European Phalanx

Két tény a koronavírus helyzetről

2020. március 30. - megamovieboy

coronovirusoutbreak_europa.png

A korona vírus március 12-én Forrás https://reliefweb.int

 Az egyik tény Kína viselkedése a járvány idején. Egyrészt náluk sokkal korábban elindult a terjedés és ugyanígy a védekezés is. Eközben rengeteg adatot tudtak gyűjteni róla. Ennek ellenére a világ többi része ebből semmit nem kapott meg. A két legfontosabb dolgot sem tudta a világ, hogy a vírus nagyon könnyen fertőz és sokáig tünetmentes a vírusgazda, aki így tudtán kívül fertőz. Gondolom ezért senki nem fogja felelősségre vonni Kínát, de jópontokat sem fognak neki ezért osztogatni.

 A másik dolog, a baloldal által annyira istenített nyugat, pl. ma is főoldalas lett egy blogbejegyzés, ami a nyugat velünk szembeni felsőbbrendűségét kész ténynek veszi, tehát a nyugat elképesztően nívótlan reagálása. Lehet mentegetni őket, hogy náluk hamarabb megjelent a vírus, de a reakciók óvodás szintűek voltak. Sajnos a kolonista gőg vezette őket, mikor a vuhani rémhíreket nem vették komolyan, mintha a fejlett nyugaton ilyesmi nem történhet meg, csak az alsóbbrendű sárgáknál. Több reakcióhalmaz volt megfigyelhető nyugaton. Az angolszász pökhendiség. A latino fegyelmezetlenség. És az északi félreértett, felelőtlen liberalizmus, amihez Macron is csatlakozott. Egyedül a németek bizonyultak értelmesnek. Mondjuk utóbbin nem lepődtünk meg.

 A nyugati balliberális sajtó legnagyobb bánatára, a keleti blokk országai összességében a vártnál sokkal jobban kezelik a helyzetet. A bejövő információkat figyelembe veszik, felhasználják, a védekező lépéseket ésszerűen bevezetik és a lakosság is meglepően fegyelmezett. Annak oka, hogy általánosságban rosszabbak voltak a várakozások, a folyamatos kishitűségre nevelés, azaz a régiónkat lekezelő globalista sajtó manipulációja volt.

 Erre csak azt tudom mondani, hogy a magát nem fehérnek, hanem polkorrektül "kaukázusinak" nevező nyugat, semmivel sem felsőbbrendű hozzánk képest. Főleg, hogy nekik a Kaukázushoz semmi közük, ellenben Hunorral és Magorral a mi őseinkkel, akik viszont onnan származnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr6415573154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2020.04.01. 09:17:53

"ellenben Hunorral és Magorral a mi őseinkkel, akik viszont onnan származnak."
- Ők talán igen, de elődeik oda ordoszi területekről, azok ősei az azóta elsüllyedt Mu-ról/Lemúriából/Ataiszról, ki hogyan hallott róla, ahova meg a Kárpátok közül menekültek a jégkorszak elől már sok-tízezer éve. Én legalábbis ilyeneket olvastam eredetünkről.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2020.04.01. 11:32:18

@F.M.J.: A kaukázusi származás a krónikák alapján következtethető ki. Hunor és Magor vándorlásának iránya csak a Kaukázusból mutathat a Miétoszi ingovány irányába, ha az evilát földje. Gyakorlatilag beházasodnak a Duló házba, mely közismerten szkíta-alán származású. Ott elsokasodnk és megindul egy keleti terjeszjedés, melynek központja a mongol terület lesz. Amikor később a kínaiaktól vereséget szenvednek, a mongolok meg fellázadnak, akkor indulnak meg nyugatnak. Akkor alakul ki a heftalita hun birodalom északnyugat Indiábam és olvasztják be a szarmata törzseket és jutnak el Bendegúz vezetésével a Dunáig. Attila halála után Irnik keletre húzódik és megszervezi az ott élő hunokat-magyarokat. Feltehetőleg Attila leánytestvérének családjából származnak Álmosék és ők jönnek, ahogyan a krónika feljegyzi, visszafoglalni Attila jogos örökségét. A források, krónikák, feljegyzések, a leletek az antropológia és az archeogenet
A MU dolog egy baromság. A jékorszak idején Szibéria felé vándoroltak ki a Kárpát-medencéből, ott keveredett hozzánk északi genetika és nem az Urálban, ahol még vadászó-gyűjtögető magyart nem találtak eddig. Szibériából részben a közel-keletre vándoroltak délebbre, részben visszatérték a Kárpátokhoz. A Kaszpi vidéke, a Kaukázus déli része mindig is a magyarok törzsi helye volt, egészen az 1300-as évekig.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2020.04.01. 12:44:05

@megamovieboy: Én azért nem mernék ilyen kategorikus állásfoglalásokba belemenni, hogy mi baromság, és mi nem. Részint azért nem, mert a geológia mint természeti jelenség nem ismeri a politikai igényeket, fordítva viszont létezik, a valóság igények szerinti magyarázata, nagyobb léptékekben a praktikus letagadása, vagy kitalálása.

A magyarok, - még előbb avarok, előtte hunok, sőt azoknak több hullámban való érkezése - története politikai okokból elég jól álcázott sztori. Elég nehéz tiszta képet alkotni, főleg úgy, hogy ennek felgöngyölítése még mindig nincs eltökélve, a "kutatások" pedig elég érdekmotiváltak, de nem akarok itt leragadni.

Az bizonyos, hogy elég összetett leletrendszer létezik, amik olyan összefüggésekre, történésekre engednek következtetni, amikre az elfogadott narratívák szerint nem kerülhetett sor. Márpedig vannak. Azután ott van néhány rendkívül figyelemreméltó elmélet, vagy inkább nevezzük lehetséges történelemnek, amiket nagy körültekintéssel alkottak meg. Kerek egészek, sok mindenre magyarázatot adnak, egyszersmind egymásnak ellentmondanak. Persze legegyszerűbb állást foglalni valamelyik mellett, és a másikról kikiáltani, hogy ostobaság, de szerintem egyikünk sem az a tipikus fanatikus fajta, és örülnék, ha ebben a meggyőződésemben nem kellene csalódnom.

Csak pár példa az illusztráció kedvéért. Baráthosi, Badinyi, Móricz, Arvisura, Anonimus, Torma Zsófia, stb. De vannak egyéb elgondolkodtató dolgok is, amik egyértelműen léteznek, de úgy kerülik azok lehetséges magyarázatát az akadémiai narratívák, mintha bulvárhoroszkóp lenne. Ilyenek például a Sumerok, Pannonok, Etruszkok, Baszkok, Kurdok, Hunok közötti látens összefüggések. Én nem vagyok történész, nem is foglalok állást bizonyos emberek véleménye terén, de az általuk bemutatott bizonyítékokat figyelembe veszem. Kevés rálátásom van a föld mozgásaira is, meg aztán ott is vannak érdekes tények, mint mondjuk az Antarktisz valaha volt zöld felületei, a csapadékos, mi több folyós-tavas Szahara, a szantorini kitörés, ami eltörölte a krétai civilizációt, az Atlantisz-legenda, ami ugye valamiból csak született (itt közbevetném, hogy Trójáról is azt hitték, hogy legenda, míg meg nem találták), és ha már itt tartunk, miért ne létezhetett volna Ataisz is, ha nem is pont úgy ahogyan az Arvisurákban olvasható? Az is megmagyarázhatna egyet s mást, például az É-Amerikai és a hun sztyeppei nomád életforma hasonlóságát, ami mégsem hasonlatos például a szintén nomádnak nevezhető afrikai legeltető állattartáshoz. Persze lehet véletlen is, de azért nem akarok félretenni egy lehetséges magyarázatot, mert nem illik a saját elképzelésembe.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2020.04.01. 16:18:45

@F.M.J.: Az Arvisura egy jóindulatú amatőr munka, amiben minden olvasott dolgot saját értelmezés szerint gyúrtak össze. Jóval közelebb állhat a valósághoz mint amennyire a hivatalos akadémiai valaha is volt. Tróját is csak tudósok tartották mesének, ahogyan az akadémia vette semmibe a magyar mondákat, krónikákat. Az elmúlt két évtizedben jött elő annyi régészeti anyag, ami már bizonyíték a hun-magyar egyezésre. Már a finnugrosták szerint is szkíták-hunok vagyunk, de a finnugor eredethez ragaszkodnak. :D Egy átlag magyar genetikai eredményében 1/4-1/3 a szarmata-szkíta-avar eredet és ez már az évszázados betelepítések után! Viszont finnugor szinte semennyi. A székelyekben van 6% körüli északi gén, de azt még Szibériából hozták, és mivel jellegzetesen csak náluk van, ezért ők azóta egy tömbben élnek. Ez esetleg magyarázat arra, miért tisztelték annyira az amerikába vándoroltak a fehér embert, csak pechjükre nem a szkítákkal, hanem a szászokkal, meg latinokkal találkoztak.
Az ötönvíz megtörtént esemény, a világ számos pontján megemlékeznek róla, még természeti oka is van, a megolvadó gleccservizek áradása. Viszont a sumét-magyar egyezésre egyelőre semmilyen bizonyíték nincsen. Úgy néz kihaltak és hírmondó sem maradt. Viszont a szkíták Nimródig vezetik vissza magukat, ő építette Bábel tornyát. Feltehetőleg valódi neve Enmer, a Nimród héber átírás, jelentése lázadó. Amúgy a Biblia szerint összefutott Ábrahámmal akit bevágott egy kemencébe, de Isten persze megmentette. :D Az Észak-Amerikai életforma egészen más volt, ott a lovakat sem ismerték, a jégkorszak előtt, mikor oda bevándoroltak még nem voltak megszelidítve, ez egy nagy ülönbség.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2020.04.02. 11:12:12

@megamovieboy: "Az Arvisura egy jóindulatú amatőr munka"
- Ez egy materialista értelmezés, amire zsigerből magam is hajlamos vagyok (szocban nőttem fel). Az azért mégis szöget üt az ember fejében, hogy vajon mennyire valószínű, hogy egy iskolázatlan öntödei melós csak úgy első és utolsó könyvként megír egy ilyen rettenetesen hosszú kétkötetes művet? Arról meg nem is tudom, hogy van-e értelme értekezni, hogy vajon annyi ismeretanyaggal, amit úgymond felefűzött a történetbe, valóban rendelkezhetett-e olyan előélet nélkül, amit amúgy előtte számon tartottak volna prominens körökben. Utalva előző bejegyzésemre, NAGYON elgondolkodtatóak bizonyos körülmények.

"Tróját is csak tudósok tartották mesének"
- Itt sem árt a kettős gondolkodás. Egy tudós legyen annyira szkeptikus, hogy ami nincs bizonyítva, azt ne vegye kp-nek. Azonban az is elvárható, hogy amíg nincs egyértelműen cáfolva, addig ne is vesse el. Az a gond, hogy a "tudomány" is csak szolgáltatóipar. Politikának, gazdaságnak, ki fizet, vagy ki többet, úgy rendszerezik és keverik a tényeket és elméleteket, ahogyan "kell".

"Az elmúlt két évtizedben jött elő annyi régészeti anyag, ami már bizonyíték a hun-magyar egyezésre."
- Pontosabban csak most vált bemutathatóvá. Anonimus és Torma Zsófia nem az elmúlt évtized terméke, de az Andok egyes törzseinek brutálisan sok magyar hangzású kifejezést használó szókészletéről is már beszámoltak a 19. sz. közepén. Nálunk akkor épp FJ nem támogatta ennek közkincsé tételét.

A genetikai ismereteidet nem tudom kiegészíteni, sosem érdekelt igazán a téma (műszaki beállítottságú vagyok). Nálam amúgy is nagyobb súllyal esik a latba a szellemi meggyőződés. Mindenféle hungarista lózungoktól függetlenül úgy vélem, hogy a tipikus magyar észjárás, a kellő tisztelet, a szükséges nyakasság, a megfontolt pragmatizmus, és egyfajta jó értelemben vett felsőbbrendű mértéktartás elegye. Aki így gondolkodik, az gyakorlatilag magyarul gondolkodik akkor is, ha azt se tudja, hol lakunk. Fordítva is igaz. Ezek nélkül a komponensek nélkül nem képviselhető magyar szellem. Ide tartozik még egy megfigyelés. Azok az emberek, akikre büszkék lehetünk, úgy éltek, hogy büszkék is lehessünk rájuk. Ha méltók akarunk lenni hozzájuk, úgy kell élnünk, hogy az utódaink ránk lehessenek büszkék. Ha ezt a generációk sorjában meg is teszik, akkor mindig lesz Kárpáthaza, mert ettől leszünk magyarok. Persze ez most nem PC., ami meg az, az nem életképes. Előbb-utóbb megint lehet majd magyarul gondolkodni, csak ki kell várni.

"A székelyekben ... ők azóta egy tömbben élnek."
- Ez csak a jelen időkre igaz. 19. sz.-i etnikai térképeken még jelentékeny székely népességet jeleznek mai szlovén, zalai, murai területeken. Mára asszimilálódtak.

"Az ötönvíz ... a megolvadó gleccservizek áradása."
- Jól elkanyarodtunk a témától :). Én más magyarázatot olvastam. Az arról szólt, hogy az Antarktiszon vastagodó hóréteg egy idő után eléri azt a szigetelőképességet, ami a kontinens felülete és a hó között "hókását" hoz létre a geothermikus energia segítségével. Ennek felületi kiterjedése egy idó után instabillá teszi a jégsapka felfekvését, és megfelelő bolygóegyüttállás, vagy hasonló csillagászati ok miatt a gravitáció, ár-apály vagy hasonló, egyszerűen lelöki/húzza a talajról a jeget. Ami meg a méretét illeti, elég meggyőző globális szökőár keltésére. A gleccserek jegét én kevéskének vélem. Persze a jelenség további hatásokat is eredményezhet. A terhétől megszabaduló kontinens a lávatengeren felemelkedik, mint a hajó, ha leborulnak róla a konténerek. Ebből meg lávahullámzás alakulhat ki, ami szigeteket emel, vagy süllyeszt el. Mintha itt már tartottunk volna.

"a sumét-magyar egyezésre egyelőre semmilyen bizonyíték nincsen. "
- Szó sem volt egyezésről, csak rokonságról. Amúgy meg Torma Zsófia "Sumér nyomok Erdélyben" című könyve épp erről szól. Elég meggyőző, és nem csak laborban morfondírozott, hanem saját kutatásokat végzett terepi feltárásokkal.

"Az Észak-Amerikai életforma egészen más volt, ott a lovakat sem ismerték, a jégkorszak előtt, mikor oda bevándoroltak még nem voltak megszelidítve, ez egy nagy ülönbség."
- Úgy látom az ismereteink itt is különböznek. Én úgy tudom, hogy a ló kisebb különbségekkel eredetileg minden kontinensen létezett. Afrikában mondjuk csíkos, de az is csak ló. Szóval É-Amerika lovait túlvadászattal sikerült kiírtaniuk az ott élőknek, és csak századokkal később láttak újra olyat, de onnan már nem olyan idilli a történetük. Európában is csupán zsákmánynak tekintették, később státuszszimbólumnak. Valódi hasznosítása csak a sztyeppei népektől származik. Jól példázza ezt az is, hogy bizonyos források szerint a görögök kentaurlegendája is a lovukról soha le nem szálló szkíták látványából táplálkozott. Lehet benne valami.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2020.04.02. 19:58:19

@F.M.J.: Lehet ennek egy külön topik kellene. A bojler eladó rovatba. :D
Az Arvisurát én olyannak látom, hogy azt a hagyományos forrásokat józan ésszel kiegészítve meg lehetett írni és éppen olyan egyszerűen is van megírva, mint a szerzőtől várnánk. Inkább érdekesebb az az orosz, aki a KGB által elvitt könyvekre hivatkozva írta meg vagy 4-5 nép történelmét és elég vad dolgok is vannak bennük, amiből már volt ami beigazolódott. Érdekesség, hogy szerinte Álmost nem feláldozták, hanem egy puccs miatt a Kijevi Ruszba száműzték.
A mostanra még megmaradt székelyekre gondoltam úgy, hogy akik nem keveredtek el, azok még mindig hordozzák egységesen az ősi genetikát.
A vízözönre ezt még nem hallottam, de nagyon tettszik.
A suméroknl annyi bizonyos, hogy a szkíták abból a régióból származnak és vagy genetikailag is van közük a sumérokhoz, vagy a tudásukból vettek át.
Az amerikai lovakról sokat nem tudok, voltak ott előlovak, ennyi. De, hogy a bevándorlás idején még nem volt ismert a lovaglás, sőt idomított állatok sem voltak, az tuti.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2020.04.03. 11:15:13

@megamovieboy:
"Lehet ennek egy külön topik kellene."
- Evvel már elkéstél, ahhoz már túlságosan belementünk :).

"Az Arvisurát én olyannak látom, hogy azt a hagyományos forrásokat józan ésszel kiegészítve meg lehetett írni és éppen olyan egyszerűen is van megírva, mint a szerzőtől várnánk."
- Én elolvastam, és nem értek egyet veled. Látod, mi is írogatunk ezt-azt, néha talán irodalmilag sem rosszul, de ettől még egy egyszerűbb könyvnek sem biztos, hogy nekiállnék, nem hogy egy ekkorának. Ehhez elhivatottság, intuíció, valamiféle sokkal több kell, mint hétvégenként "sajtpapírra" firkálgatni.

"Inkább érdekesebb az az orosz, aki ..."
- Na erről tényleg értekezhetnél egy poszt erejéig, de ne fogd vissza magad, érdeklődő típus vagyok! Az sem baj, ha folytatásos.

"a bevándorlás idején még nem volt ismert a lovaglás"
- Érdekes a történetben, hogy hétköznapi értelemben szinte sehol sem, kivéve a sztyeppei népeket. Másutt leginkább ették, vagy málhás jószágnak használták. A kis túlzással szimbiózis szerű lótartás másutt ismeretlen volt.
süti beállítások módosítása