European Phalanx

Karácsony Gergely támogatottsága

2019. december 13. - megamovieboy

karigeri.jpg

 Kari Geri győzedelmesen bringázott be a városházára. Az viszont sokkolta a baloldali szavazókat, amikor a győztes csapat felsorakozott mögötte és olyan alakok kerültek elő, akiket már a politika szemétdombjára gondoltak. Itt köszönt vissza, mennyire elhibázott volt az "alkalmatlan"-ozó kampány a Fidesz részéről, hiszen nem azért szavazták meg Karácsonyt, mert jobbnak ítélték, hanem mert felültek a globalista érdekeket kiszolgáló médiatermékek értelmet lenullázó gyűlöletkampányának. De nem ám a kampány részeként ment az uszítás, hanem a szorgos hétköznapok része ez globáliséknál. A Párbeszéd mérhetetlenül csekély támogatottsága mindenki számára egyértelműsíti, hogy Karácsony Gergely személye mögött nem áll néptömeg. Hanem áll mögötte az MSZP, a DK és most már a Jobbik és legutóbb az LMP is. Erre mondhatni, hogy ő egy báb, avagy egy csinos álarc Molnár Gyula, Gyurcsány Ferenc, meg a többiek előtt. Ők már olyan hívószavak lettek volna, amiért a jobboldaliak szavazási hajlandósága nő, míg a baloldaliak elbizonytalanodtak volna.

 Most viszont a győzelemre hivatkozva lehet mondani, hogy nála a támogatottság, a nép akarata. Csakhogy ez önmagában nem állja meg a helyét, hiszen az ellenzék akár mást is indíthatott volna, vagyis egy akárkit, nevezhetnénk plüssmackónak is. Karácsony Gegely valós támogatottsága egy közös ellenzéki jelöltként indított plüssmackóhoz viszonyítva számítandó. Tehát a két eredmény különbségéből adódna Karácsony Gergely támogatottsága, vagy elutasítottsága, hiszen felmérések szerint a szavazótáborának nyolcadrésze amúgy is alkalmatlannak tartotta. Ebből is látszik, nem ez volt a szavazásnál a mérvadó. Meg aztán köztudomású, hogy az önkormányzati pozíciók leginkább kifizetőhelyek a pártpénztárak számára, tehát a pesti szavazói elvárások is a baloldali erőgyűjtést támogatták a következő választásokra, nem pedig az új polgármesternek szóltak.

 Összegezve, a Fidesz orbitális tévedését az eredménnyel kapcsolatba meglepőnek gondolom, hiszen az eddigi eredmények tükrében és figyelembe véve, hogy a tíz éve ígért ellenzéki összefogás összejött, ez valószínűvé tette a végeredményt. A nagyvárosok, mint globalista centrumok, inkább szavaznak a globalisták kiszolgálóira, mert ebben látják a saját jólétük biztosítását. Bár éppen a legfejlettebb globális centrumok azok, melyek az elképesztően magas megélhetési költségek miatt egyszerű halandók számára a földi pokolnak felelnek meg. Ilyen az élet, Babilont is sokszor lerombolták, de évezredeken át mindig újraépült.

 Az előzetes félelmek/remények ellenére, nem lesz Karácsonyból egy fideszfúró vaspolgármester, a fogadkozások ellenére simulnak jórészt a döntések a Fidesz érdekeinek  megfelelően. Bár az is látszik, próbálják felépíteni miniszterelnökjelöltnek a következő országgyűlési választásokra. Az eddigi történések tükrében a stadioncsatát a Fidesz megnyerte, remélem nem engedtek sokat a zsarolásnak, bár most már nincsen amerikai érdek az Olimpia ellen, melyet ki kellene szolgálni.a megfúrásával, mivel ők már megkapták azt. Most a legújabb a 'hídcsata', azaz a tervezett olimpiai helyszínnél levő híd helyett egy Csepel-Budafok híd mellett kardoskodnak, bár nem hiszem, hogy a rózsavölgyiek lelkesednének az alájuk tervezett alagútnak, meg aztán csak 4 km a déli M0-ás híd, vagy 3 km lesz a észak-csepeli híd. Akkor már inkább az Újpest-Békásmegyer híd jobban kellene, nagyobb tömegeket kötne össze.

 A baloldali érdekérvényesítés rákfenéje a más hatalomnak való szolgai megfelelés, esetünkben ez legközelebb a Fideszben testesül meg. A baloldal ösztönösen fog engedelmeskedni a külső erőnek, bár fájdalmas lehet számukra, ha nem tudnak idegen érdekeket képviselni, de ez már legyen az ő problémájuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr5115349958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása