European Phalanx

Amerikának még messze a vég

2021. május 19. - megamovieboy

americanimperialism.jpg

 Már évtizede emlegetik az USA birodalom végét, hivatkozva Kína felemelkedésére. Az előrejelzések szerint két évtized és Kína lesz a legerősebb nemzetgazdaság. Ez azonban nem jelenti azt, hogy Kína lesz a világ ura, még akkor sem, ha a hadseregét is az élre fejleszti.

 Az Egyesült Államok nem csak önmagától erős. Egyrészt támaszkodik Amerika többi országának gazdaságára, a multicégei által uralt nemzetközi piacokra, az amerikai média által leuralt 'szabad világra', valamint a szövetségeseire Európában és a távol-keleten. Ez már önmagában érezhetően jelentős erőt jelent.  Ehhez képest ellenségeik Kína, Oroszország és Irán. Akkor látszik ez milyen erő, amikor megnézzük mi marad Kínának. Az oroszok joggal tartanak tőlük, ahogyan India is. Marad még Malajzia és Indonézia, talán onnan tudnak szövetségest szerezni. Biztos pont nekik Pakisztán, mely India ellen hasznos eszköz.

 Összegezve, hiába lesz Kína akár minden téren a legerősebb, amikor Amerika, Európa és India ellen már nincs elég ország akit maga mellé állítson. Az meg, hogy ezeknél egymaga erősebb legyen az jelenleg egy disztópia. Számunkra, mint Európának a kitörési lehetőség, hogy Amerikának egyre jobban szüksége lesz a szövetségeseire, egyre többet kell engednie. Ezt próbálják elkerülni keménykedéssel. Ahogy a németeket cseszegetik az orosz gázvezeték miatt, vagy Európára kényszerítik a számunkra káros orosz embargót. Idővel ki kell vívni magunknak több függetlenséget, de ehhez egy jól működő Európára lesz szükség, mert ez a jelenlegi egy kudarcos történet volt az elmúlt 30 évben!

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr9916565800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása