European Phalanx

A Magyarország mindig veszít legendája

2020. augusztus 21. - megamovieboy

 Időről időre bizonyos körök gúnyosan megjegyzik, hogy a magyarok már 500 éve nem nyertek háborút, hogy gyengék stb. Természetes módon csatlakoznak rá erre a már bizonyosan magyarok, akiknek lételeme a búslakodás.

 Most jön az ezzel szemben, ahogyan a dolgok vannak, voltak. Ha megnézzük, kik győzték le hazánkat, egy olyan listához jutunk, melynek tagjait mindenki ismeri nyugaton, tehát nem senkik győztek le minket

  • Batu kán/ Szubotáj
  • Oszmán birodalom
  • Napóleon 
  • Szent Szövetség
  • Antant
  • Hitler náci birodalma
  • Sztálini Szovjetunió Vörös Hadserege

 A listáról Napóleon az egyik kakukktojás, mert ő végül veszített és a sorsdöntő lipcsei csatához azért a magyaroknak is volt közük. A másik a németek, akik nem fegyverrel győztek, hanem belső árulás segítségével szállták meg Magyarországot. Őket leszámítva már csak öt elemre olvad a lista. Minden eleme jóval erősebb katonai-gazdasági erőt képviselt, mint Magyarország. Ezek ellenére sosem volt egy sétagalopp a magyarok ellen vonulni, ezt azért a németek, mongolok, törökök, oroszok is megtapasztalták. Igaz, hogy az előző száz év meglehetősen gyötrelmes volt számunkra, mégis az igazságnak az felel meg, hogy az ország a kivédhető támadásokat elhárította, a jóval erősebb birodalmaknak meg komoly erőforrásokat kellett ellene mozgósítaniuk és veszteségeket elszenvedniük a győzelemhez. 

 A legfontosabb mégis az, hogy megvagyunk, itt vagyunk, miénk az ország, ez bizonyítja, hogy idővel minden hódító vereséget szenvedett, mi pedig túléltük, Magyarország túlélte. A legenda cáfolva.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr6916171898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F1őr 2020.08.21. 13:09:24

Napjainkban pedig az iszlám fog győzni háború nélkül Nyugat-Európával szemben. Egy-két évtized és a hatalomátvétel megtörténik.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2020.08.23. 13:16:53

Kimaradt a felsorolás körülményei közül, hogy
- az I.vh. is úgy kezdett elveszni, hogy az olasz fronton az akkori "momentum" hazugságok terjesztésével bomlasztotta a fegyelmet a magyar harcállásokban,
- azért lett Trianon akkora katasztrófa, amekkora, mert nálunk a nemzeti gondolkodás, a hőseink tisztelete helyett egy piszkos galeri tamácsköztársaságosdit játszott, és evvel hátba szúrta azokat, akik az országért harcoltak (jó példa Balassagyarmat, ahova nem ért el a kezük),
- valamint kimaradt, hogy a II.vh. sem lett volna a szükségesnél nagyobb áldozat, ha a szövetséges románok nem fordulnak ellenünk, nem is beszélve Horthy megpuccsolásáról (és azóta is negatív színben való feltüntetéséről).

Összességében kimondható, hogy a magyarokkal szemtől szemben nemigen bírtak senkik semmikor. Ahhoz mindig kellettek aljadék genny "emberek", akik akármilyen, de jellemzően egyéni megfontolásokból a haza mindenkori természetes rendje ellen áskálódtak és hazát árultak. Nekünk valahogy mindig jutott néhány Ephialtész. Most is van. Tüntetéseket szerveznek vendégdiákokból, migránsokból, néhány hazai hülyegyerekből, akik az asztalra még semmit sem tettek, de követelni már megtanultak. Hozzászámolják a bámészkodókat, a turistákat, az újságírókat, és máris kormánybukást vizionálnak.
süti beállítások módosítása