European Phalanx

Hibrid liberális demokrácia

2020. május 09. - megamovieboy

index-democratie-europa-romania.jpg

economist_demokrati_index_2019.png

 Ezek a térképek ne tévesszenek meg senkit! Magyarország, Orbán hatalomra kerülése után azonnal diktatúrának számított, egy globalista liberális értékrendjével nézve.

 A nagy szellemi kapacitással végzett semmitmondás tipikus sorosista terméke ez az írás, mely megpróbálkozik az Orbán-rezsim rendszertipológiai meghatározásával. Mivel egyre gyakrabban kerül elő ez a fából vaskarika fogalom, gondoltam, ideje a blogon is foglalkozni vele.

 Már vagy öt éve csiszolja a liberális értelmiség az orbáni rendszer meghatározását, eleddig sikertelenül.  Viszont azért annyira sikerült behatárolni, hogy szerintük a hibrid rendszerek közé tartozik. Csalódottan jegyzem meg, hogy a hibrid rendszer nincsen meghatározva. Gondolom a tekintélyuralmi rendszer helyett mondják, csak az meg tök jól hangzik. Az lehet a filozófus urak baja vele, hogy olyasmivel, mint tekintély ők nem rendelkeznek. Elég átmenni mondjuk az ELTE TTK-ra és megkérdezni a diákok véleményét a BTK-án oktatott tudományokról.

 TGM még a régi korok embere, mint hívő marxista, nála Orbán bizony tekintélyuralmi rendszert irányít. Na, essünk csak neki!

  •  Megnézve ennek kritériumait, olyan komikus dolgok kerülnek elő, mint hogy a választások többszöri megnyerése, "a pártok váltógazdasága szinte kizárt". Lásd német kancellárok! Vagy fellépés az ellenzék ellen a bürokrácia segítségével. Erről esetleg valami konkrétumot is előadhatna valaki, aki tud róla!
  •  Mit nem lehet itt csinálnia az ellenzéknek? Sípolás, gyújtogatás, hőzöngés a Parlamentben, helyesírási hibákkal teli feliratos tábla lóbálás mehet . Nem lehet megrohamozni a Parlamentet, dudálni a belvárosban, bohóckodni a tv székházban. Ezeket nyugaton sem lehet!
  •  Szólásszabadság korlátozása. Külön gyűjteményt lehetne nyitni az index.hu és egyéb globalista médiumok hazugságaiból. Ennél több szabadságot nehéz nekik adni.

 Konkrétan azon kívül, hogy nem a globalista oldal nyer a választásokon, nem tudnak olyan okot mondani, ami miatt Magyarországon elnyomás lenne. Nem nyomják el az ellenzéket, elég nyomottak maguktól is. Nem nyomják el a sajtót, nem nyomják el az embereket, sőt még a civil szervezeteket sem nyomják el. Az sem igaz, hogy Orbán egy személyben kormányozna, mert a parlamenti többség támogatása nélkül semmit sem tehetne.

 Az meg egy érdekes kérdés, amikor államilag neveznek ki állami felügyelet alá tartozó pozícióba személyeket, kinek áll jogában erről dönteni? Lehetett volna törvénybe foglalni, melyik párt mikor, hova, mennyi személyt jelölhet és akkor nem lenne ezen sirám, de ilyet a baloldal sem kezdeményezett. Tehát, amíg ők jelöltek ki mindenkit, addig az rendben volt, amikor meg más, az már elnyomás. Aha, értjük.

 Közben előkerült, mire akartak a hibrid szóval utalni: "hübrisz ókori görög fogalom, amelyet leginkább a gőgelbizakodottság szóval szokták fordítani. Eredetileg túlkapást, áthágást jelöl, másvalaki szférájába ártva behatolást jelentett."

 Az eddigi elemzésből az jön ki, Orbán nem hágja át a demokrácia szabályait. Viszont a liberális elit elképzelte globalista demokráciát, mint az elnyomás eszközét elveti, a valódi demokrácia ellenségnek tekinti. A liberális, elitista, lenéző, elnyomó nézőpontot valóban támadja és a megsemmisítésére törekszik. Itt jeleznem kell, hogy ezek a mai liberálisok a valódi, eredeti liberálisok, a szabadságáért harcoló nép ellentétei és ők maguk a szabadság nevében fellépő elnyomók, vagy azok hűséges kiszolgálói.

 Nagyon úgy fest, ezek a "civil" szabadságharcosok, a kevesek uralmáért harcolnak. A szabadság nevében akarnak egy felső kasztot extra szabadságjogokhoz juttatni, mellyel a pórnép is rendelkezik, de csak elméletben, a gyakorlatban azonban másodrendű szerepbe kényszerülnek.

 A liberális elnyomás oka és célja, az anyagi haszonszerzés a munkások kárára. Bizonyíték erre, a nyugati liberális államok munkásainak folyamatos elszegényedése. Persze nálunk még mindig jobban élnek, hiszen minket harmadannyiért alkalmaznak, de egyértelmű tény, hogy a most munkába álló nyugati nemzedék rosszabbul fog élni, mint szüleik.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr2615675032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása