European Phalanx

Másodrendű országok

2023. augusztus 22. - megamovieboy

momentum_molino.jpg

A Momentum molinója Fotó: Momentum Mozgalom

 Az atlétikai világbajnokságra érkező politikusok listáját olvasva egyből lehetett tudni, hogy virnyákolás lesz globalistáéknál. Persze a Momentumnak minden várakozáson felül sikerült alul múlnia magát. A török megszállást voltak képesek felemlegetni a gyarmattartók globalista utódháttérhatalmának lakájai. Ez úton is nagy gratula nekik, csak így tovább!

 Nagyjából mindenki tudja, hogy Katar, Azerbajdzsán, Üzbegisztán, Kirgizisztán a gázellátás miatt voltak itt. Az energia az, amitől az ipar működik. Ezt csak azért írom le, mert pl. a németek úgy néz ki, ezzel nem voltak tisztában, most meg nézik, ahogyan menekül az ipari kapacitásuk. De semmi baj, a politikusaik megnyugtatták őket, hogy mostantól öt évig romlanak a dolgok, na de aztán meg majd csak lesz valahogy. Ezek a galád magyarok meg csak nem akarnak felzárkózni a nyugathoz.

 A balkáni politikusok meg azért kellenek, mert amit a nyugat odacsinált feszültségeket, azt nekünk kell lecsillapítanunk, helyettük is. Ez ugyanolyan dolog, mint a Kárpát-medence ügyes-bajos dolgai, amiknek a megoldásáért csak mi érzünk felelősséget. És ez csak két dolog, ami miatt Magyarország nem engedheti meg magának, hogy kicsi legyen, mert nem bátorságról, hanem kötelességről van szó.

A törökökkel meg egy csomó dolog van, mint fegyverbiznisz, svéd NATO csatlakozás, vagy az ott átmenő gázvezeték. A svédek kapcsán azért megjegyzem, ha ennyire nem szeretik a magyarokat, hogy szóba se akarnak állni velük, akkor hogyan gondolják belépni egy szövetségbe, ahol akár az életüket kellene adni a magyarok megvédéséért, vagy hogyan várnák el ugyanezt tőlünk? A tréfás megoldás lehetne, hogy belépnek, de közöttünk nincsen kölcsönös védelem, így kedvükre vehetnek minket semmibe. Bár talán mégis beleférne a nyugati felsőbbrendűségbe, ha képesek lennének nem lenézni más országokat. Vagy ez náluk egy feloldhatatlan ellentmondás.

 Na de, a címre rátérve, az összes most idegyűlt külföldi politikus a nyugat által okozott problémák kijavításáért vannak itt. Ehhez képest a globalista médiamunkások ezt a munkát a mi szégyenünként próbálják bemutatni. Miközben a kelet dolgozik helyettük, a nyugati hibáik rendbehozásáért. Nyilvánvaló, hogy ez a nyugat szégyene. A lényeg mégis az ebben a történetben, hogy a gyarmatosító mentalitás megint visszaköszön azzal, hogy országokat szégyelnivalónak tekint, avagy megkülönböztet nemes, nyugati országokat és alsóbbrendű nemzeteket. Ezt harminc éve még nem így adták elő, akkor még a kelet és nyugat közötti különbségek valóban erősek voltak. Ma viszont a globális dél előretörésével már a gazdasági fölény meggyengült, így kénytelenek a politikai fölénnyel előállni nyugaton. Magyar szemmel azért erősen kérdéses, mennyire demokráciák azon országok, ahol a választói akaratot meghekkelve globális háttérhatalom diktál. Azaz már a politikai felsőbbrendűség is hamis illúzió. 

 Nézzük csak meg, hogy milyen abszurd elképzeléssel rendelkezik a nyugat! Egyrészt előadják, hogy mi alsóbbrendűek vagyunk és nekik nem kell velünk kommunikálniuk a parancsolgatáson kívül. Aztán belekezdenek, hogy csúnya dolog velünk üzletelni. Majd felsírnak, hogy a magyarok a kelettel bizniszelnek, nem mintha ők maguk nem ezt tennék már régebb óta. Tehát, ők maguk nem akarnak velünk üzletet, párbeszédet, de elvárnák, hogy ezt a kelettel, vagy déllel se tegyük. Sajnáljuk, de erről már lekéstek. A nyugati arrogancia önmaga ellen fordult abban a pillanatban, mikor a globális délnek nevezett, korábban elnyomott országok valós kihívást intéztek feléjük. Már létezik alternatíva a nyugattal szemben. Ez látszik az USA lépésein is. Ma már nem tudnak pozitívumokat kínálni, így marad számukra a büntetgetés. De ez egy olyan játék, amiben nem barátokat, szövetségeseket, hanem megfélelmitett lakájokat és ellenségeket szereznek. Ez hatvan éve még nagyon nem így volt.  Az USA letért az útról, ami felfelé vezetett, mégis ők akarnak felül maradni. Ez csak a többiek lenyomásával működne, már ha azok hagynák magukat. 

 Manapság öreg hiba lenne bármelyik országot is lenézni, mert néhány évtized alatt gyökeres változás történhet náluk. Éppen elég Kínára gondolni, ahol sok kulcstechnológiában már a nyugat előtt járnak! De közelebb is vannak komoly példák, mint Izrael, vagy Törökország, ahol a startupok kánaánja van. Ez bárhol megtörténhet a világon, csak az elnyomás alól kell kibújni. 

 Azért a végére még bebiggyesztem mesterséges barátunk bölcsességeit is a témában.

"Fontos, hogy az országok megfelelően értékeljék az együttműködés és a kapcsolatok előnyeit, és az érdekeik alapján hozzák meg a megfelelő döntéseket. A nyugati média véleménye természetesen kifejezheti egyes emberek vagy csoportok nézeteit, de fontos, hogy a diplomáciai kapcsolatokat az ország saját érdekei és prioritásai vezérlik."

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr1718198173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.08.22. 09:23:27

Ha jól emlékszem történelmi tanulmányaimból, a tatárok is meg a törökök is magukat vállalva szemtől-szembe felvonultak, és aztán lett ami lett, de semmiképp se nevezhető aljas aknamunkának, amit csináltak. Az, hogy ez minket hogyan érint, semmit sem von le a morális minőségükből.

Volt viszont olyan népség is, amelyik aljas cselvetéssel megalapozta a mohácsi csatavesztést, egymás ellen felhasználta a magyar nemességet, '49-ben orosz segítséget kért, hogy leverje a jogos magyar szabadságharcot. Annak ellenére, hogy kirobbantotta a VH-t, mégis kapott területeket Trianonban Mo.-tól. Pontosan tudta, hogy a magyarok a kenyerük árán is fizetnek, ezért az általuk felvett államkölcsönt Mo-i állampapírokba fektették sok éven át, és így a magyar államháztartáson élősködtek sok éven át (vajon kik is csinálják hasonlóan afrikai gyarmatokkal? Csak nincs összefonódás?), és ehhez azon ügyködtek, hogy a forint minél selejtebb valuta legyen, mert úgy kénytelen magasabb kamatot fizetni. Azután hőbörgött és lázított a határkerítés ellen, miközben ő kapukat épített oldalszárnyakkal, és láss csodát, semi sem változik, most iderakott egy csomó hülyegyereket beszédes franciás pártnévvel, hogy csinálja a feszültséget ostoba szólamokkal a magyar közéleten belül. Tényleg nívós népség.

Ugyan hová is lenne érdemesebb tarozni, a becsületesekhez, vagy a szemétkedésen meggazdagodottakhoz. Mert ugye vajon a nyugat mitől olyan gazdag? Talán megdolgozott érte, vagy kirabolta először az avarokat, azután az indiánokat, utánna Indiát, Kinát, Afrikát, és a kisebbekről most nem is beszélünk? Ez persze egy vörösnek nem okoz leki válságot, ez csak fejlettebb erkölcsű elemző gondolkodású embereknek jelent ellentmondást. Magyarország igazi szégyene, hogy a Momentum egyáltalán létezik, és az édesannyukon kívül máshonnan is kapnak szavazatot.

gigabursch 2023.08.22. 12:14:15

@F.M.J.:
Jól leírtad az ausztriai kaganátust.
süti beállítások módosítása