European Phalanx

Liberális diktatúra

2017. november 16. - megamovieboy

mugabe-mnangagwa.jpg

Mellettem az utódom: Mugabe és Mnangagwa Forrás: africa.cgtn.com

 A Soros György által pénzelt 444.hu véleményportál nagyszerűen működött a különböző nézeteket valló elképzelések ütköztető felületeként, értve ezalatt a hozzászólásokban kifejtett véleményeket és az azokra való reagálásokat. Tehát értelmes emberek szabad fórumaként működött egészen a migránsválságig, ahol az oldal a tulajdonos véleményét képviselve szembe találta magát a kommentszekció nagyobbik részével.

Erre jött válaszként a hírhedt "white list", amire a "megbízhatóak" kerültek fel, majd később a megtűrtek is. Ennek értelme az volt, hogy aki nincsen a listán, annak a hozzászólása is megjelenik, de csak moderáció után és csak jóval később, azaz akkor, amikor már nem lesz aki azt olvassa. Emellett persze létrejött a nem annyira emlegetett "black list" ahova a nácik, antiszociálisak és bunkók kerültek, akik megnyilvánulásaira tényleg nem sokan kíváncsiak. 

 A valóságban az történt, hogy éppen a legjobb hozzászólásokat generálók közül sokan a moderáció áldozatául estek és amiatt elhagyták az oldalt, ami nagy mértékben vetette vissza a viták színvonalát. Ezt felismerve, többeket is felvettek az engedélyezettek közé, hogy megállítsák a további eróziót, de a régi csillogás odalett.

 Mostanra azonban az osztályharc fokozódott, így szükségessé vált, hogy az eddig még megtűrt, a véleményeket színesítő személyeket is ellehetetlenítsenek a további véleménynyilvánítástól. Emiatt az elmúlt hónapokban egyre több hangot némítottak el, hogy a kórus a kívánatosnak megfelelően egyhangúvá váljon. Így már sikerült elérni, hogy bármilyen hírhez kötődő hozzászólások jelentős része Orbán Viktorról és az ő "kegyetlen diktatúrájáról" szól.

 Így jutottunk el egy nagyjából semleges hírhez, ami szerint Zimbabwében egy diktátort a hadsereg félreállított és feltehetőleg hamarosan egy másik diktátor kerül majd hatalomra. Erre mondhatni, cseberből vederbe. Egy antidemokratikus vezető helyett lesz egy újabb. Mi köze ehhez a magyar belpolitikának? A 444 által hozzászólásra jogosítottak szerint nagyon is sok:

444kommentek.png

  Ami feltűnő, hogy ezek az emberek nem is gondolják úgy, hogy nekik demokratikusan kellene viselkedniük. Nehéz is lenne megmagyarázniuk, hogy miféle elnyomás ellen kellene katonailag fellépniük! Inkább arról van szó, hogy ha a demokratikus eszközök nem elegendőek az ö "igazságuk" érvényesítésére, akkor nem azon kell gondolkodniuk, hogy miért maradtak kisebbségben, esetleg átértékelni a gondolkozásmódjukat, vagy megtalálni a közös hangot a a máshogyan gondolkodókkal. Nem és nem. A demokratikus gyakorlatot a sutba lehet dobni és egyből erővel kell kikényszeríteni azt, amit a demokrácia adta keretek között képtelenek elérni. 

 Az természetes, hogy még egy demokratikus rendszerben élőknek sem mindegyike gondolkodik demokrataként. Nehéz is lenne ezt megvalósítani. De az, hogy egy véleményportál kifejezetten csak ezeknek a személyeknek ad lehetőséget a hozzászólásra, az nagyjából azt jelenti, hogy a demokrácia szempontjából nem képviselnek magasabb szintet, mint a kuruc.info. 

 Ezek után érthető, miért van baja a a világon milliónyi nyugati embernek a Soros György által képviselt "nyílt" társadalommal. Részben az, hogy a lehetőségeit arra használja, hogy antidemokratikusan gondolkozó embereket hergeljen a demokrácia ellen. Ez a mentalitás megmutatja, hogy a cél egyáltalán nem a szabadság kiterjesztése, hanem a meglévő demokratikus jogok elvétele. 

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr1313282461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása