European Phalanx

Szoboszlai a bohócok élén

2023. szeptember 06. - megamovieboy

midfielders.jpg

 Az átigazolási szezon rettegéssel töltötte el a Liverpool szurkolókat. A középpálya kiürült. Márpedig ez a csapat szíve, enélkül nincs se jó védekezés, se jó támadás. Míg a rivális klubok megnyitották a bőségszarut és százmilliókért vettek sztárokat, addig a Jürgen Klopp igencsak óvatosan költött. A rivális fanok az eredményt látva lebohócozták az új játékosokat. Pedig látszott előre, hogy az öreg, lassú játékosokat gyorsabb, intelligens, technikás fiatalokkal pótolták.

Kivétel Endo, aki egy pánikigazolás lehetett a lyukas 6-os posztra, de az adottságai éppen megfeleltek a totális letámadáshoz. 

 Az első meccsük még az összeszokás jegyében zajlott, de azt is lehozták döntetlennel. Utána a második mérkőzésen emberhátrányban sem játszottak alárendelt szerepet, hogy aztán a Newcastle ellen egy egész órát tíz emberrel idegenben végig küzdve, hátrányból fordították meg a meccset a hajrában. A Newcastle azóta sem tért magához ebből a sokkból. 

  Még ez sem kongatta meg a harangot elemző úréknál és az Aston Villa elleni meccs előtt a komoly, öltönyös szakértők a stúdióban kielemezték, hogy a Villa gyors csatárai a jó középpályás kapcsolatnak köszönhetően úgy mennek át a Liverpoolon, mint forró kés a vajon. Ehhez képest utána olyanok hangzottak el, hogy a Liverpool egy könnyed, kényelmes három nullás győzelmet aratott és akár a Manchester City kihívója is lehet az idényben. Ez azért ügyes dolog egy rakás bohóctól.

A bajnoki cím ugyan még messze van, főleg az összevásárolt világválogatottak ellen, de a dobogó és a biztos BL indulás ezzel a teljesítménnyel elérhető. És ne feledkezzünk meg a EL-ről sem, aminek az egyik esélyesévé léptek elő!

 Végül meg kell állapítanunk, hogy a Liverpoolban három biztos pont van: a brazil kapus, Salah és Szoboszlai. Ezek közül a középpálya a legfontosabb, tehát, ha Dominik tartja a formáját, akkor a Liverpool játékát idővel hozzá fogják igazítani. Ez értelemszerűen azt jelenti, hogy Szoboszlai lehet a legfontosabb játékosa a Liverpoolnak. Ez az, ami álmainkban szerepelt, de legfeljebb egy-két év múlva képzeltük megvalósulhatónak.  Ne feledjük, Dominiknek már a bajnoki cím lebeg a szeme előtt! Ezt meg is mondta, amikor rákérdeztek, rögtön ott helyben ki is röhögték a szakértők. Csak azt kell mondjam, a fociban ma a valódi szakértőt Szoboszlai Dominiknek hívják.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr118208571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pályamágus, a sínész · vasutrol-barkinek.blog.hu 2023.09.06. 21:22:42

Minden szép, minden jó, minden csodálatos. Szeretném hinni, hogy így is marad, de emlékszem, hogy Koko is akkor hasalt el, amikor már nem fért be az ajtón az arcától, aztán megtanult újra embernek lenni. Fiatal még ez a gyerek, ebben a korban a sikerektől elszáll az ember agya. Reméljük, hogy ezegyszer ez elmarad!

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2023.09.06. 21:38:11

@Pályamágus: Koko gyenge pontja az volt, hogy ő nem bunyós, hanem művész volt. A profi boxban van egy szint, amikor a művészet önmagában nem elegendő, rakkolni is tudni kell, ütéseket bevállalni. Ez nem volt meg benne, de kihagyta a számításból, erre faragott rá. Mert amúgy, úgy is rendes ember volt, de a boxhoz igencsak kell az önbizalom. Alit is ütötték ki, mégis nagy volt a szája. :)
Szoboszlai jó családból származik, törődnek vele, nem megy az éjszakába, nem piál, nem drogozik. Tizenöt éves kora óta önállóan kell élnie, azaz hét éve ő már a saját lábán áll. Ma már keményebb elhivatottság kell a futballhoz, mint 20-30 éve, amikor az angol válogatott részegen szétvert egy repülőt hazafelé... Nemhogy sört, még cukros üdítőt, ételeket sem fogyasztanak ma már. De persze még bármi lehet, ki kell várni a végét. De addig egyelőre lehet örülni.

Pályamágus, a sínész · vasutrol-barkinek.blog.hu 2023.09.06. 21:57:41

@megamovieboy: Persze, örülök én is, de a sok év tapasztalata óvatosságra tanít. Mi is voltunk huszon pár évesek, és mi is képzeltünk többet, mint indokolt lett volna. Jó lenne látni, hogy ez a karrier méltósággal ér majd véget becsületes sportszerű küzdelmekkel, hogy ne csak most lehessünk büszkék, hanem akkor is, ha már visszavonult. Ez az amit igazán szeretnék.

gigabursch 2023.09.07. 21:42:38

@Pályamágus:
Igazad van, de ne legyen igazad!
süti beállítások módosítása