European Phalanx

Németország végnapjai

2019. április 15. - megamovieboy

hitlerjugend.jpg

Fotó: fogságba esett Hitlerjugend alakulat

 Pár hete volt egy érdekes hír, ami szerint a rémisztő náci  AfD, kirúgta egy tagját, mert az egy olyan elfogadhatatlan nyilatkozatot tett, amiben az állt, hogy hogy Németország a németeké. A baloldal nézőpontjából érthetően ez egy szörnyű dolog, de jobban belegondolva nem egészen egyértelmű.

 De miért kell egy ilyen mondatért valakinek szabadkoznia?  A szokásos vád a rasszizmus lenne. Tehát Németország nem lehet a németeké, mert ott vannak a törökök, arabok, meg a többi népesség is. Ezzel a megközelítéssel az a gond, hogy az ott élő bevándorlókat nem tekinti németeknek. Konkrétan, aki szerint Németország nem a németeké állítás mellett áll, az rasszokban gondolkodik. Hogy az AfD expolitikusa hogyan gondolkozott, azt nem tudni, de a liberális logika mindig ide vezet.

 A másik eset talán ennél is húzósabb, mert nem csak a liberalizmust, hanem a népfelség elvét, azaz a demokráciát támadja. Mert az következik belőle, hogy Németország nem az ott élő embereké. Viszont mindkét esetben felmerül a kérdés, kié is akkor Németország. A rasszista megközelítésben jóindulattal, Németország a Németországban élő rasszoké, mint ott élő törzseké közösen, rosszindulatúan pedig nem az ott élő polgároké, hanem másé, vagy másoké.

 Az igazság nagyjából a kettő között van. Törzsi társadalomban a demokrácia nem működik. Amennyiben a német polgárokat származás szerint megosztjuk és nem tekintjük őket egységnek, ezzel a demokrácia alapja vész el. Hiszen a demokráciához szükséges szabadság a nemzet egységes összefogásából jön létre. Ha nincsen egység, akkor nincsen szabadság sem, főleg nem demokrácia.

 Egy törzsi háborúban, még ha erőszakot nem is használnak, valódi győztes nem lehet, hiszen egyik törzs sem tudja uralni a többit. Ilyenkor jön a szokásos külső beavatkozás, azok részéről, akiknek nagyon is jól jön a belső megosztottság. Sőt, feltételezhető, hogy a megosztottságot, a törzsi ellentéteket, a bevándorlást erőltető, avagy kényszerítő lépéseket ugyanazok tették.

 Egy tőkés világban természetes, hogy azok diktálnak, akiknél a tőke van. De mi van akkor, ha a tőke diktátumának a demokrácia ellenáll? Ekkor a tőke érdeke a demokrácia meggyengítése, látszatdemokrácia létrehozása. Idegen törzsek betelepítése biztos mód az ellentétek felszítására és az emberek egymás elleni kijátszására, a demokrácia meggyengítésére, vagy megszüntetésére.

 A szabadság elvesztése maga után vonja a szolgasorba kerülést. Itt jön ki, hogy a bevándorlást támogató 'liberális' világnézet következménye a szabadság elvesztése.

 Még egy kis magyarázat, hogyan lehet a liberálisok által képviselt nagy szabadságból mégis kevesebb? Ha mindenki végtelen szabadságot kap, akkor mindenkinek mindenhez joga lenne. Ekkor a hatalommal rendelkezőknek szabadságukban állna a többi ember elnyomása. Ugye a szabadság miatt a többi ember is elnyomhatná a hatalmasokat, mert szabad lenne nekik, de erre természetesen nem képesek, mert nincsen hozzá elegendő erőforrásuk. A nagy szabadsággal a hatalommal rendelkezők tudnának élni, visszaélni a többiek kárára, akiknek azonban nem állna módjában élni vele, vagy nem tudnának a visszaélések ellen védekezni. Hiszen a hatalom birtokosainak mindenhez joguk lenne, mert a fenenagy szabadságba ez is belefér.

 Egy mód van ennek az elkerülésére, ha a közösségi jogok és az egyén jogai között egyensúly van. Akik ennek az egyensúlynak a megbontására törekszenek, bármilyen szépen csengő ideológia nevében is teszik ezt, a közösség által kiharcolt jogok elvesztését segítik elő.

 Talán a németeknek még van lehetőségük ezt elkerülni. Talán az új jobboldali pártvezér letér Merkel őrült útjáról. Talán az ultraliberális zöldek nem szerzik meg a hatalmat a szocialistákkal, hogy folytassák a betelepítéseket. Talán az idegen, szektás, antidemokratikus elemeket vissza tudják telepíteni. Sok talán, de elég csak néhányat hibázni, hogy Németország még a történelemkönyvekből is kitörlődjön.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr8414747201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yourmomtits 2019.04.15. 14:06:08

a németek már elvesztek szerintem
süti beállítások módosítása