European Phalanx

Vakok közt világtalan

2022. március 17. - megamovieboy

 Ideje lesöpörni a belpolitikai kulimászt a magyar csapatok ukrajnai bevetéséről és megnézni kiket érint és hogyan érint a környékünkön! Szinte még a Kárpát-medencéből sem kell kidugni a fejünket, hogy rögtön tisztább legyen a kép.

 Az első ország, aki nem akar magyar katonát látni Ukrajnában, azok maguk az ukránok. A második a sorban a lengyelek, akik nem azért oroszellenesek, mert pfúj oroszok, hanem mert komoly érdekeltségeik vannak Ukrajnában, amiben ellenlábasok az oroszok. Feltehetőleg őket is zavarná a magyar jelenlét, ezért a passzív magyar politika egyáltalán nincsen ellenükre. Hogy emiatt a V4 bomlana, az csak Gyuri bácsi álmodozása. A harmadik Románia, hiszen a doktrínájuk szerint kb. az egész világ ősi román föld, tehát a magyarok a terjeszkedésükbe ne zavarjanak bele! A negyedik Szerbia, akik ismert oroszbarátok. A velük való jó kapcsolat is sérülne egy magyar beavatkozással. Végül ötödikként Szlovákia, aki nem örülne, ha magyar területek vágnák el az ukrán piactól. Bár ez Schengen miatt a hétköznapokban nem számít, mégiscsak stratégiai jelentősége lenne. 

 Tehát négy szomszédos ország és a lengyelek mindegyikének jobb egy magyar semlegesség, mintsem egy beavatkozás. Bár ezt az ellenzék nem akarja megérteni, mi vagyunk a térségben a legidősebb fiú, ami támaszt velünk szemben elvárásokat, úgy mint megfontoltság, bölcsesség, nyugalom. (Mintha ilyet éppen Orbán mondott volna már régebben.) Hosszabb távon is a legjobb, ha a régió nyugalmának mi vagyunk a középpontja, mint sem egy forrongó, változékony irányba mozdítanánk.

 Ezeket tekintve látható, hogy a Magyar Honvédségnek akár a NATO keretein belüli ukrajnai szerepvállalása politikailag katasztrófa lenne és Magyarországot meggondolatlan szomszédnak, szövetségesnek mutatná közvetlen partnereinknek, sorstársainknak. És akkor még csak olyanról sincsen szó, hogy a katonáinkat a Dnyeperhez küldenénk, éppen csak Kárpátaljára mennénk át.

 És most van egy miniszterelnök jelöltünk, aki ezt a néhány gondolatot sem látja át. Ehelyett az amerikai háborús érdekek kiszolgálásában érdekelt. Ahogyan azt mostanában mondogatják, az USA hősiesen harcol az oroszok ellen, egészen az utolsó ukránig. Nem szeretnénk ezután az ukránok helyett mi harcolni, mert ez az egész háború már enélkül is káros, nem kellene még saját butasággal tetézni!

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr4017782352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.03.17. 14:30:17

Félkegyelmű ez az istenverte barom, az biztos.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.03.18. 11:07:10

"És most van egy miniszterelnök jelöltünk, aki ezt a néhány gondolatot sem látja át. Ehelyett az amerikai háborús érdekek kiszolgálásában érdekelt."
- Nem biztos, hogy olyan hülye, amilyennek látszik. Nekem inkább úgy tűnik, hogy elengedték a választásokat, de még van esélyük a következő négy évre is bezsebelni a külföldi támogatásokat. A '26-os választásokra amúgy is másik madárijesztőt tesznek a kirakatba, nem számít, hogy ez a pojáca miket hord össze. Elég, ha látnak fantáziát a pénzeszsákok a vehemenciában. Abból el lehet éldegélni ellenzékben is.
süti beállítások módosítása