European Phalanx

Az Index, mint az SZDSZ, él és virul

2020. július 25. - megamovieboy

index_logo.jpg

 Halottról vagy jót, vagy semmit! Csakhogy az index.hu nem halott. Ahogyan a címben említett SZDSZ is él, csak más néven, úgy az index.hu munkatársai továbbra is a baloldali média fontos szereplői lesznek. Miattuk tüntetni olyan, mint a Bochkor Gáborért való demonstráció, melyet annyira gúnyoltak balról és a magyar emberek primitívségének bizonyítékaként állítottak be. Nyilván az Index melletti tüntetés fele részben baloldali politikai akció, de a másik fele semmivel sem értelmesebb, mint a rádióért tüntetők.

 Az Index, mint hírforrás éppen a legutolsó napjaiban bukott meg.  A szokásos jajveszékelésen és orbánozáson kívül semmilyen értelmes magyarázattal nem szolgáltak a szerkesztőségben zajló eseményekről. Pedig még csak nem is kellett volna hírszerző tudósítókat kiküldeniük, hiszen házon belül zajlottak a történések. De ezekről nem tájékoztatták az olvasóikat. Eltitkolták előlük a valóságot. Egy ilyen a sunyi dolog után a felmondásukat gerincességnek titulálni egyszerűen hazugság.

 A főgerinces, egy belsős megbeszélést azonmód átadott a konkurenciának. A gyakorlatban ez vezetett a kirúgásához, amire hivatkozva mondott fel a tagság zöme. Mi köze ennek Orbánhoz? Semmi! Nyilván, ha a vezetőség Dull Szabolcs jópajtása, akkor ő nem tett volna ilyet és nem rúgták volna ki. De nem lehet egy profi cég vezetőségétől elvárni, hogy az alkalmazottak haverjai legyenek.

 Az már köztudott, hogy elég régóta a Fidesz köldökzsinór tartja életben a portált.  Természetesen ezt soha nem fogják nekik megköszönni a liberálisok. Ennek ellenére a lap nyugodtan folytathatta a tevékenységét. Még az sem zavarta őket, mikor kiderült, éppen Simicska Lajos, a közismert jobboldali oligarcha markában vannak. Tehát az az elképzelés, hogy éppen most jött el a szörnyű vég, az nem a Fidesz, vagy Orbán sara. Nekik csak semmit sem kellett volna tenniük, mikor Simicska alól kifutott a talaj, mert azzal együtt az index.hu is bevégezte volna. Tehát azok az elemzések, hogy a Fidesz lépésről lépésre nyírta ki az indexet, teljesen alaptalanok. 

 Közvetett módon a mostani vég mégiscsak Simicska miatt jött el. Az ő idejében lett a Jobbik megtámogatva és annak legnagyobb riválisa a DK, azaz Gyurcsány Ferenc pedig lejáratva. A szerkesztőség ma már joggal aggódhatott, mert olyan erő került föléjük, mely nem volt olyan jóindulatú, mint a fideszközeliek. Főleg azért aggódhatott, mert ügyesen rejtve, de egyértelműen támogatták a Momentumot, a DK jelenlegi legnagyobb ellenfelét. Feltehetően Gyurcsány nem akart olyan baloldali ellenszélben harcolni a baloldali szavazatokért, mint az előző választásokon. Így kerültek képbe a gyurcsányközeli emberek a cégvezetésben. Természetesen az ő céljuk az volt, hogy leszámoljanak az addig őket támadó újságírókkal. 

 A történelem egy fontos dolog, mert a régmúltból levezethetőek az eljövendőek. A DK, mint baloldal ezt persze nem vette figyelembe.  Pedig csak az index.hu létrejöttére kellett volna visszaemlékezniük. Ami úgy történt, hogy egyszerűen kiszervezték magukat az internettóból.  Micsoda meglepetés, a történelem ismétli önmagát, ugyanazt a trükköt adják elő, csak közben megsirattatják magukat és az egészet a Fideszre verik. Ezzel egy nagyot ütnek a DK és a Fidesz pénztárcáján, hiszen azért mégiscsak ért valamit a brand a piacon, de ezt ezennel a tulajdonosok elbukták. Ezek után semmiféle meglepetés nincsen abban, hogy az index melletti tüntetést a Momentum szervezte. A vicces az, hogy kínjában a DK is részt kellett hogy vegyen rajta.

 Mondhatnám, hogy viszlát magyarellenesség, genderlobbi, uráli őshaza, kereszténygyűlölet stb. De sajnos ennek, amíg külföldi multinacionális tőke lesz mögötte, nem lesz vége.

 A legvalószínűbb, hogy a Momentum kapott egy jelentős tőketámogatást, amiből ki tudják építeni az index újságírói köré az új vezetést, reklámügynökséget, jogi háteret, új irodát stb. Tehát az index igazából most adta el magát, a függetlenségét, ami eddig is csak egy vicc volt. Gondolom abban bíznak, hogy jó feltételeket tudnak kiharcolni maguknak. Én azért szkeptikus lennék, hiszen egy új tulajnak most már figyelembe kell vennie, hogy ezek a gerincesek bármikor falkástul faképnél hagyják őket, ha valaki többet ajánl nekik. Persze ez úgy lesz előadva, mintha csak most jönne el az igazi Kánaán és ők saját erőből foglalnának maguknak új hazát, nem pedig külső segítséggel amitől függésben vannak. Pedig annál nagyobb truváj, hogy a Fidesz pénzén szidták Orbánt, már sosem jön el számukra.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr8816076732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása