European Phalanx

Haladók akcióban: az abortusz, mint jog

2022. szeptember 17. - megamovieboy

jogok.jpg

  A progresszivizmus szépen kimutatja minden gyengeségét, mikor anyatigrisként harcol az abortuszhoz való jogért.

 1. Ostobaság/dehumanizálás. Nem akarják megérteni, hogy a magzat egy önálló lény. Tehát nem az anya testének része. Főleg nem, mert genetikailag igazolható módon az egyik fele az apától származik.

2. Jogfosztás. A férfiak jogát csorbítják, mikor egyedüliként kizárólagosan döntenek. Ennél is súlyosabb, hogy a születendő gyermeket is semmibe veszik. 

3. Barbárság. Megölni egy potenciális állampolgárt, csak mert nekik úgy tetszik. Sőt, ezt alapvető joggá akarják tenni. Ilyet csak borzalmas emberek akarnak.

4. Maradiság. Amennyiben értenék, mi is az a haladás, akkor éppen ők akarnák betiltani ezt az ősi, kegyetlen eljárást. Régen nem voltak megfelelő eszközök a védekezésre, megelőzésre. Mára azonban a fogantatás sokféleképpen megelőzhető. Az abortuszok arányában minimális az esély, hogy az élet minden óvintézkedés dacára utat törjön magának. 

5. Fanatizmus. A fenti meggondolásokat, tényeket teljesen figyelmen kívül hagyva harcolnak valamiért, ami egyértelműen téves, káros és kegyetlen. Teszik mindezt őrjöngve, tévedéseket szajkózva, vádaskodva.

 Még egyértelműbb, ha az eredeti liberalizmus hármas jelszavát próbáljuk a magzatra alkalmazni. Elveszik szabadságát, alsóbbrendűnek tekintik egyenlőség helyett, testvériség helyett ellenségnek tekintik. Az eredeti jelmondat vége is ideillik: vagy halál. Ez marad csak meg a történelmi liberalizmusból az abortusz esetében.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr8517933391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.09.18. 15:00:07

Ennél a cikknek a kommentmezőben az abortuszok és a születések kapcsán több hasznos komment is jött @vucsidol -tól.
miigyelunk.blog.hu/2022/09/01/a_csaladtamogatottak_tovabbi_tamogatasra_szorulnak

Esetleg ementén érdemes folytatni a cikket.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.09.18. 21:22:29

Furcsa, hogy a gyerekek jogai haladóéknál csak akkor válnak lényegessé. ha a tanár az iskolában számon akarja kérni rajta a neveletlen viselkedését. Akkor hirtelen a jövő géniuszának fejlődését akadájozó tényezővé válik a normalitás elvárása. Míg nem tett semmi penetránsat, vagy nem helyezkedett szembe a vonatkozó elvárásoknak, csupán megfogant és a természet törvényei szerint növekedésnek indult, addig probléma nélkül lehet kényelmi okokból meggyilkolni. Hát nem gyönyörű ez a progresszív világ?

gigabursch 2022.11.20. 09:36:20

@gigabursch: @F.M.J.:

Ezt a cikket olvastátok?

Hogyan torzul és torzítják a statisztikát:

Az eltűnt babák nyomában:
kuruc.info/r/9/250877/

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.11.20. 19:10:44

@gigabursch: Hatásvadász cikk. A valót mondja, de nem az igazat. Az abortusz valójában egy helytelen felfogás eredménye, vagyis egy tünet, és nem maga a probléma.
A probléma a felelőtlenség, az élet nem tisztelése, az önimádat és az egoizmus. Nem arról van ugyanis szó, hogy ezek a gyerekek megszületnének, ha nem lenne abortusz. Ha nem lenne, akkor lenne felelősségtudat, mert nem lehetne elvetetni a felelőtlenségből megfogant gyereket, tehát lenne körültekintő védekezés. Nem volna mit abortálni. Ha a közgondolkodás tisztelné az életet, tisztelné az anyaságot, elvetné az öncélú egoizmust, akkor vonzó lenne szülővé válni, stb.

A cikkben abortuszként tüntetik fel a spirált. Ez egy igazi tőrölmetszett demagógia. Már azért is, mert egyrészt gyermekteleneknek nem teszik elérhetővé, másrészt pedig az egy fogamzásgátlási módszer, amivel hormonális beavatkozás nélkül, költséghatékonyan lehetővé lehet tenni a gyermekek közötti kívánt korkülönbséget, el lehet kerülni ezáltal az anya biológiai és mentális szükségtelen túlterhelését. A spirálos védekezés nem abortusz. Az csupán egy családtervezési eszköz, ami nem hat ki a tervezetten vállált babák számára, csak szabályozhatóvá teszi a fogantatás idejét.

gigabursch 2022.11.21. 09:38:38

@F.M.J.:
Nyilván hatásvadász, ugyanakkor mégis rámutat a probléma félreértelmezhetőségére.

Köszönöm az észrevételeidet!

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.11.22. 10:39:00

@gigabursch:
Már írtam néhány posztot különféle témákban, amiből kiderül, hogy alapjaiban szemlélem más szemüvegen át a világot, mint ahogyan általában szokás.

Ez az abortusz is ilyen, mint ahogyan sok más is. Nem a probléma lényegéről beszélünk, hogy például ebben az esetben divat lett a felelőtlenség - és nem csak a szex terén -, hogy már régen felnőttkorú fiatalok úgy élnek, mint régen az idétlen kamaszok, hogy úgy tengetik a létüket, mint akik hülyegyerekek módjára azt hiszik, hogy mindig minden úgy marad, ahogy épp most van. Eszükbe sem jut, hogy a világ változik, hogy egyszercsak nem lesznek, akik előteremtik nekik a létük feltételeit, hogy legalább részben meg kellene ismerniük a keretet, amiben el kellene tudniuk helyezni magukat, a múltjukat, és a lehetséges jövőjüket, hogy abban megláthassák a különféle tevékenységek lehetséges kimeneteleit. Fel kellene fogniuk, hogy bármit tesznek, vagy épp nem, az kihatással van a jövőre, és egyáltalán nem mindegy, hogy amikor a szüleik már nem tudnak róluk gondoskodni, akkor ott állnak letolt gatyával a mindenség közepén, vagy képesek a saját létük biztosítására, és ennek érdekében ma mit kellene tenniük.

Az abortusz mindennek csupán másodlagos tünete. Ha egy férfi nem akar gyereket, húzzon gumit, az a biztos, ha egy nő, akkor annak is van miből válogatni. Az abortusz tönkre teszi a nő testét. Ha ezt nem képes egyik sem sem együtt, sem önállóan felfogni, akkor evvel nem lehet mit kezdeni. Nem az abortusz a probléma, hanem hogy igény van rá. A lényegről kellene beszélni, a többit meg megoldja a természetes kiválasztódás.

gigabursch 2022.11.22. 14:17:52

@F.M.J.:
Az biztos, hogy megy a kiválasztódás.
A jelenlegi 40-45 éves korosztály fertilitási rátája döbbenet.

Én háromgyermekes vagyok.
Gimis osztálytársaim: 1,6.
Egyetemi évfolyamtársaim: 3,7
A két csapatban volt összesen egy abortusz (Down kór) és két vetélés.

A gimis osztálytársaim felénél értelmezhetetlen fogalom a felelősség. Sajnos.
Élnek, elvannak, aztán majd egyszer kakukk.
Senki se kíséri el őket.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.11.22. 18:47:20

@gigabursch:
Én csak szemlélődöm, és egyre inkább meg vagyok győződve, hogy így kell lennie. Nem vagyunk messze a "Hülyék paradicsoma"-tól. Ez van most oroszlánok helyett.

Játszunk el úgy elméletben a gondolattal, hogy tized ennyien élünk a földön. Az egyszerűség kedvéért vonatkoztassunk haza kerekített értékekkel. Ha csak egymillióan élnénk itt, az sem okozna belterjeséget, tehát elég lenne. A termőterületeink 90%-át visszaadhatnánk a természetnek. Fellendülhetne a vadgazdálkodás, és leépülhetne a nagyüzemi hússzerűség gyártás. Egészségesebbé válna a táplálkozás. A kisebb népsűrűség nagyobb életteret, kevesebb konfliktust idézne elő. A jelenlegi valós értékteremtés ötöde is kétszer gazdagabb életre adhatna lehetőséget, és nem lenne baj a környezetszennyezéssel sem, mert ha tized ennyi autó járna, a jelentősen megnövekedett erdőterületek gond nélkül tudnák közömbösíteni a károsanyag kibocsátást, és ez vonatkozik az élet minden egyéb területére.

Mindezt persze nem könnyű elérni. Talán a jelenlegi közfelfogással próbál reagálni a természet a túlterhelésre. Hagyni kell dolgozni. Ami viszont hosszú távon sokat segíthetne, az a minőségi gyereknevelés társadalmi elismerése. Ehhez ugyan úgy rátermettség kell, mint minden egyéb tevékenységhez. A kutatókat, feltalálókat, versenyzőket, színészeket, énekeseket stb. elismerjük, sztároljuk, megfizetjük, de az egészséges társadalmi folytonosság fenntartását szóra sem méltatjuk. Pedig gyerekenként épp egy emberöltőnyi feladat kellő szeretet/szigor, bíztatás/elvárás, öröm/aggódás, fizikai és szellemi terhelés ez a tevékenység. Én tudom, négyet neveltünk fel. Már van unoka is, és alig várom, hogy végre úgy foglalkozhassak vele, ahogyan szülőként sosem tehettem, és más szülő sem teheti (tehetné), mert akkor a mieink is pont olyan ostobák lennének, mint akik most abortusz-jogokért hőbörögnek. Persze akkor nem lenne uinokám. A kör bezárul.
süti beállítások módosítása