European Phalanx

Tényleg a lázadás éve volt

2017. november 06. - megamovieboy

lazadas.jpg

 Amikor Orbán Viktor előállt ezzel a "Lázadás éve" szöveggel, kissé túlzásnak gondoltam. Természetesen a baloldal nagy arccal kiáltotta ki agyatlan baromságnak és nevetgélt rajta. Valóban, akkor még úgy tettszett, Brüsszel hatalma korlátlan és bármit rá tudnak kényszeríteni az európai emberekre. Nos, azóta történt egysmás és mára az akkor még elképzelhetetlen dolgok valóra váltak.

Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy Orbán kijelentései mögött olyan információk is vannak, amikkel mi még nem rendelkezünk, mint titkosszolgálati jelentések, közvélemény kutatások nyilvánosságra nem hozott eredményei, vagy csak a politika legfelsőbb szintjein áramló bennfentes információk. 

  A számunkra fontosabb események közül az utóbbi, az osztrák választás hihetetlen jó eredménnyel zárult Európa védelmezőinek szempontjából, mivel a győztes a győzelmet legjobban megérdemlő Sebastian Kurz lett. Az ilyen emberekért találták ki a demokráciát. Intelligens, határozott és azt mondja, amit a polgárok hallani szeretnének. Most már csak meg is kell tennie azt, amire az osztrákok vágynak. Konkrétan szembemenni Brüsszel betelepítési terveivel és meglépni azt is, ami eddig nincsen kimondva, mégpedig rendet tenni a hazájukban, ahol a túl sok nem integrálódott bevándorló okoz gondokat.

 Európa számára a legfontosabb természetesen a német választások voltak. Úgy néz ki Angela Merkel már kezdi érteni, hogy bár az atomok és a molekulák mindegyike fajtánként egyformán funkcionál, de az emberi faj, a liberális dogmák ellenére is különböző csoportokra oszlik és ennek megfelelően kell őket megérteni és kezelni, míg összekeverve esetleg nem várt hatások következhetnek be. Szóval laboratóriumban lehet kísérletezni, de emberek között nem. Ennek a felismerésnek hatására kezdett el Merkel a tehetetlenségből adódóan nehézkesen, amennyire csak tudott jobbra oldalazni, de még így is befért tőle jobbra a (valódi nemzeti) liberális párt és az (állítólag náci) AfD, miközben a baloldal történelmi vereséget szenvedett. Ez alapvetően befolyásolja, pontosabban szűkíti le Merkel lehetőségeit. Gyakorlatilag az általa képviselt befogadás kultúrája megbukott és most ő próbálja meg képviselni a kitoloncolás politikáját. Nagyon kell igyekeznie a hihetőséghez, mert a bukás szaga érződik körülötte. Egyelőre az afgánokra szálltak rá, és ha velük végeztek, akkor összpontosíthatnak egy újabb nemkívánatos csoportra és így tovább.

 Még szép, hogy szélsőbalról nézve nem történt semmi, ami meg igen az 'természetes politikai mozgás'. :)

Soros véleményportálja a 444.hu tálalásában.

Bónusz a Népszava 'objektív' elemzése

 Nézzük a ballib nagy győzelmeit! A Hollandoknál Geert Wilders nagyon jól állt, de aztán egy ostoba kijelentéssel, amiben söpredéknek nevezte az észak-afrikai bevándorlókat, alaposan visszaesett. Neki sem lenne szabad soha, egy pillanatra sem elfelejtenie, nem a származás számít, hanem, hogy ami belül van! Tehát hiba volt az általánosítás, még ha tényleg kevés olyan ember is származik onnan, aki képes magáévá tenni a demokrácia értékeit.

 A másik gigantikus ballib győzelem Makron megválasztása. Ez az ember maga a radikális liberalizmus győzelme. Megmutatja, hogyan lehet a demokráciát meghekkelve egy most éppen 35%-os támogatottsággal bíró jelöltből elnököt csinálni. Ez már ténylegesen a liberális diktatúra, ahol egy csinos bábot ültetnek vezető tisztségbe, amivel természetesen nem tud élni. Ellenpélda a 'kegyetlen' gonosz Putyin diktatúrája, ahol a népellenes kényszeres diktátor 50%-os támogatottsággal bír nyugati közvéleménykutatók mérése alapján. Még hozzáteszem, ezek fényében nem véletlen, hogy a világpolitikában mekkora játékos Putyin a maga Olaszországnyi méretű gazdaságával, míg a franciák legfeljebb a németekkel való összefogásban bízhatnak, már ha azt a németek megengedik számukra.

 Végül. A politizálás mindenki szabad joga. Na, de szórul-szóra rímbe kényszerítve visszamondani azt, amit napi szinten írnak bizonyos orgánumok? Ez csak verseléstechnikai kérdés, nem pedig szellemi szabadság. De amúgy kitűnő munka.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr5813187242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tűz fal 2017.11.06. 09:39:13

Birom ahogy ezek az agymosottak még mindig elhiszik, hogy az embereket nem tudnak különbséget tenni az interneten előadott "több millió" virtuális libsi meg a Soros ülepének védőernyője alól ténylegesen mozgósítható néhány szerencsétlen zombi között
süti beállítások módosítása