European Phalanx

Mérlegen a teljesítmény

2018. február 04. - megamovieboy

 A választások közeledtével a szavazópolgár elgondolkodik, neki saját magának kire éri meg szavazni? A politikai választék nem túl fényes. Lehet voksolni a 'diktatúrát építő' Fideszre, a magukat már jól lejáratott szocikra, vagy ugyanarra pepitában DK néven Gyurcsánnyal súlyosbítva, vagy esetleg a nemrég pálfordulást végrehajtó Simicska vezérelte Jobbikra. Vagy ott van a liberális baloldal, akik közül bejutó helyen van az LMP és az indultak még kategóriában szerepel az Együtt, a Párbeszéd, a Momentum, a Liberálisok, vagy a MOMA. Némileg meglepő módon, bár az ellenzék a visszaléptetésekkel még kínlódik, de készen állnak rá, hogy az összes megemlített törpepártot is magukkal rángasság valamilyen módon a Parlamentbe.

 Ugyan a mindennapi politikai csatározások a migránsok és Soros, valamint az 'egészségügyoktatás' és az ezek lopnak körül mozognak már évek óta, az átlagember számára a mindennapi megélhetés, boldogulás a legfontosabb. Azaz a mocskos anyagiak számítanak a döntéshozatalnál a leginkább, amíg az életüket nem érzik veszélyben. Márpedig minden propaganda ellenére sem veszélyezteti a polgárokat a jelenlegi kormány, míg az ellenzék által propagált, a migránsok nyakló nélküli beengedése jogos aggodalmat kelt a döntő többségben.

 A globális propaganda által félelmetesnek lefestett paksi orosz és a belgrádi vasútra adott kínai kölcsönnel együtt sem nőtt az államadósság a GDP arányában. Tehát a gazdaság fejlődéséhez nem lett bevonva jelentősen több pénz.

a_visegradi_orszagok_brutto_allamadossaga_a_gdp_szazalekaban.png

  A GDP növekedése a V4 országokhoz képest alacsony, de közben magunkkal kell cipelni a súlyos államadósságot. Az adósság kérdésében javulást eredményez, hogy már szinte költség nélkül tudjuk az államkötvényeket értékesíteni és ha a belső finanszírozás erősödik, akkor a hitelek törlesztése is az országon belül marad.

az_egy_fore_eso_gdp_relativ_realszintje_a_visegradi_orszagokban_2000_2017.png

 Itt egy másik GDP grafikon, melynek érdekessége, hogy 2006-ot veszi 100%-nak és ahhoz képest mutatja a változást. Főleg Csehországhoz képest érdemes figyelni a magyar  GDP változását! Tisztán látszik a gyurcsányi 'elkúrás' időszaka, majd az is, ahogyan később ugyanabban a mértékben történik a változás nálunk is, azaz a lemaradás nem nőtt arányaiban a csehekhez képest. Ez a teljesítmény ha nem is tekinthető kiugróan jónak a kormány részéről, ahhoz képest mégis meglepő, hogy állítólag mindent elloptak. Úgy látszik, a GDP-t nem sikerült ellopniuk. No és persze a baloldali kormányzáshoz képest egyenletes teljesítmény egyértelműen jobbnak mondható, pedig náluk volt egy komoly nemzetközi fellendülés és nyakló nélküli hitelfelvétel is.

gdp_novekedes_2006_100.png

 Most jön az, ami konkrétan érinti a lakosságot. Itt megint csak a csehekkel érdemes összevetni magunkat és látszik a szocialista kormányzat alatti siralomvölgy, ami megágyaz a jelenlegi gyengébb teljesítménynek. Tehát a csehekhez viszonyítva 2008-2011 között 15%-ot buktunk és ezt behozni ilyen adósságállomány mellett igencsak nehéz lesz.

fogyasztas.png

 Ilyenkor kell elgondolkozni azon, hogy a szocialista követelés az egészségüggyel kapcsolatos többletpénzek terén mennyire megalapozott? Talán, ha 15%-al több lenne az egészségügyben - mert legalább ennyit csesztek el a magyar gazdaságból - akkor jobb lenne a kórházak és az ellátás helyzete. Tehát saját bűnüket kérik számon a jelenlegi kormányzaton. Nem mellesleg a szocialisták nem szoktak olyan apróságokkal vessződni, mint hogy honnan vonják el a szükséges pénzt. A népszerű elképzelés, hogy a stadionok és a kisvasút helyett kell a kórházakra költeni, rögtön két okból nem állja meg a helyét. Egyrészt az erre költött EU pénzeket nem lehet átirányítani , másrészt ezek az összegek az egészségügy büdzséjéhez képest elhanyagolhatóak. Ezek tükrében a baloldali követelések egyszerű hazugságokra épülnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr913632370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása