European Phalanx

Lehetséges, az USA benézte?

2022. március 17. - megamovieboy

 Az első napokban be tudta mutatni a nyugati média, hogy most aztán mindenki az oroszok ellen van, teátrálisan vonult ki 200 ország az ENSZ ülésterméből, mikor az oroszok szólaltak fel. De, kivonulni politikai okokból ingyen van, míg a gazdaságból meg komoly pénzek jönnek, komoly érdekek vannak, amik legtöbbször felülírják a jófejkedést. 

 A médiapropaganda miatt tökéletesen szemellenzősen, a fehér ember szemszögből nézzük a világot, miközben maga a világ egyre kevésbé kíváncsi ránk. Az orosz támadásra adott masszív amerikai/nyugati válasz azt jelenti, egy új világrend kialakulása zajlik. De hogy ez milyen lesz, milyen érdekek kerülnek fölénybe, azt még nem tudjuk, aki meg tudja, az nem mondja el nekünk. Aki most ügyesen helyezkedik, az megüti a jackpotot. 

 Az amerikai szankciók alól aki tud kibújik. Ennek élén a nagy sárkány, Kína áll, aki már át is tért az oroszokkal való kereskedelemben a Yüan alapú elszámolásra. Szinte ugyanezt játssza India, csak ők persze Rúpiában kereskednek. Az Indonézek, Brazilok, türkök sem igyekeznek a szankciózásba túlzottan belevetni magukat. Amikor mindenki amerikai, kínai orosz ellentétekről beszél, aközben a harmadik világ szépen kezd valóban hatalmi tényező, de legalábbis a mérleg nyelve lenni és egyelőre ők nem a nyugat, hanem a saját érdekeik mellé álltak. 

 Ez Amerika szempontjából nem túl szerencsés, mert ha az elmúlt időszak agresszív hozzáállását folytatják, akkor az őket amúgy is a Brit Birodalom szellemi örököseinek látó, volt gyarmati, elnyomott, kizsákmányolt országok könnyen ellenük fordulnak. Az USA és csatlósai gazdaságilag ma már nem erősebbek a világ többi részénél. A világ ma már nem csak USA, EU, GB, Japán és Korea! Ha azt mondjuk, Ukrajna megtámadása Putyin kétségbeesett akciója, akkor az amerikai válasz ugyanannyira hazárdőr. 

 A szankciók annyira nyilvánvalóan Európa ellenesek, hogy az EU tagállamok egyenként kezdik kihúzni magukat alóla. Az Uniós aspiráns szerbek nyíltan mennek szembe velük és ez gazdaságilag hamarosan meg is fog térülni számukra. Amerikára nézve a történet rossz véget is érhet. Az EU elsunnyogja a szankciókat, vagy megkerüli. Pl. említettem már a türköket, rajtuk keresztül meg is lehet kerülni az amerikai érdekeket és már most is van egy EU tagállam, mely megfigyelőként tagja a a Türk Tanácsnak. (Nem hallom a hazai ellenzék gúnykacaját, amit eddig minden alkalommal előadtak, amikor a magyar tagság szóba került!) Olyan helyzet is előállhat, hogy az EU óvatosan, de távolodik az USA-tól.

 A szankciózásnak azonban lehetséges még egy nem várt hatása a nyugatra nézve. Mégpedig az, hogy az oroszok most megmutathatják, a nyugat nélkül is van élet. Eleinte bizonyára nehéz lesz, főleg az átállás elején,  de olyat, hogy az oroszokat, mint népet valaki megroppantsa, még a világ nem látott. Az orosz muzsik hátán fát lehet vágni, miközben zokszó nélkül robotol tovább. Komoly áldozatokat kell hozniuk, de egy új, angolszász uralom nélküli világ képe a Föld nagyobb részének az érdekében áll. A semleges országoknak stratégiai érdekük az alternatíva létrehozása a világgazdaságban. Ez annyira mérföldkő, hogy megéri támogatni is akár az orosz gazdaságot, mert van nekik miből és mivel meghálálniuk. Gondoljunk csak a chipekhez nélkülözhetetlen anyagokra! Chip nélkül meg ma már kávét sem tudunk főzni. (Persze mi magyarok előnyben vagyunk a kotyogós nevű csodafegyverünkkel) Azért ezt említettem, hogy ne csak az energiahordozókról legyen szó, mert hiszen kis túlzással, az Urál hegység a Mengyelejev táblázat alapját képezi, azaz az oroszoknak mindenük meg van, ami a földben létezik.

 A másik lehetőség, hogy Amerika mindent visz, az EU szolgasorban, Oroszország gyarmat és Kína magára marad és lesz mellettünk egy a Középső Birodalom pózában tetszelgő Ukrajna. (Már most olyan arrogánsan kommunikálnak, mintha a világ urai lennének.) Az eddigiekből látszik, melyik út az, mely Európának kedvezőbb. Olyanba bele sem merek gondolni, hogy tényleg a kezükbe vennék a sorsukat Brüsszelben és nem a 40.000 lobbista fújná ott a passzátszelet. Most elég lenne éppen csak csendesen sodródni a jobb irányba. Esetleg nem csak Kínában, hanem Nyugat-Európában is működhetne a stratégiai nyugalom!

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr2117782202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.03.17. 12:12:42

Az USA-ra egyéb veszélyek is leselkednek. Bár morbid és nem sok esély van rá, de amilyen ostobán kezelik a belpolitikát, az aljanép fizikailag tönkre vágja a nemzeti vagyont, majd egymásnak esik. A maradékot agyoncsapják az indiánok, majd a romokon újraépítik az 1492 előtti politikai berendezkedést.

A folyamatok eredményeként vérszemet kapnak az angolszász lenyúlástól szenvedő kis országok, és végérvényesen felszámolják azt az arrogáns szellemiséget, amely évszázadok óta mérgezi az emberiséget.

A kérdés csak az, hogy utána fognak-e hiteles krónikákat írni, hogy megelőzzék a történelem ismétlődését?

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2022.03.17. 12:38:23

@F.M.J.: Sajnos Amerika már a globalotőke martaléka. Akinek valami nem tetszik, azt lejáratja a birodalmi média, vagy kirekesztik a közéletből. Ha mégis tömegek mozdulnának meg, arra ott a Nemzeti Gárda, egy komplett hadsereg, mely a világon létszámban Top 20-as, erejét tekintve még erősebb is. Saját magukat nyomják el a marhái... Így önmaguk akadályai a szabadság kivívásának. Bezzeg nálunk semmi ilyesmi nincsen, a hadsereg kimarad a balhéból, a rendőrség meg kevés. Ha valamelyik párt nem mondana le választási vereség után, akkor könnyen pórul járna.

gigabursch 2022.03.17. 13:36:31

Jelek szerint Szásáék komolyan gondolták.
Már egy halom zsoldos vagy menekül, vagy megérdemelt sorsán mereng valamelyik bugyorban.

Persze ilyenkor mindig az is kérdés, hogy a nagy honvédő ukrán seregben hányan játszanak két kapura...

Viszont ami ennél beszédesebb!
Hány olyan nagy cég van, amelyik tiplizett a ruszkiktól és hány, amelyik kivár (pl acél és CH óriások).
Nagyon beszédes, hogy a BigPharma egyetlen egy cége sem mondott még egyetlen szót sem.
Itt olyan szintű piac és háttér újrahúzás van, hogy az befoghatatlan emberi ésszel.

A Meki meg a kiaf@szt érdekel kategória.

tűz fal 2022.03.17. 22:31:10

@gigabursch:
A Mekit maximum a tulajdonosi licenszek miatt nem lehet simán leutánozni. De a szankciók miatt Oroszország megteheti hogy egyszerűen nem foglalkozik vele és simán tovább tudja üzemeltetni akár úgy is, hogy a betérő ember észre se veszi a külöbséget. És ez még sok más dologra igaz.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.03.18. 11:11:33

@tűz fal: "A Mekit maximum a tulajdonosi licenszek miatt nem lehet simán leutánozni."
- Ha van egy kis változtatás, akkor az már nem ugyan az. Teszem fel bármi megöntözve, elkeverve, párolva vodkával. Talán még jobban is szeretnék. Putyin lenne a gyors éttermek reformere, aki megalapozta az igazi muszkahamburgert. :)

tűz fal 2022.03.19. 20:41:34

@F.M.J.:
Hát nem is sok eredeti van benne. Nekem egyik olyan mint a másik. Egyébként meg azt olvastam hogy a Burger King sűrű sajnálkozások közepette kijelentette, hogy nem tudnak kivonulni, mert nem ők maguk a többségi tulajdonosok az oroszországi étteremláncban. Azt meg már tényleg be ne mesélje már valaki, hogy annyira különleges a Meki hogy Burger King se jó helyette.
süti beállítások módosítása