European Phalanx

A nyugat nyakig a... háborúban

2023. január 29. - megamovieboy

leopard.jpg

 Német Leopard A2 tankok

 A nyugati közvélemény előtt eljátszott színjáték a fegyverek küldése után újabb szintet lépett, elkezdték felkészíteni a lakosságot a háborúban való részvétel lehetőségére. Miután megbukott az a naiv elképzelés, hogy a halhatatlan hős ukrán katonák a nyugati csodafegyverekkel könnyedén legyőzik az eurázsiai orosz hordákat, a nyugat újabb és újabb támogatást küld Ukrajnába. Ennek folyománya, hogy az ukrán haderő felszerelése egyre inkább nyugati "ajándék" technika, az ukrán kormányzat pénzügyi támogatása meg voltaképpen a hadsereg pénzelését jelenti. Összegezve, az ukrajnai háborúhoz a nyugat adja a pénzt és a hadfelszerelést, a kiképzést, a felderítést és a nyugati technika szervizelését is. Az ukránoknak egy feladatot szán a nyugat, minél több oroszt megölni. Ukrajna pusztulása eközben járulékos veszteség. Erre nagyon nehéz azt mondani, hogy a nyugat nincs benne a háborúba. 

 Abba már bele sem megyek, hogy a NATO, mint védelmi szervezet, milyen módon indít háborút, ha ilyen nem szerepel a szerződésben? Már az iraki háború is a határon túl volt. Ezért érdeklődött az orosz diplomácia élénken, hogy akkor a németek deklarálták a háborút, vagy csak hülyeséget beszélnek? Amennyiben egy NATO tagállam háborút hirdet az oroszok ellen, valódi, őt ért támadás nélkül, úgy a védelmi kötelezettség a NATO-n mint védelmi szövetségen belül nem lép életbe. Hiszen nem az agresszió védelmére jött létre. Ezt persze nem akarja bevállani senki sem. Így marad a fentebb leírt háborúznak is meg nem is állapot.  A nyugat lépései idáig vezettek, eddig. Mert van ez még tovább is, egészen az atomháborúig. A magyar emberek nagyon is értelmesen döntöttek, hogy egy lépést sem tesznek ezen az úton. 

 Az ukrajnai korrupciós botrány annyiban érintette a nyugatot, hogy az általuk háborúra folyósított pénzekből loptak az ottani vezetők. Zelenszkijnek az az állítása, hogy Ukrajnában felszámolták a korrupciót, annyit jelentett, hogy a hatalmát korlátlan hadúri szintre építette ki. Persze a korrupciót egy ilyen rendszerben sem lehet megszüntetni, erre éppen Oroszország a példa. Az ukrajnai helyzetet jellemzi, hogy a felsővezetés is inkább a maga javára használja a háborút és nem számít nekik a végső győzelem. Ez morálisan nagyon alsó szint, hiszen a végveszélyben levő nemzettől lopnak, másrészt arcvesztés Zelenszkijnek. 

 Visszatérve a nyugathoz, a fegyverek ilyen módon való csepegtetése csak egyre jobban felszítja a háború tüzét. Arra sarkalja az oroszokat, hogy eszkalációs szintet lépve váratlanul nagy erősítést küldjenek, megelőzve ezzel a nyugat által tett ellenlépéseket és így ideiglenes előnyhöz jutnak a harctéren, amivel lezárhatják a konfliktust. Ez egyben jelenti azt is, hogy a nyugatnak nem a háború befejezése a célja, hanem a mitovábbi elhúzása. 

 A tank mizéria a nyugati ellenérzéseket szépen jelzi. Hónapokig tartott, mire a német közvéleménynél az ellenzők és a támogatók aránya kiegyenlítődött és így már léphetett a kormányzat.  Mert a kulcs a Leopardok átadása, mivel Európában ez a legelterjedtebb. A brit és a francia tankok kézműves termékek, összesen nincsen belőlük ötszáz és azok jelentik a két ország teljes tank állományát. Abból tényleg csak bemutató jelleggel tudnak küldeni. Az amerikaiak harckocsikat meg nem szívesen adnak, hiszen ugyanúgy szét tudják lőni őket az orosz páncélos elleni rakétákkal, mint ahogyan tették ezt a jemeni háborúban, vagy a kurdok a török Leopárdokkal Szíriában. Igen, a Leopárdnak is elszáll a lövegtornya egy jó találat esetén, ahogyan az a T 72-esekkel megtörtént és amin annyit gúnyolódott a nyugati média. Az amerikaiak beígértek 31 db M1 Abrams tankot... egy év leszállítással. Teljesen nyilvánvaló, az ukrán harcmezőkön lángoló német Leopárdok képe nagymértékben javítja az amerikai páncélosok eladását a világpiacon. Sőt, akár az európai közvéleményt is meg lehet dolgozni, hogy ne európai páncélosokat vegyen! 

 A nyugat problémája, hogy míg az oroszok élethalálharcként, mindent be fognak vetni szükség szerint, egy ellenség a kapuknál narratívával, addig a nyugatnak nehéz lesz megmagyarázni, miért áldoznak egyre többet tőlük távol levő ismeretlen területekért, egy olyan háborúban, ahol mindkét oldal szláv népességét másodrangúnak tekintik. Ebből következik, hogy fél szívvel az oroszok ellen a nyugat biztosan nem fog nyerni. Ahhoz mindent be kell vetni és még lehet az sem lesz elég. A nyugat belekényelmesedett a vezető szerepbe. Az európai hadseregek siralmas állapotban vannak. Elég csak a német haditechnikára gondolni, ahol a tankállomány fele nagyjavítás nélkül használhatatlan, miközben nekik sincsen több, mint az említett angoloknak és franciáknak. Kénytelen vagyok megemlíteni, hogy egy kiszélesedő háborúban szükség lenne a haditengerészetre is. Ebben a németekre nem számíthatunk, mármint a valaha Bismarckot megépítő nemzet mai hajóit nem merik kiengedni a nyílt tengerre, mert nem bírják a hullámzást, a valaha korlátlan tengeralattjáró háborút vívó ország mai U-bootjai nem mernek alámerülni. Tartani lehet a többi európai állam sem áll jobban. Ennek következménye lehet, hogy Európa vizein oroszok és amerikaiak csapnak össze, míg mi ezt tehetetlenül figyeljük.

 A most Ukrajnának átadott tankokat még a gyengébb állapotúak kipofozásával, vagy a haderő egy kisebb részéről való lemondással össze tudták dobni, de még egy ilyen mértékű segítséget csak konkrétan a saját meggyengítésünk árán tudnánk adni. A háborúban eddig az 1800 ukrán tankból jó, ha maradt 300. Márpedig katonáéknál úgy számolnak, hogy egy modern nyugati tank kettő orosszal ér fel, azaz a veszteségek pótlására legalább dupla ennyit kellene küldeni kezdésként. Kelet-Európát már haditechnikailag kiszipolyozták, most a nyugat következik. Ők eddig a hidegháborús elfekvő készletektől szabadultak meg, most azonban már csak a maradék modernebb technika maradt, amit átadhatnak. Csak éppen Európa nem képes pótolni a hiányt. A németek évekig szüttyögtek a katariaknak szánt szállítmánnyal. Aztán jövünk mi. Utána kellene pótolni a Kelet-Európából átadott tételeket, majd a nyugati hiányt. Majd jöhetne a nyugati hadseregek megerősítése. Ez mostantól számolva a jelenlegi gyártókapacitással lesz vagy tíz év. Utána tudunk majd továbbiakat gyártani az ukránok számára, már ha nem gyengítjük le magunkat végzetesen. Ha odadobjuk a saját fegyvereinket és nekünk alig marad, akkor egy esetleges ukrajnai orosz győzelemmel a nyugat európai része is odaveszhet. Bölcs dolog lenne ezt elkerülni!

 Lehet kissé pesszimista vagyok, de az eddigiek nem töltenek el optimizmussal. Hiába a győzelmi jelentések, éppen ezekkel van a gond. Ha már taktikailag és stratégiailag, hadvezetés, és harcréti szinten is veszítettek az oroszok, elvesztették a harci helikoptereiket, a drónjaikat, visszaverték őket Kijev alól, sőt még a megszállt területeket is Herszonig felszabadították, tehát az oroszokat már mindenféle módon legyőzték, de azok még még ott vannak Ukrajnában, akkor milyen újabb módon kell őket legyőzni, hogy ne legyenek ott? Jelenleg az látszik, hogy a nyugat erőfeszítései ehhez elégtelenek. 

 Hogy Európa mennyire olyan háborút vív, ahol saját maga ellen harcol, mutatja egy angol zseni megjegyzése, aki szerint, ha a németek tanultak volna a történelemből, akkor már Leopard tankok lennének Ukrajnában. Ki gondolta volna, hogy az angol történelemkönyvek szerint Hitler legyőzte az oroszokat? És nem röhögi ki senki! A kollektív európai őrület csakis katasztrófához vezethet, ha olyanok közé szorul, mint a hidegvérű Putyin és a még nálánál is kegyetlenebb amerikai háttérhatalom. Szinte nehéz elképzelni, miféle ennél rosszabb amerikai büntetésre számíthatna Európa, ha egyszerűen kihúzná magát az önmaga ellen vívott háborúból? Egy olyan pillanatban, amikor a kínai fenyegetés annyira érzékenyen érinti Amerikát, hogy egy európai lázadással ki kellene egyezniük.  Ehelyett inkább magunkat amortizáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr7818036430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.01.29. 11:54:40

A lehetőségek tárháza végtelennek látszik.

Mi van, ha mondjuk megfontoljuk, hogy amennyiben az oroszok elfognak és szétszednek egy leopárdot, akkor azzal csökken a harckocsi eszmei védelmi értéke, tehát vagy csak féláron vesszük át, vagy inkább a hasonló képességekkel rendelkező Izraeli tankot vásároljuk meg?

Mi van akkor, ha mondjuk tényleg addig szemétkednek velünk, hogy a NATO-ból kilépő törökökkel, meg szerbekkel és bolgárokkal együtt alkotunk egy gazdasági-katonai szövetséget? A török hadiipar kiváló, a bolgárok kellenek a tranzit miatt, a szerbek a békés szláv kapcsolatok miatt, nálunk meg hamarosan eladóak lesznek a német autóipari egységek, mert az anyavállalatok az USA-ba költöznek. Itt marad a termelőeszköz és a kiképzett munkaerő. Világszinvonalú csepeleket, pannóniákat meg ikaruszokat gyártanánk, akár elektromosakat is. A saját hülyeségétől összeomló EU kénytelen lenne leszállni a gebéjéről, és tisztelettel beszélni.

Na és mi lenne akkor, ha a nyugati nagymacskák megérkezése után az ukrán katonáknál elgurulna a gyógyszer, és tömeges dezertálásba kezdenének a cicusokkal együtt? Az EU hamarosan a saját fegyvereivel találná szemben magát, mert a használhatóakat odaadta, meg amúgy sincs lőszere. Putyin nem jönne tovább. Neki tökéletesen megfelelt az a világrend, amiben biztosan el tudta adni a gázt meg olajat, és élt, mint hal a vízben. Mi értelme lenne a piacát megszállni, nyakába véve a hülye belpolitikai baromságokat a migricssimogatsától a genderőrületen át a demokratikus jólétben elhülyült liberális ámokfutásokig? Neki a nyugat jólétéből megfelelő mértékben jutott az energiahordozókon keresztül, míg a problémák maradtak ott, ahol generálták őket.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2023.01.29. 13:24:26

@F.M.J.: A Leopárdok elfogása szinte biztosra vehető. Csak annyi kell, hogy lerohadjon, vagy megsérüljön annyira, hogy ott kelljen hagyni. egy ilyet még a cigányok sem tudnak ellopni. Ha nincs ilyenkor a közelben egy spéci vontató, akkor annyi. A páncélzat megismerése lehetőséget adni azt átlőni képes rakéták készítésére, vagy az elektronika kiismerése lehetővé teszi annak zavarását. Az eladási érték nyilvánvalóan csökken majd emiatt. Persze az is lehet, jól teljesítenek majd és jó reklám lesz nekik, de ezt úgy gondolom az USA média blokkolná.
Nem véletlenül ácsolja Orbán a menekülési útvonalat. Ahogyan omlik össze a nyugati társadalom, tér le a keresztény irányról az iszlám felé és lesz az USA kiszolgáltatottja, úgy növekszik a latinamerikai jellegű korrupció és válik élhetetlenné az EU. Ilyenkor fog majd jól jönni a balkáni, belsőázsiai kereskedelmi útvonalon levő országok jó kapcsolata. Abban lehet reménykedni, mikor szakad az EU, akkor sikerül magunkhoz húzni Ausztriát, Németország keleti részét, főleg a bajorokat, svábokat és esetleg Olaszország északkeleti részét.
Az egész őrület a háborúban, hogy az ukránok a semlegességgel jártak volna a legjobban. Az oroszok legfeljebb a Dnyeperig mennek, nem kell nekik a banderista fanatikus nyugati rész.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.01.29. 14:09:26

@megamovieboy: Az olaszokat értem, tetszenének még a horvátok és a szlovének is, de nem értem, mit akarsz az osztrákoktól, meg a németektől. Az előbbiek világ életükben lenéztek és hátbaszurtak, a németek meg maximalista kőbunkók. Gondolkodni nem szeretnek, nagyon precizek, de parancsra az anyjukat is agyonlövik. Én nem bíznék ilyen szövetségesben. Csak kicsit jobbak a románoknál.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2023.01.29. 14:30:51

@F.M.J.: Ausztria és Magyarország érdekei nagy átfedést tartalmaznak és ők a szomszédaink közül az egyetlenek, akik nincsenek ellenünk. A németekre meg pont az említettek miatt van szükségünk, inkább az ellenségeinkkel csinálják a dolgaikat, ne velünk. Márpedig ellenségnek ott vannak a frankok és a szászok, ők azok, akik soha nem fognak megszeretni minket és mindig céljuk lesz a Kárpát-medence destabilizálása.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.01.29. 15:06:18

@megamovieboy: Világos, a reálpolitika szolgálja legjobban a nemzeti érdekeket. Ennél én azért finnyásabb vagyok. Például elég nehezen tudom elképzelni, hogy amikor a közös érdekek alapján közösen kikaparjuk a gesztenyét, akkor a jó sógorok nem fogják az egészet, és lépnek le vele. Nekik köszönhetjük Mohácsot, ennek hosszútávú folyományaként Trianont, de a lelkükön szárad a megpuccsolt reformkor, a finnugor eredetmese, és ezzel most hagyjuk is a felsorolást. A lényeg, hogy ezek egy szalonképesnek tűnő gennyes önimádó banda. Olyan népben nem bíznék, amelyik a felelősségét mindig másra tolja, és egyszer sem képes elvállalni semmit a viselt dolgaiból magától, becsületből. Túl sokat áldoztunk már a jólétük oltárán. Szerintem kellő távolságtarással kell kezelni őket, mindenféle bizalom nélkül.

gigabursch 2023.01.29. 15:37:47

Továbbra is fenntartom:
Tüzelővel nem tüzet oltani.

Itt egy totális kiszipolyozás zajlik, miközben egy országot katonaállammá próbálnak tenni.
Kb a lengyel és a magyar állam az, aki erőforrásihoz képest próbálja magát fejleszteni.
A lengyelek a sok selejtet már leadták, ami politikai és nem gazdasági döntés volt, de végülis egy megoldás.
Nálunk már selejt sincs, mert korábban elsinkófálták.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2023.02.09. 18:55:48

@F.M.J.: A keleti germánokra szükségünk van, mert fanatikus harcosok és inkább mellettünk, mint ellenünk masírozzanak. Velük lehet meg az a tömeg, ami már elegendő a frankok és szászok ellen, meg az oroszokat is elrettenti. Az osztrákok meg pláne jönnek eggyel, mert a csehek ellenében a Magyar Királyság segítségével jött létre az országuk. A koreaiak 2000 év távlatából is respektálják, hogy a keleti hunok alapították meg az első koreai királyságot.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.02.10. 12:53:09

@megamovieboy: Van némi eltérés a nézeteinkben.

Ami az oroszokat illeti, találó rájuk a medve jelző. Ha nem cseszegetik, elvan magában. Legalábbis ami Európát illeti. Nagy, buta, primitív, imád aludni, és kész. Van kaja, vodka, tanya, és kész. Ha jól meggondoljuk, maguktól sosem indulnak sehova. Hozzánk 1849-ben néztek be, de akkor is hívták őket, hogy hogy nem az osztrákok. A háborúkban provokálták, '56-ban is inkább az ukránok jöttek a vörös zászló alatt. Nem kell őket cseszegetni, és nem fognak marakodni.

Az osztrákok nem egyel jönnek, hanem egy egész történelemnyivel. Vannak a világnak egészen szerény gyűjteményei, mint a német humor, az angol szakácsművészet, és a francia erkölcs. Talán nem véletlen, hogy elég komoly rokonságot építettek ki velük. Csak hogy a pofátlanság egyik példáját említsük, kirobbantották az I.vh.-t, majd a békénél volt pofájuk maguknak is kikanyarítani egy kis magyar földet nagy igazságérzetükben.

A németekről sincs nagy véleményem, bár a szűklátókörűség legalább helyhez köti őket. Baj csak akkor van velük, ha mondjuk egy osztrák piktor felhecceli őket. Arra kell vigyázni, hogy az osztrákok véleménye ne legyen mérvadó, és akkor nem lesz baj.

Ami meg a frankokat meg szászokat illeti, épp kipusztulnak. És még azt sem csendben, hanem rögtön le is cserélik magukat muszlimokra. Azok egyelőre elég veszélyesek, de amint megalakulnak Európában a kalifátusok, és beáll az államrend, máris kezelhető kereskedőnéppé válnak, csak meg kell szoknunk, hogy állandóan alkudozni kell, de hát nem vagyunk egyformák, ennyit engedhetünk mi is.
süti beállítások módosítása