European Phalanx

A Szuperliga bukása

2021. április 21. - megamovieboy

bayern-munich-2.jpg

 A 2020 évi BL győztes Bayern München

 A Szuperliga megbukott. Most még megbukott. Mert az, hogy ebben bónusz pénzkeresetben a legnagyobb klubok komoly lehetőséget látnak, az nem alap nélkül való. 

 Volt persze ellenállás. A FIFA és az UEFA komoly szankciókkal fenyegetőzött. Volt hírneves játékosok ítélték el. A szurkolók tüntettek ellen. Sőt, kormányfők is ellenezték.  Igen, Orbán is.

 Az angol csapatok a visszalépésüket a rajongók ellenzésére fogják. Mivel ezt sejthették előre - ezért sem kérték ki a véleményüket - nehéz elhinni. Ami viszont reális, az a történetszál, hogy az UEFA ígért nekik pénzt. Mégiscsak ez volt az alapvető mozgatórugó.

  Az ügynek, aminek alapja a klubok bevételhiánya, azonban ezzel messze nem oldódott meg. Viszont azzal, hogy a kilépők jelezték, mégiscsak részt vennének a nemzeti bajnokságokban is, adott egy út a megoldáshoz. Mégpedig az, hogy a BL legjobbjai a következő évben, amikor még nem játszanak a nemzetközi porondon, egy extra bajnokságban vegyenek részt. Ott létrejönne az, hogy a legjobbak játszanak egymás ellen hétről-hétre. Akár még Szuperligának is lehetne nevezni. Kitöltené  holtidőt és a legjobbak bónusz bevételekhez jutnának. Ezt próbálják a svájci rendszerrel megvalósítani, majd meglátjuk később hogyan sikerül.

 Persze ez megint csak jobban szétszakítaná a mezőnyt, tehát az ellen is ki kellene találni valamit, hogy ne egy 4. generációs vadászbombázó árával vetekedjenek a játékosok árai! Nyilván ezt nemhogy kisebb klubok, de kisebb országok sem tudják megengedni maguknak, ahogyan mint a krízisből kiderült, még a legnagyobb klubok sem. 

 A tanulság az, hogy a mohóság és a pénz nem old meg mindent. Hiába hozna egy Szuperliga extra nézettséget és bevételt, mert ha a létrehozói nem végzik el előbb a diplomáciai és marketing munkát, akkor pénzzel nem megfizethető ellenállásba fog ütközni a szándékuk. Hiába zseniális üzletember az ötletgazda, ha erőből, puccsal akarja felrúgni a státuszkót, akkor így fog járni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr6316508490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása