásokat egy elhülyült társadalomban a választók félrevezetése nélkül a legjobb szándék mellett sem, hiszen a lehetőségeknél bármikor lehet (és szoktak is) szebbeket ígérni. Így aki a hatalomba került, az már eleve sáros egy olyan társadalomban, amiben közéleti vezető lehet egy olyan idióta, aki méhkaptárakat csinálna a buszmegállókban (LOL). Azután szükség van finanszírozásra is a legnagyobb jószándék mellett is, hiszen a meggyőződéses laposföldhívő csak kihalásos alapon fog eltűnni, egy kormánynak meg nincs annyi ideje. Na ezért kell a pártközeli "vállalkozó", hogy mindig legyen miből fenntartani a támogatottságot egy olyan társadalomban, amiben a MinElnök már 500-szor megbukott, de az ellenzéki idiótának még mindig nem esett le, hogy az előző kamu lehetett, hiszen akkor hogyan bukhatott volna meg ma is?

Na és persze az sem mindegy, hogy miből él a lakosság? Nem mindegy, hogy egy kormány lenyúlja az EU maniját, vesz belőle aranytojást tojó tyúkot, majd a tojások egy részét lenyúlja, a többi meg marad a népnek, vagy egy másik kormány eladja az aranytojást tojó tyúkot, lenyúlja az árát, majd felvesz egy csomó hitelt a működésre, és a népnek adja a törlesztőrészleteket. Egy egyszerű parasztembernek van annyi esze, hogy holnap is enni kell, egy neo-liberális plázapatkánynak viszont nincs, és ez látszik a választási eredményeken is.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2020.03.30. 15:48:14

@F.M.J.: Lehet az ellenzék esetében egy fordított dologról van szó. A külföldi propaganda gerjeszti az elvárásokat és az ebben hívő tömegek kényszerítik ki az ellenzék viselkedését. Feltehetően ők is tudják ennek hibáit, de mivel nincsen saját sajtójuk, nem tehetnek mást. Ha a keménymag elfordul tőlük, akkor az a párt elbukik. (Hacsak nem szerez másikat) Nem mellesleg a globalista követelések teljesítése az országra károsak, általában túlzott költekezést, eladósodást és téves gazadasági lépéseket követelnek, melynek haszonélvezői a globális tőke urai lennének.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2020.03.31. 08:11:05

@megamovieboy: "A külföldi propaganda gerjeszti az elvárásokat és az ebben hívő tömegek kényszerítik ki az ellenzék viselkedését."
- Ez egy érdekes gondolat, amit más szempontból is elég jól alá lehet támasztani. Jól megfigyelhető, hogy a jólét mértéke, és annak időtartama a hülyüléssel egyenesen arányos. Természetesen társadalmi átlagról beszélek. A külföldről vezérelt vélemények pedig mint általában más esetekben is, magukból indulnak ki. Tehát az elképzeléseik tenyészkörnyezete a saját életképtelen társadalmuk. Talán azért nem működnek nálunk elég hatékonyan az agylúgjaik, mert még nem cserélődött le teljesen az életképes lakosság modern plázapatkányságra.

"Feltehetően ők is tudják ennek hibáit"
- Elvben lehetséges lenne, de szemlélve a valós megnyilvánulásokat, erős kételyek fogalmazódnak meg. Az elvárás ugyanis lehet egy narratíva, de a szavak és mondatok csak saját kútfőből kellene hogy származzanak, és ha így van, akkor még sokáig lesz Fidesz ennyi idiótával szemben.

"nincsen saját sajtójuk"
- Pillanatnyi állapot, és ez is csak félig igaz. A sajtó ugyan nem az övék, de ők használják, és jelen esetben ez sokkal fontosabb. Másrészt meg volt nekik Simicskás HírTV-jük, de abból sem tudtak semmi értelmeset kihozni, mert ahhoz is szükség lett volna intelligenciára. Ők azonban rendre kiutálják maguk közül a nem vérgőzös, konstruktív és széles-látókörű ellenzéki érzelmű szereplőket - ha politikus ha szavazó, mindegy -, ezzel kvázi "kormánypártivá" minősítve mindenkit, aki rendelkezik némi szürkeállománnyal is. Ez is az ostobaságuk bizonyítéka, hiszen nincs OV-nak akkora elvbéli támogatottsága, mint többsége, de ezt az ellenzéket értelmes ember nem akarja a hatalomban látni. Hiába próbálják megmagyarázni, hogy azért ez a helyzet, mert OV átírta a választási törvényt, valójában a jelenlegi ellenzékkel szembeni protest szavazatok tartják magasan a kormány támogatottságát.

"Ha a keménymag elfordul tőlük, akkor az a párt elbukik."
- Lásd.: JOBBIK

"a globalista követelések teljesítése az országra károsak, általában túlzott költekezést, eladósodást és téves gazadasági lépéseket követelnek"
- Teljesen egyetértek, de hiába sirathatjuk "szegény" ellenzéket, ugye azok is csak személyekből állnak. Ugyan úgy, ahogyan mondjuk nem kötelező hóhérnak, fegyőrnek, vagy verőlegénynek sem lenni, bizonyos világnézetekkel nagyon jól megférnek ezek a foglalkozások is. Ami a jelenlegi ellenzéket illeti, ha nem tudják, hogy az általuk támogatott jövőkép káros az országra, akkor idióták, ha tudják, akkor gazemberek. Egyik esetben sem tudom támogatni.
süti beállítások módosítása