European Phalanx

A vétó hatalma 2.

2022. május 30. - megamovieboy

orban-viktor-parlament-magyar-veto-szavaz.jpg

Fotó MTI-portfolio.hu

 A brüsszeli bürokratáknak és az őket fényező globalista médiának ideje lenne egy kis gyorstalpalót adni, mi is az értelme a vétónak, mert egyértelműen nem értik miről van szó!

 A vétó lényege az EU-ban az, hogy a tagországok közösen, minden tagállamot figyelembe véve hozzanak döntéseket. Úgy néz ki, ehelyett ennek ellenkezőjét teszik, figyelmen kívül akarnak hagyni tagállamokat és még meg is vádolják őket az egység megbontásával. Nyilván ez önellentmondás, hiszen éppen az a probléma, hogy nincs egység, ami nincs, azt pedig megbontani sem lehet. 

 A vétóval fenyegetés tehát azt jelenti, hogy az Unió nem végezte el a feladatát. Ezért nem az azt belengető ország a felelős, hiszen ő az áldozata lenne egy rá kedvezőtlen döntésnek, ami remélhetőleg nem cél Brüsszelben. Ehelyett az áldozatból próbálnak bűnbakot faragni.

 Tehát a vétó kényszeríti ki az egységet, mert az egység adja az EU erejét. Teljesen téves megközelítés, hogy a vétó bontja az egységet. Ennek az ellenkezője az igazság. Az más kérdés, hogyan fajulhatott odáig a helyzet, hogy rendszeresen megtörténik, a tagállamok nem mernek vétózni. Brüsszel ezek szerint egy elnyomó szervezet, mely akkora félelemben tartja a tagállamokat, hogy azok nem mernek kiállni saját érdekeikért. 

 Szijártó Péter már említette, hogy a színfalak mögött a többi ország bíztatja a magyarokat a vétózásra, miközben ők maguk sunnyognak. Azaz a többi ország is látja, hogy hibás döntést akarnak hozni a fejük felett, de nem mernek ellene tenni semmit. Voltaképpen sokkal több esetben is jó lenne, ha valaki vétózna. Csak mivel ennek a valakinek mindig Magyarországnak kellene lennie, ezért a kisebb butaságokat inkább rájuk hagyjuk és csak a nagy lólábkilógós böszmeségeket blokkoljuk. Ezek annyira feltűnően nagy baromságok szoktak lenni, hogy Magyarországgal kapcsolatban egyre gyakrabban bukkan fel a "józan ész" kifejezés a külföldi hozzászólások között. Legutóbb a fél világ egy emberként drukkolt az olajembargó esetében a magyar vétónak. Mindenki érti, hogy ennek a háborúnak a gazdasági kiterjesztése csak még nagyobb terhet ró a világ szegényebbik, azaz nagyobbik részére.  Ne legyünk már békák a pocsolyában, hogy csak magunkra gondoljunk Európában! Mindenki fel tudja fogni magától, hogy az oroszok nem az olaj miatt harcolnak Ukrajnában. Az olaj miatt az USA háborúzik.

 Nem is tudom mi lesz a vége a történetnek. Talán a képviselők remegve, négykézláb, észrevétlenül próbálnak majd közlekedni az ülésteremben, miközben ott az Euroviziós Dalfesztivál szintjét is alulmúló performanszokat adnak elő kéretlen "művészek".  (Nigel Farage kommentárja csak feljavítja az eseményt.)

 Érdemes nézni a képviselők zavart, megrettent tekintetét! De a "táncosok" kényszeredett arckifejezése is beszédes. Hogy egy ilyen színjátékba belekényszerítenek fiatalokat, az már önmagában rossz dolog, de hogy ebben demokratikusan választott képviselőknek statisztaként szerepelniük kell, ez megalázó a választókra nézve. Tehát bohócot csináltak a fiatalokból, félelmet keltettek a képviselőkben és megalázták a szavazópolgárokat egyszerre. Ez igen, szép munka!  Feltehetőleg ez volt az üzenet, ahogyan egy hozzászólás mondja: "Az EU nem süllyedt erre a szintre, mert ez az EU szintje alapból. Csak most érzik magukat elég magabiztosnak, hogy megmutassák a nyilvánosságnak."  És nem volt ott senki, aki megvétózta volna ezt. Vagyis bocsánat, ez történik, ha a vétó lehetőségét is elveszik a választott képviselőktől. Csak aztán, ha elveszik a jogaikat, akkor minek rájuk szavazni? Nem is lepődhedtünk meg ezek után, hogy a vétő eltörlésének gondolatával kezdtek el játszadozni Brüsszelben.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr4917843675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.05.30. 12:30:40

(A Vétó Hatalma 1. című cikket nem találtam.)

Nagyon durva az, hogy Hofinak megint igaza van.
Ez európai politikusokhoz képest a meztelen csiga gerinces jószág.

Hegyi Sas 2022.05.30. 14:40:27

Itt azért komoly problémák vannak... a gond csak az, hogy mi is ezen a hajón csücsülünk..

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2022.05.30. 14:44:05

@gigabursch: europeanphalanx.blog.hu/2021/05/29/a_veto_hatalma
Itt csak az Izraelt dorgáló határozatok elleni vétóról van szó, de persze ide tartoznak a kínaiaknak írogatott levelek, vagy az ortodox pátriárka kitiltásának megvétózása is. Rossz látni, hogy a világ többi részén élő, az európai politikával foglalkozók szerint is buggyantak vezetik az Uniót.

tűz fal 2022.05.30. 20:13:28

És hogy miért nekünk kell félnünk hogy ne "büntessék" az oroszokat ezek a bohócok? Egyes közgazdászok most kezdik végre felismerni, hogy ha a valóság és az elemzések fényévekre vannak egymástól, akkor valószínűleg nem a valóságban van a hiba, hanem az elemzéseikben.
magyarnemzet.hu/kulfold/2022/05/beneztek-az-orosz-gazdasag-meretet
süti beállítások módosítása