European Phalanx

Kínai víruskaranténra kínai filmek

2020. május 13. - megamovieboy

14_blades.png Kép a 14 penge című filmből. Színész: Wei Zhao

Nyolc azonnal megtekinthető kínai kosztümös kalandfilmet gyűjtöttem össze ajánló gyanánt. 

  1. Az első ajánlat a 14 penge. Egy igazi könnyed wungszia, viszonylag kevés röpködéssel, jó harcokkal, szép ruhákkal és színésznővel, meg persze némi szerelmi szállal és persze ott van még Donnie Yen.

 2. Maradjunk is ennél a színésznőnél. Hamarosan mozikba kerül a Disney Mulan feldolgozása, csakhogy a kínaiak a sajátjukat egy évtizeddel korábban leforgatták. Már csak azért is érdemes megnézni, mert majdnem öt másodpercre mutatják a lovasíjászok valódi harcmodorát, az ellenséges sereg előtti ellovaglás közben nyílzáport zúdító manővert.

  3. A Bérgyilkosok a szokásos szomorú szerelmi szálon kívül betekintést ad a császárság legfelső köreibe. Cao Cao a rettegett hadúr, akinek a kezében a valódi hatalom összpontosul, vérfagyasztó játékokat űz az ellene szegülőkkel. Ez adja a film valódi erejét és nem a szomorú hegedűszólókkal ábrázolt érzelmek. 

 4. Néha egész meglepő mód, nyugatiak számára értelmezhető érzelmeket és cselekményvezetést is össze tudnak hozni.. Előre szólok, van benne pár hidegrázós, sokkoló jelenet.

  5. Partraszállás és hollywoodi heppiend nincs benne, de a háborús filmeket kedvelők értékelni fogják.

  6. Ez egy kicsit a japán filmeket utánozza, amennyiben végre egyedi karaktereket kapunk. Jól van összerakva és a harcjelenetek is rendben vannak.

  7. Remek párbajok, harci jelenetek és persze Donnie Yen. Kis segítség hozzá, a hölgy akiért annyira oda van, nem a húga, hanem a császár ágyasa.

8. Ez már tényleg egy olyan film, amit mindenki látott, ezért is hagytam a végére. Nekem egy kicsit túl steril a képi világ és utólag a történet logikája sem volt meggyőző, de azért jól eladta magát. Egyértelműen minőségi darab. 

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr9115689446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása