European Phalanx

Csak a Szputnyik

2021. május 01. - megamovieboy

sputnik.jpg

 Az egész világon minden ember pontosan tudja, számára melyik vakcina a legmegfelelőbb, sőt rangsorba is tudja állítani őket. Persze nincs olyan sok belőlük, momentán nálunk éppen hat kapható. 

 Én tudok egy olyan megközelítést, amiből az orosz Szputnyik V jön ki jól. 

  •  1. A Pfizer a csúcstechnológiás közönségkedvenc, sőt magyar tudós által kifejlesztve, amerikai-német gyártás, biztosan jónak kell lennie. Csakhogy ennek az RNA-s technológiának az éles tömeges tesztje éppen most zajlik. Nyilván érdekes lesz az eredménye.
  •  2. A Moderna dettó, de abból alig van, gyakorlatilag aki arra vár, az jelentkezzen Karácsony Gergelynél a decemberi szállítmányért! (Már ha nem csak egy marketing kamu volt a részéről.)
  •  3. Az AstraZeneca hiába virálvektoros technológián alapul, mégis a leginkább elutasított vakcina. A vérrög képződéses problémák meglehetősen elvették tőle a lakosság kedvét, még ha ennek jóval kisebb is az esélye, mint meghalni a vírustól.
  •  4. A Johnson & Johnson a Modernához hasonlóan szintén ritka madár.
  •  5. A Sinopharm a leghagyományosabb, mondhatni ősi, de megbízható, viszont mégiscsak valódi vírussal oltanak be, aminél hiba esetén éppen az ellenkezője történik, mint amiért beadják.
  •  6. Tehát marad a Sputnik V, amelyik virálvektoros, modern, de kipróbált, viszonylag elérhető és még jó eredményeket is mutat a klinikai teszteken. 

 Még kitérek arra a hisztire, miszerint nem fogják elfogadni a keleti oltást a nyugati országok. Amennyiben Brüsszelben megint ostobán döntenek, akkor a tagállamok fogják saját kezükbe venni a dolgot. Ugye az is történt, hogy Brüsszelben rájöttek, csak rosszul tudnak dönteni, ezért a legbölcsebbnek azt tartották, hogy ők maguk utalják tagállami hatáskörbe a kérdést, még ajánlást sem adnak hozzá. Ezt nagyon is jól teszik, főleg a migrációs válság és a vakcinabeszerzési blama után.

 Az európai államok nem fognak bezárkózni a hozzájuk érkező keleti vakcinával oltott turisták, munkások előtt, de a világ józanabbik fele sem. Az egyedüli renitens ki más is lehetne, mint az USA. A kínai vakcinákat biztosan elfogadják, hiszen annyira össze van nőve a két ország gazdasága, hogy kizárt dolog kitiltani a kínaiakat. Az oroszokkal szemben turbófokozatra kapcsolt propaganda miatt mostanában semmi sem elképzelhetetlen. Bár az amerikaiak nem riadnak el a visszataszító lépésektől, de azért az ablakba nem teszik ki, inkább sunyi módon csinálják. Márpedig az orosz oltóanyaggal védekezők tudománytalan negligálása meglehetősen visszatetsző negatív marketing lenne. Amikor az egész világon emberéletek milliárdjairól van szó, nem mernek ekkora tuskók lenni még a jenkik sem. Ez a konklúzióm, hogy nem lesz probléma a keleti oltásokból. Az egész balhé alapja a nyugati gyógyszergyárak piacféltése. Tetszett volna rendesen ellátni Európát, akkor nem lett volna szükség az orosz és kínai segítségre!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr3816519008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása