European Phalanx

Folyt. köv. A barátságos mérkőzések Európa bajnoksága

2022. szeptember 21. - megamovieboy

tabella.png

 Nemzetek Ligája A liga 3. csoport állása négy mérkőzés után

 Egyelőre a Nemzetek Ligájának olyan nagy respektje nincsen.  Van akiknek savanyú a szőlő és felesleges bolondériának próbálja mutatni a sorozatot, miközben egyértelmű, hogy milyen jó ötlet a csapatoknak központilag leszervezni nagyjából hasonló erősségű ellenfelekkel mérkőzéseket. Nem kell a nemzeti futballszövetségeknek egyenként keresgélni ellenfeleket, ezt központilag megoldja az UEFA. 

 Amiért nekünk ez nagyon jó, az hogy az ottani jó szereplés segíthet kijutni az EB-re, mivel pótselejtezős jogot biztosít. Ez történt előző EB-re való kijutásnál is. Most is jól állunk ahhoz, hogy legalább a pótselejtezős helyünk meglegyen. Másrészt a következő EB sorsolásnál is számít, hogy ha sikerül az itteni eredmények miatt a második kalapba kerülni, mert akkor már csak egy erősebb ellenfél lesz a csoportunkban, tehát a második kijutó hely reálisan elérhető. Ezért volt fontos az angolok elleni mérkőzés, mert ha ott hősiesen, de kikapunk, akkor a négy pontunkkal nagyon nehéz lenne elérni a NL bentmaradást. Tehát ezért harcoltunk és szerencsére egy fényes győzelem jött ebből össze. 

 Ennek a másik fele, hogy a Nemzetek Ligája addig barátságos, amíg az erősebb csapatok egymás között elfocizgatnak, míg az egy-két gyengébbet simán, erőlködés nélkül kiejtik. Azonban amikor borul a papírforma, akkor egyből ideges lesz minden sztár csapatnak szurkoló és jönnek elő a minek kell ez az egész? Mintha nem lennének amúgy barátságos mérkőzések helyettük, amiken szintén ki lehet kapni. Csak ott nincsen egy tabella, ami mutatja, hogy a többi csapat mennyivel jobban szerepel.

 Tehát, mégiscsak számít a Nemzetek Ligája. Ez egy ősi pszichés trükk, amikor a gyárban, vagy a farmon számon tartották egy táblán, hogy ki mennyit teljesített és ebből kerekedett egy csak azért is több birkát nyírok meg, vagy több terméket gyártok le a tulajok legnagyobb örömére. Itt pedig az amúgy ellébecolt barátságos meccseknek adnak némi plusz motivációt. Persze el lehet engedni a dolgot, valamilyen nagyobb cél miatt, de senki sem szeretne egy évig gyengébb csoportban játszani utána. Ebben az esetben biztosak lehetünk, hogy az angolok mindent meg fognak tenni a következő két meccsükön a bentmaradásért , bármennyire is pocsékul állnak, hiszen akár csak egy magyar pontszerzéssel már kiestek.

 Végül a magyar csapatot egyáltalán nem kell lesajnálni, ha nagy erőbedobással játssza a Nemzetek Ligája meccseit, mert egyrészt a foci ne az alibizásról szóljon, másrészt ezzel segítjük az ellenfeleket, hiszen tudják mire számíthatnak, hogy egy motivált válogatott ellen lépnek pályára, ahol valós körülmények között tesztelhetik magukat. Ez számukra egy nagy segítség, meg aztán a sport is valahol erről szól, hogy mindent beleadva küzdjenek a játékosok, még ha csak a presztizsről is van szó. Ez az a dolog, amiért a londoni 6:3 barátságos mérkőzés ellenére is az évszázad mérkőzése lehetett. Vagy gondolhatunk a legutóbbi molineuxi katasztrófára, amit az angol drukkerek, vloggerek meglehetősen nehezen fogadtak, pedig az is "csak" egy Nemzetek Ligája féle barátságos mérkőzés volt! 

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr5417932507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása