European Phalanx

Modern bárdok

2018. augusztus 03. - megamovieboy

 Az uborkaszezon lehetőséget ad ismét valami könnyedebb témára. A régmúlt hősi tetteit megéneklő énekesek, bárdok jelenkori utódai közül a Sabaton rockzenekar munkásságából lesz pár dal bemutatva.

 Az első daluk a II. világháború normandiai partraszállásáról szól. Mivel legtöbbször videóklippek nem készülnek a dalokhoz, ezért az internet szorgos népe gyártja hozzá a változó minőségű videókat.

 Olyan dolgokat is megénekelnek, ami gyakran nem túl ismert a nyugati világ számára, mint a lengyel huszárok hősiessége.

 Még mindig lengyelek, meg csehek, meg ausztrálok. Az Angliai csata külföldi hőseiről is megemlékeznek.

 A videók készítőiktől az aktuálpolitika sem áll túl messze. Így kerül a germán mitológiába isteni státuszba Donald Trump. :)

 Az egyik érdekes videó, az amúgy a svájci gárdáról szóló dalt helyezte át a kereszteslovagok idejére. A lájkok és a nézettség egy év alatt a háromszorosára nőtt.

 Természetesen népszerű témák is heyet kapnak a munkásságukban. Ilyen a spártaiak hősiességéről szóló daluk, bár szerintem kis átdolgozással SEAL kommandósokról is szólhatna. :D

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr3614159785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása