European Phalanx

Egy birodalmat tolnak át Ázsiába

2023. május 30. - megamovieboy

chinaukraineflags.jpg

  Biden elnök nyilvánvalóan hazudott, mikor tagadta, hogy Oroszországot rá akarnák tolni Kínára. Az Európára kényszerített oroszellenes embargók, a gázvezeték felrobbantása, Oroszország feldarabolásának felvetése, az ukránok elképesztően költséges hadianyag támogatása, a kereskedelmi, banki blokád, Putyin ellen kiadott körözés, Kirill  pátriárka elleni szankciók stb. 

 Az ukránok örülnek, hogy a hazájukért harcolhatnak, az oroszok örülnek, hogy orosz földért harcolhatnak, az amerikaiak örülnek a katonai megrendeléseknek és Európa meggyengítésének, Kína meg örül a vetélytársainak gyengülése miatt. Európa is örül, de ez csak a bolondok vigassága. Ahogyan a Balkán, úgy Oroszország is része Európának, akármennyire is igyekeznek ezt nem észrevenni Brüsszelben. Oroszország végleges elszakadása az EU kiszorítását jelenti Eurázsia nyugati peremére. 

 A következő lépés persze Kína embargózása lenne, de ez éppen a nyugat mohósága miatt, mely felépítette Kínát lehetetlen. A másfél milliárdos piac gazdaságilag pótolhatatlan. Márpedig nekik eszük ágában sincsen kihátrálni az oroszok mellől. Ugyanez igaz a türkökre is, akik kölcsönösen egymásra vannak utalva az oroszokkal, leginkább a földrajz miatt. A Boszporuszt és a Dardanellákat Törökország ellenőrzi, márpedig az orosz haditengerészetnek létfontosságú a rajtuk való áthaladás.

 Ezek meg is határozzák Oroszország eljövendő évtizedeit. A keleti kereszténység, a türk muzulmánok és a távol-keletiek egy birodalomba való összeboronálása egy teljesen új minőséget fog létrehozni, ami jelenleg még elképzelhetetlen. Oroszország a legnagyobb területű ország, bőven van hely rajta lakosoknak. A felmelegedés csak javít ezen. Önellátó, minden ásványi anyag megtalálható. Minden adott egy új világbirodalom felépítésére. Nem lesz annyira erős, mint az USA, de Európa számára egy áthatolhatatlan falat fog képezni. Az EU mai meghunyászkodása Amerika előtt, a kivert kutya képet vetíti előre a jövőbeli kelet felől.

 Nézzük mit mond mesterséges barátunk!

Milyen következményekkel jár, ha az EU és Oroszország között megszakad minden gazdasági, banki, kereskedelmi és személyi kapcsolat?

Ha az Európai Unió és Oroszország között megszakadnak a gazdasági, banki, kereskedelmi és személyes kapcsolatok, az jelentős következményekkel járna mindkét fél számára. Ezek közé tartozhatnak:

  1. Gazdasági visszaesés: Az EU és Oroszország közötti kapcsolatok megszakadása gazdasági visszaesést eredményezhet mindkét fél számára. Az export és import jelentős csökkenése, az üzleti lehetőségek hiánya és a befektetések visszaesése negatív hatással lehet az országok gazdaságára, a GDP-re és a foglalkoztatásra.

  2. Kereskedelmi akadályok: Az EU és Oroszország közötti kereskedelmi kapcsolatok megszűnése esetén vámok és kereskedelmi akadályok léphetnek fel, amelyek korlátozzák a termékek és szolgáltatások szabad áramlását. Ez hátráltathatja a vállalkozások működését és növekedését, valamint csökkentheti a fogyasztói választékot és növelheti az árakat.

  3. Energiafüggőség: Az EU jelentős mértékben függ az energiabeszerzéseiben Oroszországtól. A kapcsolatok megszakadása esetén energiahiány és energiaárak emelkedése következhet be, ami komoly gazdasági és logisztikai kihívásokat jelenthet az EU számára.

  4. Politikai feszültségek: Az EU és Oroszország közötti kapcsolatok megszakadása politikai feszültségekhez vezethet, amelyek befolyásolhatják a régió stabilitását és biztonságát. Ez hatással lehet a diplomáciai és biztonságpolitikai együttműködésre, a konfliktuskezelésre és az esetleges békefolyamatokra.

  5. Személyes kapcsolatok megszűnése: Az emberek közötti személyes kapcsolatok megszakadása negatívan érintené az emberek mobilitását, turizmusát és kulturális csereprogramokat. Ez korlátozná a személyes kapcsolatokat, az emberi interakciókat és a kulturális sokszínűséget.

Fontos megjegyezni, hogy ezek az elképzelések általános következmények, és a valóságban a pontos hatások sok tényezőtől függenek.

 Itt szépen fel van sorolva, mi mindenről mond le Európa Ukrajna kedvéért. Persze, mindenki tudja itt eleve nem Ukrajnáról volt szó.
 Mihez kezdhet Oroszország egy ilyen helyzetben?

Oroszországnak többféle intézkedést és stratégiát lehetne alkalmaznia, ha az EU-val megszakadnak a gazdasági, banki, kereskedelmi és személyi kapcsolatok. Néhány lehetséges lépés:

  1. Kereskedelmi partnerségek diverzifikálása: Oroszország igyekezhet kereskedelmi kapcsolatait más régiókkal és országokkal megerősíteni, hogy kompenzálja az EU-val megszűnő kapcsolatokat. Ez lehetőséget teremthet új piacok felfedezésére és alternatív beszerzési forrásokra.

  2. Gazdasági önfenntartás erősítése: Oroszország erősítheti a hazai gazdasági képességeit, hogy csökkentse a külső gazdasági függőséget. Fejlesztheti a hazai termelést és vállalkozásokat, támogathatja az innovációt és diverzifikálhatja az exportpiacokat.

  3. Kereskedelmi és gazdasági partnerségek kialakítása más országokkal: Oroszország stratégiai partnerségeket építhet ki más országokkal, különösen azokkal, amelyekkel már meglévő politikai és gazdasági kapcsolatokat ápol. Például Kína, India és más BRICS-tagállamok lehetnek potenciális partnerországok.

  4. Energiaforrások diverzifikálása: Oroszország tovább diverzifikálhatja energiaexportját, hogy ne legyen túlzottan függő az EU-tól. Ez magában foglalhatja új piacok felfedezését, alternatív gázvezetékek kiépítését és az energiaforrások felhasználásának sokszínűsítését.

  5. Diplomáciai egyeztetések és tárgyalások: Oroszország folytathat diplomáciai tárgyalásokat az EU-val annak érdekében, hogy megegyezést érjenek el és normalizálják a kapcsolatokat. Ez politikai és gazdasági tárgyalásokat, konfliktusmegoldási kísérleteket és párbeszédet jelenthet.

Fontos megjegyezni, hogy ezek csak lehetséges irányvonalak, és a valóságban Oroszország döntéseit és intézkedéseit több tényező befolyásolja, például a geopolitikai helyzet, gazdasági lehetőségek és belső politikai szempontok.

 Itt már látható is, hogy az oroszok mennyire felkészülten mentek bele ebbe a krízishelyzetbe. Önellátás, kereskedelmi kapcsolatok építése, energiaexport diverzifikálása stb. Az amerikaiak nem sok mindennel tudták őket meglepni. A kérdés az, hogy melyik hatalom képes jobban tervezni, vagy melyik tömb mögött áll nagyobb erőforrás. Pillanatnyilag Európa lehetne a mérleg nyelve, de ehelyett inkább számára hátrányos, az USA számára előnyös lépéseket tesz. Oroszország végleges elvesztése akár a kereszténység végét is jelentheti Európában. Ráadásul két tűz között vagyunk, mert akinek az USA a barátja, az már nem akar ellenségesnek lenni az oroszokkal, ha van egy csöppnyi józan esze. 

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr4618134684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.05.31. 10:20:22

Szerintem ez menne MI nélkül is.

:-)

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2023.05.31. 11:16:49

@gigabursch: Nyilván az M.I. nem csinál semmi forradalmit, viszont arra pont jó, megmutatni amikor evidenciákat hagynak figyelmen kívül. Van amikor butaságból, van amikor tudatosan teszik. De minden esetben kínos, vicces, mikor az M.I. értelmesebb valakinél.
süti beállítások módosítása