European Phalanx

Négy az ukrán igazság, ráadás nincs

2022. március 24. - megamovieboy

 Emlékeztető bejegyzés, hogy miért is harcolnak az ukránok, miért áldozzák fel városaikat, életüket.

1. Harcolnak a nyelvtörvényért, amivel amúgy sem lehetnének EU tagok. 

2. Harcolnak az Azov brigádért, sőt ők harcolnak maguk is önmagukért. Egy EU tagsággal ők lehetnének ez első fegyveres soviniszta szabadcsapat az Unióban. Brüsszel bizonyára megoldaná, mondjuk kinevezné őket NGO-nak és akkor szent tehenek lesznek.

3. Ukrajna az első ország, amelyik azért harcol, hogy NATO tag lehessen. Most úgy néz ki, lemondtak róla. Azonban, ha a győzelmüket a Vörös téren ünneplik majd meg, akkor lehet, hogy duzzogva, de mégiscsak felveszik őket.

4. Harcolnak a Krímért és Donbasszért. A krími népszavazást a nyugat nem ismeri el, de nyugati felmérések is bőven 80% feletti elszakadás pártiságot mértek. Az ott levő orosz flottatámaszpont amúgy is folyamatosan civódásra adna okot. A Donbaszt nyolc éve ágyúzzák, de az ott élők még mindig nem akarnak megtérni Ukrajna anyácska kebelére. Szerencsére az időközben elhunyt civilek, melyek az amerikai média szerint is voltak vagy 3600-an, nem számítanak, mert ez még nem népírtás, magyarázták. Akkor amerikai logikával nézve, ha a WTC tornyok lerombolásában elhunyt 2500 fő után két országot is lerohantak, akkor az oroszoknak még jár kettő jogosan Ukrajna után. Ismétlem, szigorúan az amerikai logika szerint.

  A Zelinszkijt támogató amerikai propagandagyárnak lesz majd mit megmagyaráznia, de ez nyilván csak egy ujjgyakorlat számukra. Ugyanígy, az Ukrajnába fegyvereket szállító országok is tartoznak elszámolással, hogy melyik fenti pontot támogatták, avagy csak a hullagyártásban voltak érdekeltek.

 Nyilván ezek nem mentik fel az oroszokat, hiszen közvetlenül ők emelték meg a konfliktus szintjét és kiterjedését. De azért azt se feledjük, hogy ehhez az ukránok is adtak bőven muníciót! 

 Még ide tartozik, hogy a fentiekhez követelnek tőlünk fegyvereket, szó sincsen vásárlásról, de valahogyan a 'kérés' végére mindig előkerül Kárpátalja, mintegy burkolt fenyegetésként. Lassan készülhetünk az ott élő magyar lakosság befogadására, mert nincs olyan opció, amivel ők megúszhatnák. Vereség esetén rajtuk bosszulják meg, győzelem esetén pedig a nagy ultranacionalista örömmámor miatt kerülnének veszélybe.

 Nos, ennyi volt az ukrán  igazság. Ezért érdemes gazdasági hadiállapotot hirdetnie a nyugatnak az oroszok ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr217788188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.03.24. 12:28:01

A legvége a legborzasztóbb...
Sajnos igaz.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.03.25. 08:14:11

"A Zelinszkijt támogató amerikai propagandagyárnak lesz majd mit megmagyaráznia"
- Ha jól emlékszem, még az iraki "vegyi fegyverek" hiánya sem lett megmagyarázva. Ha teszemazt holnap megtörténne, akkor az időigénnyel számolva elég sokára tudnánk meg, hogy mire gondolt a költő.

gigabursch 2022.03.25. 12:35:42

@F.M.J.:
A kincstári választ Horn már megmondta:
- Na és?

gigabursch 2022.03.25. 22:03:20

Közben beleszaladtam egy érdekes hozzászólásba.
Sajnos kimerítően ellenőrizni nem tudom, de ha csak a fele igaz, az is durva:

...

Seres László érdekes meglátása: Miközben folyik az orosz-ukrán háború, egy pillantást az ukrán kormány összetételére:
Figyeljétek csak,kik is ők:

"Vologyimir Zelenszkij ukrán elnök alapvető döntéshozói belső köre tulajdonképpen a színészkori baráti körén alapul.
Az ukrán kormány-társulat:
Az elnöki palota kabinetfőnöke, Andre Yemark vígjáték-producer;
Az elnöki adminisztráció vezetője, Andre Bodin a szórakoztatóiparban tevékenykedő ügyvéd;
Az elnök fő politikai tanácsadója, Sergey Sheffey vígjáték-író;
Ivan Bakanov, az Ukrán Legfelsőbb Hírszerző Szolgálat elnökhelyettese, egy vígjátékfilmeket készítő cég főnöke;
Szergej Sivoko, az Ukrán Nemzetvédelmi Bizottság vezető tanácsadója szintén humorista, és Zelenszkij partnere a színészetben. (A színpadon és a politikában is. )
Ha csak ránézünk az önéletrajzukra, nem derül ki, hogy film- és televíziótársaságról van-e szó, vagy egy ország döntéshozó testületéről.
Miért hagyta Ukrajna teljesen figyelmen kívül a nagyhatalmak geopolitikai kapcsolatait az évek során?
Úgy tűnik, a belbiztonságnak és a nemzetfejlesztésnek semmi köze ezekhez a politikusokhoz – mert igazából teljesen mindegy,hiszen alapvetően nem ukránok.
Mivel Ukrajna elismeri a kettős állampolgárságot, a vezető kormányzati tisztviselők 80%-a amerikai, és a tekintélyes vagyonuk és bizalmasaik 90%-a Londonban vagy Svájcban van.
A 2008-as olimpia idején az Amerika-barát grúz elnököt, Szaakasvilit, akit Putyin támogatott, legyőzték, megbuktatták, és az ukrajnai Odessza megye kormányzójává neveztette ki magát.

A legjellemzőbb (elrettentő)példa Ukrajna női egészségügyi minisztere. Az Egyesült Államokban született. 2013 előtt amerikai általános orvos volt. 2013-ban Ukrajnába utazott, 2015-ben honosítottak Ukrajnában, 2016-ban pedig máris egészségügyi miniszterhelyettessé léptették elő. 2019-ben Zelenszkij minden ellenzékkel szembeszállt érte, és egészségügyi miniszterré neveztette ki.
Az ukrán parlament által 2014 novemberében kinevezett három miniszter mind külföldi:
a pénzügyminiszter amerikai;
az egészségügyi miniszter grúz;
a gazdasági miniszter litván;
Grúzia korábbi elnöke Odessza kormányzója volt.
Az utolsó elnök, Petro Porosenko állítólag a CIA informátora volt.
Ami az alulról építkező csapatokat illeti, sok frontvonal parancsnoka amerikai, akik az elmúlt években telepedtek Ukrajnához.
A kvantitatív statisztikákat tekintve a mutatók a következők:
1) A vezető tisztviselők 80%-a rendelkezik amerikai állampolgársággal (a kettős állampolgárság legális).
2) A gazdagok vagyonának 90%-a Európában és az Egyesült Államokban található.
3) Zelensky se nem orosz, se nem lengyel, hanem zsidó, emellett van egy kastélya és hatalmas vagyona az Egyesült Államokban.
Van remény a hétköznapi embereknek egy ilyen országban?
Ha jön a háború, vajon az ország és a nemzet szemszögéből gondol majd valaki erre a földre?
Mi tehát a végső célja annak, hogy ennyi amerikai és nyugat-európai , véletlenül sem ukrán ember beszivárogjon Ukrajnába, az ukrajnai államapparátusba ?
Az ukrán kormány az ukrán állam és az ukrán nép nevében szónoklók NEM UKRÁNOK.
Idegen hatalom, madzagon rángatott bábpolitikusokkal.
Egy ilyen országban élni valóban nehéz több mint 40 millió ukrán embernek!”

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.03.26. 11:36:11

@gigabursch: Köszönöm!
Ezeket az infókat olvastam már itt-ott, és egyrészt nem voltam meglepődve - figyelve az eseményeket, és értelmezve a kimenetelüket -, másrészt meg voltam, lepődve, hogy egy ekkora nyilvánvaló kirablásnak az un. ukránok nem akarnak gátat vetni.

A miértet pedig abban találtam, hogy az utolsó mondatoddal ellentétben Ukrajnában az ukránok nem alkotják a társadalom egyszerű többségét sem. Vannak itt lengyelek, oroszok, magyarok, tatárok, románok, még csak meg sem említett egyéb entitások. Valójában Ukrajna egy második Jugoszlávia. Alig várja minden porcikája, hogy darabokra hulljon. Kivéve talán az ukrán kisebbséget, csakhogy ők sem területileg, sem etnikailag nem tudnák egyben tartani ezt a katyvaszt. A többiek pedig összeszorított fogakkal próbálják kibekkelni, hogy a tehetségtelen korrupt és kollaboráns kormányuk végre bevigye a kegyelem dövést saját magának, hogy mindenki végre lakhelyével együtt mehessen oda ahova legszívesebben tartozni szeretne.

gigabursch 2022.03.26. 17:07:51

@F.M.J.:

Vedd figyelembe, hogy idéztem.
:-)

Szerintem alsó hangon van kb egy millió askenázi (kazár), akik pontosan olyan jó ukránok, mint pl belgák.
Főleg a tengerparti sávban és a nagyvárosokban.
S a jelek szerint a szefárdok telibe letojják őket. S majd a végén holokausztot kiabálnak...

Nancsibacsi 2022.03.31. 09:07:11

Ez a blog vajon miért nem volt még sosem index címlapos?

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2022.03.31. 14:34:04

@Nancsibacsi: Indulás után párszor kikerült, de a többség egyetértett, vagy normálisan vitatkozott a témákon. Ehelyett inkább más blogokat preferáltak, mint a b1.blog ahol egy évnyi kínlódás után született elfogadható poszt, vagy ugyanazokat a blogokat teszik ki, mert így egyszerűbb.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.03.31. 17:43:25

@Nancsibacsi: Mert se nem cirkusz, se nem kenyér. Legitim témákat észérvek alapján megvitató emberekre és azok véleményére senki sem kíváncsi kattintásfalván.
süti beállítások módosítása