European Phalanx

Magzatvédelem

2017. augusztus 27. - megamovieboy

magzat.jpg

 A magukat liberálisoknak nevezők legaljasabb ideológiai dogmája az abortuszhoz kapcsolódik, pontosabban 'az abortuszhoz való jog' a vita tárgya.

Lényeges, hogy a jogot egyértelműen a nőknek adnák. Ez ellen demokratikus okokból illene tiltakozni, hiszen a magzat nem a nő tulajdona. A fals abortusz párti érvelés szerint, azért kell a magzattal kapcsolatos jogokat a nők kezébe adni, mert veszélyben lehet a gyermek, vagy az anya élete, esetleg még a nemi erőszakot szokták megemlíteni. Ezeket az eseteket könnyen lehet törvényileg szabályozni, leginkább orvosokra van hozzá szükség, hogy szaktudásuk segítségével felmérjék a veszélyeket, vagy megállapítsák, tényleg az erőszakból történt a fogantatás. Tehát ezeknek a szakszerű megállapítása helyett, kizárólag a nőre bíznák a döntést.

 Az abortuszpártiságot általános esetben azért tartom károsnak, mert a felelőtlenséget pártolja. Itt még egy esetet megemlítek a véletlen bekövetkezett terhességet, azaz a szakadt óvszer és a megszakításos közösüléses balesetet, de erre vannak az 'esemény' utáni gyógyszerek. Amiben problémát látok az az, amikor a magzat szépen növekszik és csak jóval a fogantatás után jut eszükbe elvetetni. Elvárhatónak tartanám, hogy a felnőtt állampolgároknak legyen annyi felelősségérzete, hogy nem ejtik teherbe partnerüket, ha nem kívánják a terhességet, és ezt a dolgot nem veszik félvállról, 'mert majd elmegy abortuszra'. Ezt azért érzem fontosnak megemlíteni, mert a nem kívánt terhességek által született gyermekek rosszabb eséllyel indulnak neki az életnek, a felmérések szerint, Azaz az abortusz tiltása nem a legjobb megoldás, és nem csak a családra, hanem a társadalomra nézve sem. Amit viszont az abortusz propagálása helyett tenni kellene, az a felvilágosítás és a felelősségvállalásra való nevelés.

 A meglehetősen pontatlanul, politikai okokból néha sejtcsomónak titulált embrió időszak alatt, a nyolcadik hétre kialakul a test és a fő szervrendszerek, és innentől kezdve hivatalosan magzat a neve. A nyolc hét alatt illik észrevenni a menstruáció kimaradását és egy tesztet csinálni, így az abortuszra még az embrió időszak alatt lehetőség van. 

 Filozófiai viták alapja, mettől kell számolni az életet megjelenését, de az biztos, hogy a szülés bár éles határolóvonalnak látszik, mégsem az az élet szempontjából. Mert a szülést meg lehet indítani akár pár nappal előtte is, azaz ha ez nem történik meg, akkor az a még nem megszületett  magzat már egy 'megszülethetett volna' magzat. Tehát nincsen egy éles határ a már megszületett baba és a még az anyában levő magzat között, leszámítva, hogy azért nem mindegy, hogy kint, vagy bent van, de ezek mellékesek azt nézve, hogy élőnek tekinthetjük. Ezért mondhatom azt, hogy a magzat nem lehet az anya tulajdona, mert nincsen éles határvonal a megszületett gyermek és az anyában levő magzat biológiai tulajdonságai között.

 Mindenki embrióként kezdi, magzatként folytatja és újszülöttként lép ki a világra. Senki nem szeretné, ha eközben megölnék, a 'mert a nőnek ehhez joga van' felkiáltással! Úgy látom, ez az egész abortusz kérdés és ennek a békaperspektívából történő bemutatása, a női indulatok felkorbácsolására és a megfontolt, felelősségteljes álláspontok elutasítására van felhasználva, amit meglehetősen mocskos dolognak tartok, mivel itt élőlényekről van.

 Rövidebben összefoglalva. Az az állítás, hogy a nőknek joga az abortuszra minden esetben, korlátlanul, nem állja meg a helyét, ha belátjuk, hogy ez egy élő személy esetében nem lehetne elfogadható jog. Ha a nőben növekvő magzatot élő személynek tekintjük, márpedig halottnak aligha nevezhetjük, akkor neki mint élőlénynek jogai vannak. Ha már egy kutya, vagy egy macska megölése kiborítja az országot és felháborodnak tartja, akkor ne menjünk már el szó nélkül olyan magzatok személyes, nem egészségügyi okokból történő megölése melletti propaganda mellet, akikből hamarosan állampolgárok lennének, mert akkor már azért bőségesen vannak jogaik! Nem mondhatjuk, hogy az abortusz során nem történik semmi, mert nagy különbség van a semmi és egy ember megszületése között.  Hatalmas engedékenységgel mégsem venném el az abortusz jogát a nőktől, viszont annak propagálását, hogy ténylegesen korlátlan joga van dönteni élet és halál között a magzat esetében, azt egyértelműen betiltanám. A magzatok, ha jogokat nem is kapnának, de legalább az ellenséges propagandától meg kellene őket védeni!

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr5112775372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása