European Phalanx

Név az X mögött

2021. december 23. - megamovieboy

 merry_xmas.png

 Xmas akció így, Xmas különkiadás amúgy. Elkezdték nyugaton és mint sok minden másból, ebből is divat lett felénk is. Mi azonban még olyan nemzedék vagyunk, akik tudják, milyen nevet takar az X és mit jelent Karácsony ünnepe. Rajtunk múlik, hogy ez a tudás ne vesszen el. Összeszorul az ember torka, mikor látja, hogy idősebb nyugati turisták a pesti boltban alaposan feltankolnak a Merry Christmas feliratú bevásárló szatyrokból, mert őfeléjük ilyet már nem kapni. 

 Persze élnek még a frazieus írástudók, akik megmagyarázzák, hogy az X az a bizánci görögben volt Krisztus rövidítése, de nem túl hihető, hogy a nyugati vállalatok vezetőnek bizánci műveltsége miatt írják ezt így manapság az angolban. Annál inkább hihető, hogy a progresszívek, mindent is meghaladni elve alapján, a Jézust és tanításait is meg akarják haladni. Kiegészítve, ez az antikeresztény iszlámnak tett gesztus is egyben, azaz két legyet egy csapásra. A valóban progresszív humanista Jézust keresztre küldő ókori mentalitás mai képviselői akarják eltiporni Európa egyik alapját képező jézusi tanításokat. Mint ókori fáraók satíroznák ki nevét a falfeliratokról. Így lesz a Christmas Market helyett téli vásár. Mi itt keleten még emlékszünk a Mikulás helyett meghonosítani próbált Télapóra. A Sznyegúracskát már meg sem próbálták ideerőltetni, túl átlátszó lett volna. 

 Itt nem egy egyszerű emberről van szó, sőt még az sem számít most, hogy Isten fia, vagy sem. Ami számít, az Jézus megkerülhetetlen szerepe a nyugati kultúrában. Részese Európa fejlődésének, oka a ma létező európai társadalomnak. Ezért veszélyesek és kártékonyak a Jézust meghaladni kívánó marxista eszmék, melyek már bizonyítottan felelősek tízmilliók haláláért és népek rabsága taszításáért. Manapság ezen eszmék képviselői merészelik a kereszténységet megvádolni kirekesztéssel, félelemkeltéssel. 

 Amikor a haladásnak hazudott rombolás ellen kell harcolni, akkor a gazdag tőkések ideológiája ellen a legjobb egy szegény, jászolban született ember tanításit szembeállítani, aki eltörölte a rabszolgaságot, elnyomás helyett emberséget, gyűlölet helyett pedig szeretetet és megbocsátást hirdetett.

 Áldott Karácsonyt Kívánok!

 Tudom, hollywoodi giccs, meg a Brian életében frenetikusan parodizálták ki. De mégis, jó paródiához jó alapanyag kell. Márpedig ez a jelenet jó és főleg Rózsa Miklós zenéje miatt lett emlékezetes.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr9416774154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása