European Phalanx

Halálcsapda Ukrajna

2022. június 23. - megamovieboy

 map-russo-ukraine.jpg

 Elkezdődött a felelősség tologatása az ukránok és az amerikaiak között, ki miatt lett benézve. Ami tök felesleges, mert mindenki rosszul döntött. A lehetőségek közül az oroszoknak ez a háború csak annál volt jobb, mint hogy az amerikaiak közvetlenül Moszkvát fenyegessék ukrajnai hídfőbázisról. Az ukránoknál is érthetetlen mire számítottak? Talán azt gondolták, hogy ha az oroszokat megállítják Kijevnél, akkor szépen visszavonulnak téli álomra? Ez még annál is gyengébb, mint az orosz elképzelés Zelinszkij elmozdításáról meg az ukrajnai nácivadászatról. Az amerikaiak meg komolyan gondolták, hogy gazdaságilag jelentéktelenné teszik Oroszországot? Mindenki nagyot koppant. 

 Hiába ásták be magukat az ukránok Donbasznál, olyan ágyúzást, meg bombázást kapnak, hogy az ellen nincsen fedezék. Az oroszok addig finomkodtak, amíg nem akarták megtartani a területeket. Most, hogy az újjáépítés már az ő feladatuk, nyugodt szívvel rombolnak le mindent. Innentől az ukránoknak semmi nem nyújt fedezéket, mert az oroszok mindent a földdel tesznek egyenlővé, ahol csak ellenállás van. Ezzel a háború képe megváltozott. Az oroszokat már csak egy hasonlóan felfegyverzett hadsereg tudná megállítani. Ezért kérnek nehézfegyverzetet az ukránok. Ennyi fegyvert viszont a nyugat nem fog küldeni. Most már a gyalogság által használható lég- és páncélelhárítók elégtelenek. Viszont  nyugatnak sincsen túl sok felesleges fegyvere, amit szívesen átadna. 

 Felmerül még olyan kérdés is, hogy a 170.000 fős ukrán hadsereg és a rengeteg besorozott hova tűnt, ha az eredetileg 200.000-es orosz armada folyamatosan halad előre? Ugye a harmaduk már állítólag kiesett az állományból, de nem látszik, hogy őket besorozott egységekkel pótolták volna ilyen nagy mennyiségben. A válasz feltehetőleg az, hogy az ukrán veszteségek a bevallottnál sokkalta jelentősebbek. Mégpedig annyira, hogy minden nagyotmondás ellenére, a Donbasz elvesztése után az ukrán vezetés kénytelen lesz valódi tárgyalásokat folytatni az oroszokkal, amiben a területi engedmények is benne lesznek.

 Rémisztő látni, hogy fontos vezetők rendre hibás döntéseket hoznak, aminek következménye több tízezer halott,  tízmillió menekült, energetikai, gazdasági és élelmiszer válság, mely az egész világra kiterjed. Azonban ennek az egésznek a kiindulópontja az angolszász világuralmi mánia. Oroszország elszigetelésével, majd Kína blokkolásával elvileg egyedül maradnak a harmadik világ jelentős országai és érett gyümölcsként hullik a világhatalom az USA ölébe. Ebből mára az lett, hogy azok inkább állnak Oroszország mellé, a rossz hírű angolszászok ellenébe. Az idő nekik dolgozik, mert népességben nagyobbak, a gazdasági fejlődésük is jelentősebb. Előre láthatólag meg fogják előzni a nyugatot, végül technológiailag is. Onnantól nem lesz már semmiféle nyugati fölény.

 Az ukránokat kegyetlenül átverte a nyugat. akik szokás szerint a keletiekkel csapatják a csalánt. Komolyan azt hitték Zelenszkijék, hogy nyugati támogatással legyőzhetik az oroszokat? Az amerikai stratégia érthető volt, hiszen az oroszok a hagyományos fegyvereiket nem fejlesztették, hidegháborús eszközökkel harcolnak. A nyugat csak azt felejtette el, hogy az oroszoknál annyi fegyver van felhalmozva, amennyivel a technológiai különbséget is kompenzálni lehet egy bizonyos ideig. Csak éppen azt nem tudni meddig. Lehet a végtelenségig.

 Az ukránok nemrég leadtak egy hadianyag bevásárlólistát a nyugatnak, amin a Zrínyi haderőprogram tízszerese szerepel. Mindeközben Ukrajna gazdasága a magyaréval megegyező. Azt mondják, ezzel legyőznék az oroszokat. Csakhogy ennyi fegyverük már volt nekik a háború elején, azt mégsem állnak nyerésre! Aztán, ha ezt a rengeteg drága eszközt megkapnák, félő, hogy két hónap múlva már az enyészeté lenne. Miközben lassan a nyugat sem tud több fegyvert adni, mert nekik nem marad. Képzeljük el, hogy mindent átadunk nekik! Ha elégnek az eszközök harcokban, akkor ott maradunk az oroszok ellen lyukas gatyában. Tegyük fel az ukránok győznek és a már most is arrogáns vezetésnél ott lesz egy rahedli fegyver, amit ki tudja mire használnának. Ennek a másik, rosszabb esete, hogy az oroszok bepánikolnak és néhány Sátán rakétával leatomozzák Ukrajnát.

 Ezek után nem csoda, hogy az EU tagok úgy adnak fegyvereket, mint akiknek a fogát húzzák közben. Csúnya dolog, de az EU-nak nem áll érdekében az ukrán győzelem. Ellenben az angolszászoknak a minél nagyobb pusztítás, annál jobb. Nem javítja ez sem a megítélésüket.

 A korai orosz próbálkozásnál volt egy furcsa momentum, hogy az ott élő oroszok is tiltakoztak ellen. Míg a Krím elfoglalását üdvözölték. Én az ukrán propagandára gyanakodtam, pedig az eltérés oka kézenfekvő. Bemenni Ukrajnába, kormányt buktatni és kijönni, azt jelenti, hogy az ukrajnai oroszok ott maradnak, kitéve az ukrán atrocitásoknak. Ez egyrészt nem is sikerült, másrészt maradt a végleges megszállás, ami Putyinnak 85%-os népszerűségi indexet hozott.

 Mindenki harcol a saját igazáért, a másikat semmibe véve. Csak ez már régen nem egy kisebb háború, mint a vietnámi volt, mert a mostani az egész világot megrengeti. A jó hír ebben, hogy Kelet-Európa megmutatja jelentőségét világviszonylatban. A rossz meg az, hogy az EU végleg leszerepelt. A végkifejlet a két év múlva esedékes amerikai elnökválasztáson jön el. A háború amerikai kiagyalói már most sem állnak túl jól. A választások után kiderült, hogy akikkel behúzták a győzelmet, azokat mind becsapták. A  liberális sztárok által megtévesztett fiatalok, a szakszervezetek által becsapott munkások és a BLM által átvert feketék mind a kormányzat ellen fordultak. Durva lenne, ha a Biden mögött álló háttérhatalom, mely a háború kirobbanásának egyik felelőse, a miattuk kialakult tovagyűrűző gazdasági válság miatt bukna egy hatalmasat. Ekkor az általuk ásott ukrajnai csapdába ők is beleesnének.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr7317856271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.06.23. 12:51:29

Két év múlva választ az Ollyópaji Jujjdejó is.
Lesznek itt még érdekesebb fordulatok.

Aztán mikor Zselé ott áll a Don partján, mint Szálasi, akkor majd lehet magyarázni a bizonyítványt.

horvabe · https://www.kektura.click.hu 2022.06.23. 14:02:11

Azt hiszed? Én ennél pesszimiskább vagyok. A média a vereséget is győzelemnek fogja eladni, ha meg vacog majd télen a jurópai pógár a lakásában, mert nem lesz gáz, azért is a Putyadék lesz a felelős.

gigabursch 2022.06.23. 14:08:06

@horvabe:
Felénk a legutolsó Jancsi kályha is vevőre talált.
A cserépkályhások 0-24.

A birtokunkon a kis házban a hordozható (ha-ha) cserépkályhát részben újra kell számítottam.
Két tüzépen sem volt samott...
Mert a sarazást azt megcsinálnom én is.

gigabursch 2022.06.23. 14:08:40

@gigabursch:
Számítottam => samottozni

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2022.06.23. 14:54:15

@gigabursch: Azt még nem is elemeztem, hogy a 200.000 fős orosz sereget is képtelenek megállítani. Ha most anyagcsatában megtörnek az ukránok, akkor az oroszok mennek tovább egészen Odesszáig. Sajnos az történik, amit előre lehetett látni, Ukrajnából rossz esetben a Kijevi Rusz marad meg. Érdekesség, hogy a keleti területekkel mi fog történni? Ugye lenne rá jelentkező bőven.

gigabursch 2022.08.02. 22:54:44

Most kíváncsi lennék arra, hogy akiknek a kedvenc érvelése, hogy ruszki ügynök vagyok és hogy lehűlyéztek akkor, amikor az amerikai érdekeknek befekvő ukrajnai aske-náci vezetés bűneiről írtam, meg amikor a Monsantot szóba hoztam, akkor azok mit mondanak erre:
www.agrarszektor.hu/fold/ez-durva-ki-nem-talalnad-kik-lettek-ukrajna-legnagyobb-foldbirtokosai.39861.html
süti beállítások módosítása