European Phalanx

Ultraliberális rémálom

2019. január 05. - megamovieboy

konder.jpg

Észtári Lecsófesztivál foto:blikk.hu

 Hogy hányszor hallottuk az elmúlt években, az "ezek lopnak" szöveget, megszámolni is reménytelen volna. Bezzeg a tisztakezű Fletóról ilyeneket nem hallani, mégis földbeállt a gazdaság az ő idejében. Nem szokásom a konteók terjesztése, vagy elemzése, de most a globalista oldal kedvéért kivételt teszek.

 Tehát tegyük fel, ahogyan azt balról hallani, hogy az EU pénzek egy jelentős részét ellopják a fideszesek! Az Uniós támogatás kb. a GDP 5%-a. Ha ennek a 40%-át ellopják, az a GDP 2%-ának felel meg évente. Mondjuk, ennek a feléből üzemeltetik a pártot, a pártsajtót és a hazai felvásárlásokat, cégalapításokat. Tehát ezek az 1%-ok a nyolc év alatt már 8%-ra híztak, ha nem számoljuk bele az esetleg keletkezett profitot.

 A maradék 1% már sokkal érdekesebb, mert hallani mindenféle kósza mendemondákat távolkeleti befektetésekről. Arrafelé nagyon pörgött a biznisz, egy év alatt akár 30% feletti profitot is el lehetett érni. Ez nagyjából annyit jelent, hogy az elmúlt nyolc évben a szorgalmasan félretett és megforgatott 1%-ok mostanra akár 25%-ra is nőhettek. Tehát liquid tőkeként lehet a kezükben az ország éves termelésének a negyede. Ebből már tellhet mindenre. Határon túli stadionokra, fociakadémiákra, cégfelvásárlásokra, médiapiacra, vagy ahogyan egyes kormánypárti emberkék képzelték anyahajóra. Bár ez utóbbira azért még ez a hatalmas összeg sem lenne elegendő. Arra azonban igen, hogy a magyar érdekek megkülönböztetett elsőbbséget kapjanak.

 A másik dolog, hogy ha ezek lopnak, akkor miből bővül a gazdaság, miközben a szocialisták alatt még állítólag lopás nélkül sem mentek megfelelően a dolgok. Hogyan történhetett ez?

 Úgy lehet elképzelni, hogy Magyarország egy doboz, ahova, ha bekerül egy adott összeg, akkor az ott is marad, míg ha kiáramlik a pénz, akkor annak bottal üthetjük a nyomát. Ennek oka, hogy egy kicsi kereskedelmi többletünk van összességében, tehát ha nem történik semmi különösen nagy elcseszés, akkor nem jutunk a görögök sorsára. Az a pénz, ami az országban van, áramlik a cégek, a lakosság és az állam között. Persze mind a három mi vagyunk, mert a mi cégünk, a mi munkahelyünk és a mi kormányunk a mi adónkkal.

 A baloldali kormányzás alatt az EU támogatások külföldi cégeknél kötöttek ki, melyek annak nagyrészét kivitték az országból. Ráadásként nem csak pénzt veszítettünk, hanem a hazai vállalatok hátrányt szenvedtek a nyugatiakkal szemben. Így ment csődbe a piactorzítás miatt sok magyar vállalkozás és került utcára sok magyar dolgozó. A tönkrement cégek nem termeltek, nem adtak fizetést, nem adóztak. A munkanélkülivé váltak nem költöttek, nem adóztak, emiatt még kevesebb termékre és szolgáltatásra lett igény. Beindult az ördögi kör, mely egy lefelé húzó spirál és nincs belőle kiszállás. Az egész oka, hogy a baloldal azt csinálta, amire a szocializmusban szocializálódott, idegen érdekeket szolgált ki. Természetesen azóta sem derült ki, hogy mely külföldi üzletemberek voltak a haszonélvezői annak, hogy az ország kárt szenvedett.

