European Phalanx

Orbán elszabadul

2021. július 03. - megamovieboy

european_parliament_strasbourg.jpg

Az EP ülésterme Strasbourgban. Fotó: Diliff

 Manfred Weber, egy gyengébb értelmű középső csoportos óvodás mentalitásával rendelkező, valóban a kiszuperált politikusok megőrzőjeként működő Európai Parlamentbe (EP) való képviselő, élete legnagyobb hibáját ünnepelte győzelemként, amikor kiszorította a EP Néppártból a Fidesz képviselőit. Nehéz elhinni, hogy tényleg elhitte, ezzel elintézte Orbánt.

A Néppárton belül főleg a Benelux államok "jó" konzervatívjai miatt a Fidesznek mindig meg volt kötve a keze és folyamatosan a németek kedvében kellett járnia. (Jó konzervatívon érteni illik azokat a konzervatívokat, akik megfelelnek a progresszív liberálisoknak. Sajnos ez a megfelelés azt is jelenti, hogy az illetők igencsak eltávolodtak a hagyományos európai értékektől. Mondhatni, mindig az aktuálisan legújabb amerikai agybajt képviselik)

 A baloldali média is megünnepelte a jeles eseményt, de ők azért már sejthettek valamit. Azt, amit mindenki tud, aki követi a magyar politikát, mégpedig, hogy Orbán kifejezetten szereti a kihívásokat, ahol a siker csak tőle függ. Hiába számolgatták a médiában a népet nyugtatgatva, hogy "nem jön ki a matek", mert szerintük csak jelentéktelen jobboldali szövetség jöhet létre. A matekon kívül egy rutinos róka rá tudja venni a jobboldali erőket, hogy annyiban módosítsák a politikájukat, hogy legalább egymással kompatibilisek legyenek. Ezután jöhet a Néppárt leszalámizása, Berlusconi gondolom már tűkön ülhet, de vannak ott még mások is hasonlóan. Ha nem jön ki a matek, újra kell rendezni a számokat, pontosan addig, hogy a kritikus tömeg mégiscsak összejöjjön. 

 A történet vége előre látható. Ha sikerül az új elosztást elérni, akkor a jobboldal, azaz az EP legnagyobb tömörülése is létrejöhet. Ez az új centrum már komoly szakadást hozhat létre a Néppártban és a végén Webert elérheti az a szégyen, hogy ha nem akar nyíltan együttműködni alávetett helyzetben mindenben a baloldallal, akkor kénytelen lesz az új tömörülésbe jelentkezni. A németek nem engedhetik meg maguknak, hogy teljesen kicsússzon a kezükből az irányítás Brüsszelben, tehát ez minden esetben Weber bukását is jelentené. 

 Ennek a folyamatnak egyik állomása zajlik most, amikor tíz Uniós tagországi párt, köztük a Fidesz adott ki közös nyilatkozatot, mellyel a Konferencia Európa jövőjéről nevű, hamarosan kezdődő EU-s megbeszéléssorozatnak üzentek. Ezzel kapcsolatos újsághirdetések máris megcsinálták a maguk marketingjét, amikor szabadelvű médiumok nem adtak szabad utat a megjelenésnek, különböző okokra hivatkozva. Úgy néz ki, az ő szabadságeszményüknek igen szorosak a határai. Ez a hírverés nagyon jól jön Orbánnak, aki kifejezetten egyszerűen és érthetően tud fogalmazni úgy, hogy gondolatai az átlagos polgár egyetértésével találkozzon. Voltaképpen most zajlik az új párt támogatóinak toborzása, amiben a már meglévő keménymag is részt vesz. 

 A baloldal, mint látható, próbálja még csírájában elfojtani a kezdeményezést, de nehéz lesz csak a szélsőjobbozást mantrázva elhitetni annak céljairól, hogy azok Európa ellenesek, vagy antidemokratikusak lennének. Tehát a harc még csak most kezdődött, de amennyiben a valódi jobboldal megérzi, hogy lehetősége van kitörni a karanténből és valódi játékosok lehetnek, akkor ott komoly hatalomszerzési lehetőség nyílik meg számukra. A kérdés csak az, hajlandók-e komoly munkára, vagy maradnak a kevesebb vesződséggel járó rétegpárti szerepben. 

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr3416611358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2021.07.03. 18:46:03

A ballibsi egyveleg azért kénytelen kerülni az egyszerű megfogalmazásokat, mert akkor a félhülye választók számára is kiderülne a látens összefüggéstelenség és ellentmondástömeg. OV megengedheti magának, a tömör és egyszerű kifejtést, mert a mondandójának van füle-farka. Jobb híján ezt mostanság populizmusnak hívják abban reménykedve (jogosan), hogy a félhülye választópolgár úgy sem érti a jelentését, azt hiszi, hogy ez a gonosz külföldi kifejezése, és máris utálja. Persze ettől félhülye (vagy egészen).
süti beállítások módosítása