European Phalanx

A baloldal új mítosza: Orbán Ukrajna mészárosa

2023. március 02. - megamovieboy

  Az amerikai érdekeltségű baloldalnak valamit reagálnia kell az orbáni békepártiságra, ami valljuk be, nem egy egyszerű feladat. Annyira nem, hogy jelen esetben nincs is rá épkézláb magyarázat, így marad a hazugság. Ennek lényege, hogy aki békét akar, az Ukrajna megcsonkítása mellett áll. Ez ügyesen illeszkedik az Orbán Putyin pincsije világképbe. Tovább is van még a hazugság, mert a lelkes hívektől már a kommentekben úgy jön vissza, hogy Orbán kimondottan a szörnyű területet a békéért elvet akarja, mert -szerintük- ez következik a tűzszünetből és béketárgyalásból. Tehát így támad rá Ukrajnára. Ez a 'logika' jött át az Ukrán politikából és ezt szajkózza Gyurcsánytól Puzsérig a háború párti baloldal.

  Kérdezzük meg mesterséges intelligenciánkat erről!

 Mi igazolja, hogy Orbán álláspontja az ukrajnai tűzszünetről Ukrajna megcsonkítása mellett áll ki?

 Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke többször kifejtette, hogy a kárpátaljai magyarok jogainak védelmében érdekelt az Ukrajna és Oroszország közötti fegyveres konfliktus rendezésében. Azonban, az állítás, hogy Orbán támogatná Ukrajna megcsonkítását, nem igazolható. Magyarország hivatalos álláspontja az, hogy a konfliktus politikai és diplomáciai megoldást igényel, és az ország nem támogat semmilyen területi változást Ukrajnában.

 Kész szerencse, hogy a baloldal butább, mint egy robot, amelyik egyetlen képessége, hogy a tények, vagy tényeknek beállított adatokkal dolgozik. Akkor nézzük a Putyin pincsije vádpontra mit reagál!

 Mi alapján lehet azt mondani, hogy a magyar miniszterelnök Putyin orosz elnök szövetségese?

 Azt lehet mondani, hogy a magyar miniszterelnök Viktor Orbán és az orosz elnök, Vlagyimir Putyin között meglehetősen jó kapcsolat alakult ki az évek során. Ezt alátámasztják a két ország közötti szoros gazdasági és energetikai kapcsolatok, valamint az orosz és magyar politikai vezetők közötti gyakori találkozók és egyeztetések. Azonban az, hogy ez a kapcsolat szövetségesi viszonyt jelentene, vagy hogy a magyar miniszterelnök Putyin érdekeit képviseli, vitatott kérdés.

  Azaz semmi konkrétum ami igazolná. A gazdasági kapcsolatok, ami amúgy túl van fújva, meg a politikai kapcsolattartás teljesen normális, de a Putyinsátán szemüvegen át persze vörös posztó.

 Fontos megemlíteni, hogy akik az azonnali tűzszünet és béketárgyalások ellen vannak, azok a jelenlegi gyakorlatot szentesítik, amiben fél éve semmiféle pozitív eredményt nem ért el Ukrajna, ellenben rengetegen meghaltak. Ezek az emberek ma is élnének, ha legalább tűzszünetet kötöttek volna. Ukrajna a tavaszi hadjáratára eközben is fel tudott volna készülni. Azzal hitegetik a nyugati közvéleményt, hogy megéri a rengeteg áldozat, mert majd tavasszal kiverik az oroszokat. Tehát még van három hónapjuk. Amennyiben nem tudnak elérni érdemi előrelépést a szinte teljes besorozással, nyugati kiképzéssel, anyagi és katonai felszerelés támogatással, akkor már a nyugat számára is a tárgyalások és a háború befejezése lenne az ésszerű.

  A háború jelenlegi folytatása a közös nevező Zelenszkij és az USA között. Az USA viszonylag kevés erőforrással tud komoly kellemetlenséget okozni Oroszországnak és Európának. Zelenszkij pedig mint legfőbb hadúr, nagy lehetőséget kapott a saját hatalmának kiépítésére. Az egyik meglepő fordulat egy ukrán győzelem lenne, ez egyértelműen jó számukra. A másik lehetőség, hogy a harcokat közepes intenzitással minél tovább fenntartani még jobb opció. A fegyvernyugvás mindkettőnek visszalépés lenne. Európa lélegzethez jutna, az ukrán elnök hatalma  meginogna a közvetlen fenyegetés nélkül, másrészt az ígért eredmények elmaradása kudarcot jelentene.  Sajnos látszik, hogy az amerikaiak nem küldenek elegendő fegyvert, pedig az eddigiek tízszerese sem lenne probléma számukra, Európa meg nem képes rá. A háború elhúzódása az oroszoknak is jó, mert bíznak az ukránok felmorzsolásában. 

 A kínai béketerv egy klasszikus kísérleti ballon, amivel reakcióra késztetik a feleket. A semleges orosz reagálással szemben egy mereven elutasító amerikai (és ukrán) áll. Nyilván ezt Kína a 'béketábornak' tudja úgy mutatni, mint az USA békeellenes háborúpártiságát. Nagy eséllyel ez is volt az eredeti cél.

 Amennyiben a várva várt tavaszi hadjárat nem ér el eredményt, úgy a propagandistáknak lesz egy házi feladatuk, a további harcok szükségességét megmagyarázni.

  Egy másik folyamatban levő meló elhallgattatni, vagy elhallgatni, hogy a háború Európára nézve káros és irreális költségekkel jár, amit semmiféle haszon nem kompenzál. Jó lenne számszerűsíteni, hogy mennyit ér meg nekünk a Dombasz és a Krím visszafoglalása, miközben erre semmiféle szerződés, vagy ígéret nem törtét! Európának ki kellene húznia magát a háborúból, mert ez nem hogy nem Európa érdeke, hanem egyértelműen egy háború Európa ellen. A végére marad a végső kérdés, ha Orbán ki akar maradni egy számunkra is kártékony helyzetből, abból miképpen következik, hogy Ukrajna elveszejtése lenne a célja? Saját vélemény, ha Amerika háborút akar, akkor azt ne Európával fizettesse meg, hanem álljon bele saját maga! 

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr7518062128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.03.02. 11:09:25

Lehet szeretni és nem szeretni Vektort, meg sokszor mást tesz és mást mond, azonban kétségtelenül úgy tűnik, hogy a folyamatos "Tegyék le a fegyvert és hagyják abba háborút: azaz tárgyaljanak!" hozzáállást lassan már kezdik meghallani az eddig borzalmasan agymosott nyugaton is.
Ennek igazában egy eredménye lesz, az hogy "Na, Vektornak már megint igaza volt/van".
S ne feledjük: özvegyek és gyermekét sirató anyák bizony nyugaton is vannak bőségesen, az ő hangjuk még szörnyen halk, de majd apránként...

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.03.02. 17:33:12

"Saját vélemény, ha Amerika háborút akar, akkor azt ne Európával fizettesse meg, hanem álljon bele saját maga!"
- Azon gondolkodtam, hogy ilyesmire mikor volt utoljára példa? Az USA akkor ment valahova a saját katonáival, ha az ellenség nagyságrendileg gyengébb volt, de legalábbis annak látszott, és akkor is a rablás szándékával, minegy, hogy mit játszott a zenekar. Egyéb esetekben csupán a fegyvereket akarta eladni, ahhoz meg ugye nincs szükség saját katonára.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2023.03.02. 21:11:05

@F.M.J.: Az USA-nak csak egy mellékhadszíntér Ukrajna. Saját erőt Kína ellen tartalékolja. Éppen emiatt felesleges európaiaknak áldozatokat hoznia, mert csak ellenséget csinál magának az oroszokból, miközben még pénzt is bukik közben. Annyira nyilvánvaló Amerika Európa ellenes célja, hogy ha Orbán képes nemet mondani, akkor a nagy nyugati államok miért csicskák? Ha az EU semleges lesz, az USA nem tudja befenyíteni szankciókon kívül, mert már egyedül van. És akkor az marad, hogy az USA az egész világot szankciókkal fenyegeti. Katonailag meg számára is nagyon káros lenne beavatkozni Európában. Ha az EU nem szolgálja ki az USA érdekeit, akkor az angolszász országok mellett csak Japán és Dél-Korea van. Az EU a mérleg nyelve, amit ostobaság nem kihasználni.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2023.03.02. 21:57:47

@gigabursch: Az amerikai propaganda simán elnyom minden tiltakozást, "Putyin támogatói" vád azt kész. A háború után viszont már nem lesz érdek a háborús popaganda, akkor fognak csak eszmélni a többség nyugaton.
süti beállítások módosítása