 A legszomorúbb, hogy ezt a kizsákmányoló rendszert nem a véletlen, hanem a nyugati érdekek alakították ki. A gazdag, általunk nagyrabecsült nyugat, egyszerűen bevételi forrásnak tekinti a keleti tagországokat. Ahogyan a Deutsche Telekom a keleteurópai profitjából kompenzálja a német emberek internethasználatát, vagy a Tesco az angliai veszteségeit innen pótolja ki, ugyanígy a többi multi is kiviszi innen amit tud.

 Többekben már az is felmerült, hogy a bejövő pénzeket a határon kellene 'elégetni', mert még úgy is jobban járnánk, hiszen legalább a magyar cégek nem kerülmének miatta versenyhátrányba a nyugatiakhoz képest. A jobboldali kormány kreatívabb megoldást választott és megbízható hazai cégeken keresztül tartotta magyar ellenőrzés alatt a befolyó pénzeket, hogy azok az ország vagyonát növeljék.

 Természetesen sokakat felháborított a néhány kiválasztott anyagi gyarapodása, de amikor külföldi, már amúgy is gazdag úriemberek dagasztották a bankszámláikat az állítólag nekünk szánt pénzzel, az senkit sem zavart. Nem volt tele a sajtó John, Pierre, Jürgen urak és társaik anyagi gyarapodása miatt, ezt a baloldali sajtó természetes, említésre sem méltó dolognak tartotta. Senki sem láncolta ki magát nyugati cégek telephelyeihez a gazdagodásuk elleni tiltakozásként.

  Teljesen érthető a felháborodás Mészáros Lőrinc és társai gazdagodása miatt. Viszont a másik felkínált lehetőséggel, hogy nyugatiak csemegézhessenek az ország javaiból, még rosszabbul járnánk. Míg a Mészárosnál levő pénzek folyamatosan áramlanak a magyar gazdaságban és előbb utóbb minden állampolgárhoz eljutnak, addig az idegen kezekbe került pénzekből nem fogunk részesedni. Tehát senki ne úgy képzelje, hogy Lölö időnként úszkál a felhalmozott bankókötegekben, mint Dagobert bácsi a Kacsamesékben, mert azok a pénzek a hazai gazdaságba vannak befektetve, vagy magyar cégek által vannak a környező országokban kihelyezve.

 Képletesebben írva, van egy nagy kondérunk, amibe annyi van, amennyit mi teszünk, vagy cserélünk a nyugattal. Ha abból a kondérból külföldiek elkezdenek kiszedni maguknak merőkanállal, akkor nekünk annyival kevesebb lesz, nekünk mindannyiunknak, gazdagoknak, szegényeknek egyaránt. Hiszen csak azt tudjuk elosztani, amink van. Tévedés ne essék, a gazdagok a szegényebbek pénzéből gazdagodnak. Ha a szegényeknek nincs pénzük, akkor a gazdagoknak is kevesebb jut, legalábbis a hazai gazdagoknak.

 Nem arról van szó, hogy tettszik ez a megoldás, vagy etikusnak tartanám amit a kormány művel, de szívesen várom a jobb, megvalósítható ötleteket! Az ötletgazdák azonban vegyék figyelembe, hogy a csalást a nyugati tőke kezdte el, Orbánék csak igazodtak a rablójáték szabályaihoz! Tehát a nyugat kizsákmányolási próbálkozásaitól nem lehet eltekinteni.  Amíg a globalista baloldali ellenzék előáll a hihető programmal, addig is zajlik tovább az ultraliberális rémálom, Magyarország gyarapodása. Számukra meg marad az ország polgárháborúba való terelésének a kísérlete, ha már a demokrácia annyira nem jött be nekik.

 A bejegyzés részben a globalista baloldal által terjesztett propagandára épül, melynek valós tartalmáért nem tudok felelősséget vállalni.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr8614506832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása