European Phalanx

Cselédek a klubban

2018. szeptember 16. - megamovieboy

csengetett_mylord.jpg

 A Sargentini jelentés elfogadásának van jónéhány olvasata, mint hogy az EU választási kampány része, vagy a feltehetően hamarosan megbukó elit kicsinyes bosszúja. Most megpróbálom egy másik oldalról is megmutatni.

 Már volt szó róla a blogon, hogy míg az EU centrumországok: Franciaország, Németország, Anglia, Benelux államok gazdaságilag jól állnak, addig a hagyományos mediterrán térség (Spanyolország, Portugália, Olaszország, Görögország) és a keleti országok képtelenek felzárkózni. Ennek oka részben a centrum földrajzilag jobb helyzete, másrészt igyekeznek is hátrányos helyzetbe hozni a perifériát.

 A mi szempontunkból tény, hogy a fizetések a nyugatiakhoz képest nem növekedtek az elmúlt 30 évben és elnézve a nyugat hozzáállását, ezen nem is kívánnak módosítani, azaz a nyugati cégek nálunk a nyugati minőségű munkáért a nyugati bér harmadát adják a nagy adókedvezmények mellett.

 A migránsválságban felvázolt nyugati megoldás az lett volna, hogy a periférián nagy táborokat hoznak létre, melyet az ottaniak némi anyagi kárpótlás mellett üzemeltetnek, míg a centrum kimazsolázza a beilleszkedésre képes, képzett munkaerőt. Az antiszociális, beilleszkedésre képtelen, radikális, írástudatlan tömegekkel meg kínlódjanak mások. Az ez ellen felszólaló keletieket nyugatról nagyjából keleti barbároknak minősítették, akiknek a demokráciaismerete elégtelen. Ez a nyugat hozzáállása a kelethez.

 A mediterrán térség kilátástalansága és a keleti országok kizsákmányolása lassan elvezet ezeknek az összefogásához a centrum ellen. Ezt jelentősen erősítené a Brexit, hiszen azzal a centrum egy 65 milliós ország támogatását veszítené el az EU Parlamentben, azaz a periféria több szavazattal rendelkezne. Így már érthető, hogy miért a globalista héjjákat engedték rá a kilépési tárgyalásokra, eszük ágában sincsen a britek demokratikus döntésének esélyt adni.

 Amikor mosolyogva, tapsvihar közepette vettek fel minket az EU klubjába, nem tudtuk, hogy a helyünk ott a konyhában lesz, mint mosogató, vagy mint felszolgáló, takarító stb. Amikor ez ellen felszólalunk, ez ellen teszünk, akkor egyből jön a 'kétsebességes klub' elképzelése, mint fenyegetés, vagy mint a kizárás egy rafinált formája, de legalább ilyen hatásos elhalgattatni a szolgák elégedetlen hangját. A hetes cikkely a szavazatmegvonás előszobája. Egy üzenet a peremvidéknek: nektek itt szavatok nem lehet, csak a munkátokból szerzett profitra van szükségünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr1214239489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása