European Phalanx

Válságkezelés EU módra

2020. november 18. - megamovieboy

 Az Európai Unió rengeteg problémával küzd. A keleti tagállamokkal azonban semmi baj nincsen, teszik a dolgukat, folyamatosan erősítik gazdaságukat, javítják az életszínvonalat és elmaradottságuk ellenére igyekeznek a NATO hasznos tagjai lenni. 

 Erre mit csinál tisztelt EP? Kitalálják, hogy a baj eredendő forrása, a szerintük egyes országokban nem megfelelő jogállamiság.

Igen, erre a kifejezésre hivatkoznak lassan egy évtizede, mígnem nemrégiben kiderült, hogy az nem bír konkrét tartalommal. Mi lenne erre a normális reakció? Megtölteni egzakt számon kérhető világos pontokkal. De az EU nyugaton és baloldalt nem így működik. A feladat elvégzése helyett a még mindig bizonytalan értelmű kifejezéshez kötik a támogatások kifizetését. Amit ugye azért kapunk, mert megnyitottuk a gazdaságunkat, ami által rengeteg hátrányt szenvedünk el, a nyugati cégek javára.

 Normálisak ezek? Egyértelmű, hogy a problémamentes országokból csinálnak problémát, a gondok megoldása helyett, majd azokat akarják bűnbaknak megtenni. Amennyiben az EU vezetése a probléma része akar lenni, a megoldás helyett, akkor a legjobb úton járnak.

 Tipikus, hogy a Financial Times a helyzet további élezése mellett foglal állást. Még ilyet, márciusban meg éppen Merkel lemondását követelték. Véletlenül a mostani helyzetet is Merkelre vernék. Tehát ez egy tipikus Németország elleni támadás atlantista módra.

 Mi lehet ennek az egész értelmetlen mizériának a hátterében? Az atlantista baloldal, mely egyre inkább a washingtoni birodalmi adminisztráció és a mögötte álló amerikai multik kiszolgálóivá váltak, lettek az európai egység hangos szószólói, gyakorlatban azonban annak szétrombolói. Amerika legnagyobb riválisa Európában Németország. Őket közvetlenül nem jó taktika támadni, de az erős német gazdasági érdekekkel rendelkező keleti tagállamok már puhább célpontok. Tehát az egész krízis mögött a németek elleni nyomásgyakorlásról van szó.

 Amennyiben gumiszabályok alapján folyamatosan zsarolhatják Németország fontos gazdasági partnereit, akkor engedményeket csikarhatnak ki Berlintől. Nem véletlen, hogy a német kormány semmilyen fenyegetéssel nem élt Orbánék felé. Eddig is a német adminisztráció anyatigris módjára védelmezte a magyar kormányt, ennek okai azóta sem nem változtak. 

 Úgy néz ki az atlantista szárnynak nem volt elég a britek kilépése, tovább akarják gyengíteni az Uniót. A helyzet fonáksága, hogy a szavakban legnagyobb EU pártiak a gyakorlatban az Unió szétbarmolására törekednek. Egy konkrét tartalom nélküli szabályt akarnak átnyomni és cseppet sem zavarná őket, ha emiatt az egész közösség kárt szenvedne. Egy értelmetlen harcot kezdtek el és keserves lesz számukra, ha meg kell hátrálniuk.

 Aki Magyarországot támadja, az Németországot támadja. Aki Németországot támadja az az Európai Uniót támadja. Ideje tiszta vizet tölteni a pohárba, a baloldalnak meg kell mutatni, Európa, vagy Amerika mellett áll!

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr2416290416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása