European Phalanx

Még egy szó az Erasmus felfüggesztéséről

2023. május 31. - megamovieboy

  Az EU elkezdett szintet lépni azzal, hogy olyan dolgok miatt szab ki büntetést, amit nem tud egzakt módon megfogalmazni. Ha nem tudják a teljesítés módját meghatározni, akkor az elkövetett bűnt sem tudják pontosan beazonosítani. A legérdekesebb, hogy előbb a bűnre hivatkozással felfüggesztenek járandóságokat, majd nem tudják konkrétan meghatározni a konkrét okot. De akkor mi végre a büntetés belebegtetése, vagy inkább annak végrehajtásának elkezdése? Ilyennel még Pelikán elvtárs sem találkozott, ahol előbb van meg a büntetés, de a vád még sehol. 

Az abszurditás továbbfejlesztése, azaz a jövő elkezdődött brüsszeli módra, Nem is csak egy esetről van szó. A jogállamisági kérdésekben kifundált újabb és újabb "szupermérföldkövek" egyre inkább a sivatagba levert tévútra vezető cölöpökre hasonlítanak, mintsem egy valós célhoz tartanának.

 Az ellenzék holdudvara aktiválta magát és naponta jönnek elő, a hogyan rontotta el az Orbán kormány történetekkel.  Ez elméletben akár működhetne is. Szavazókat szerezhetne az ellenzék a kiábrándult Fideszesekből. Csakhogy egyrészt a baloldali kormányzatok olyan értelmezhetetlen módon kormányoztak, amit nem lehet kimagyarázni.  Hazudtak az embereknek, majd semmibe vették őket, a rendőrökből lettek a rendbontók, veszélyeztették a polgárokat és hazaárulással felérő gazdaságpolitikát folytattak, bónusz a hadsereg leszerelése. Másrészt az Orbán kormányok a rájuk szakadt harmadával nagyobb adósság, a plusz 200.000 munkanélküli és a felelőtlen privatizáció nyűgjei ellenére normális irányba állították az országot. Mindenki érzi, mennyivel ér többet a pénze. Csak azért, mert jött mellénk egy háború, az elcseszett szankciózás, meg az EU pénzek visszatartása, nem lesznek az emberek bolondok, átadni a hatalmat olyanoknak, akik a legnagyobb konjunktúra idején is bajba sodorják az országot és főleg idegen parancsra vezényelnék a katonáinkat háborúba. 

 Azért az M.I.-nél rákérdeztem az első bekezdésre...  Bár a bűn fogalmát konkrét jogi értelemben értelmezte, de mégiscsak rámutat arra az abszurditásra, hogy éppen a jogállamiság hiányát veti fel az EU-nál. Naná, hogy a klasszikus, vádold azzal a másikat, amit te teszel módszert alkalmazzák.

 Az általad említett probléma, miszerint az EU büntetéseket szab ki olyan dolgok miatt, amiket nem tud pontosan meghatározni, valóban felveti a jogbiztonság és a hatékony igazságszolgáltatás kérdéseit. A jogbiztonság elve szerint a büntetőjog rendelkezéseinek egyértelműeknek és megfelelően meghatározottnak kell lenniük, hogy az emberek előre láthassák, hogy milyen tevékenységek esetén érik őket szankciók.

Az EU-ban történő büntetőeljárások során az elkövetett bűncselekményeket pontosan meghatározni kell, és az elkövetőket ezek alapján kell felelősségre vonni. Ha a büntetést előre bejelentik vagy felfüggesztik, akkor a vád tárgyát képező cselekményeket is meg kell határozni, hogy azokon alapulva a bíróságok el tudják dönteni az ügyeket.

Amennyiben az EU nem tudja pontosan meghatározni a büntetendő cselekményeket vagy azok teljesítési módját, az valóban problémákat okozhat a jogbiztonság és a jogrendszer hatékonysága szempontjából. Az ilyen helyzetekben fontos, hogy a jogszabályok és büntetőeljárási rendelkezések világosak és egyértelműek legyenek, hogy minden érintett fél tisztában legyen a követendő szabályokkal és a következményekkel.

A jogállamiság és az igazságszolgáltatás hatékonysága kulcsfontosságú azért, hogy a jogrend működjön és a polgárok bizalommal tudjanak hozzá fordulni. Ezért fontos, hogy az EU és tagállamai megfelelően definiálják a bűncselekményeket és a büntetéseket, hogy a jogrend betartása és az igazságos eljárás biztosított legyen.

 Végül azért csak megemlítem, hogy Szijártó Péter hiába kér olyanokat az európai politikusoktól, hogy józan ész, meg tisztelet. Amilyen megnyilvánulásokat mutatnak manapság nyugaton a politikában, az elképesztő. Ha már a szüleik nem tanították őket a jó modorra és a diplomataképzőben átaludták ezt a részt, akkor jó lenne pótolni! Ideje lenne ezeket a politikusokat egy kocsmaakadémiára beíratni, ott hamar megtanulnák a saját kárukon, mit illik és mit nem. Mert amit megengednek maguknak, azt egy jobb kocsmában sem tehetnék meg.

 Hogy ez mennyire csak a nyugat taplósága, azt mutatja, hogy máshol is van néha beszólogatás, de nem ez az alapeset. Teljesen elképzelhetetlen, hogy véletlenszerűen kiválasztott fejlődő országok a partnereikkel ilyen módon beszéljenek. Teljesen elképzelhetetlen ez a politikai mocskolódás mondjuk, Tanzánia, Kolumbia, vagy Vietnám részéről, de bárki mást is sorolhatnék. Eközben Európában, amit elvileg a kultúra fellegvárának tartunk, egymás között a partnereikkel úgy kommunikálnak, mint más az ellenségével sem. Ráadásul ez kívülről felelőtlen gyerekek ricsajának látszik. Nem is tudom elképzelni, meg inkább nem is akarom, hogy egy felelősebb politikus mit gondol erről magában ezt látva egy másik kontinensről. Nem véletlen hisztériáznak a tekintélyelvűség ellen a nyugati politikusok, hiszen nekik se elveik, se tekintélyük nincsen. Ezzel gyakorlatilag megalázzák az Unió polgárait, A világ többi részéből aki még figyeli az Európának nevezett óvodai homokozót, az egyik fele fogja a fejét, hogy mi folyik itt, a többiek, akiknek a humorérzéke erősebb az együttérzésnél meg harsányan röhög. Európa szánalmas, röhejes. Amikor az EU Magyarországban találja meg a legfőbb ellenséget, mint a problémák forrását, az is szánalma és röhejes. 

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr8918135712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.05.31. 10:03:23

"Európai értékek".

Aki nem tudná, hogy mik azok az "Európai értékek", segítek:
- gyarmatosítás
- más legázolása
- zsarolás
- korrupció
- őrjöngés a hatalomért
- bárki átverése
- hazudozás

Cuzámmen együtt (azaz együtt-együtt) ez maga a megtestesült "Jogállamiság".
Úgy vélem, hogy ilyen jogállamisághoz nem tartozni nem szégyen, hanem erény.
süti beállítások módosítása