European Phalanx

Sátáni buddhisták

2017. szeptember 09. - megamovieboy

burma_burn.JPG

 A burmai buddhistákat már négy évvel ezelőtt el kezdte támadni a 444.hu és persze a világon a többi ultraliberális médium, aztán két éve tovább görgették a témát. Mostanra már elültették a vérszomjas gyűlölködő buddhisták képét az olvasóikban. Ezek után az elmúlt napokban már bizonyítékok nélkül, csakis a rohingyák beszámolóira támaszkodva mondanak ki ellenőrizetlenül tényeknek beállított véleményeket, vádolják meg a burmaiakat és ítélik is el őket, már az ellenük való fellépést sürgetik. Ez a klasszikus Magyar narancs tempó liberális verziója.

 Itt mutatnám be a liberális manipuláció egyik trükkjét. Kijelentik valakiről, hogy gonosz, általánosságban említenek szörnyű tetteket. Később, amikor tesz valamit az illető, már könnyen mondhatják, hogy az egy szörnyű cselekedet. A nagy trükk az egészben, hogy a hírfogyasztó számára úgy áll össze a kép, hogy egy gonosz ember tesz gonosz dolgot. Teljesen logikusnak látszik a történés tálalása, hiszen a gonosz ember azért gonosz, mert gonosz dolgokat csinál. Ez maga a magyarázat, nem szükséges a gondolkodás. Ezzel kikapcsolják a kritikus gondolkodást a fogyasztóból és tökéletesen a média magyarázatát fogadja el, legalábbis a magyarázatnak látszó manipulációt. Pedig, ha a fogyasztó elkezdene gondolkodni, akkor hamar rájönne, hogy a gonosz emberek esetleg nem attól gonoszak, mert eredendően annak születtek, vagy mert a fejükbe veszik, hogy gonoszkodni fognak stb. A gonosz emberek attól gonoszak, hogy céljaikhoz  olyan eszközöket is felhasználnak, amivel másoknak kárt okoznak. (Sőt, azt a képtelen feltételezést is tartom, hogy a gonoszak alapból nem csinálnának semmiféle gonoszságot, hanem csak, ha valamiféle okuk van rá. Itt jön a csavar, mert lehet, hogy a gonoszok jogosan tesznek dolgokat, csak esetleg nemtelen eszközöket is felhasználnak.) És ha már erre rájött valaki, akkor esetleg az eseményekben elkezdhet logikát keresni, figyelmen kívül hagyva a sajtó által festett képet.

 Ez a bonyolultnak látszó magyarázat a felvezetés a burmai válsághoz. Az a tény, hogy egy ország el akarja üldözni a saját lakosságának egy részét, nagyon végletes megoldás. Ennek logikusan nézve csak nagyon súlyos oka lehetséges, olyan ok, ami veszélyezteti az országot. Vagy a lakosságát, vagy a területi épségét. A rohingya terrortámadások miatt az egyik eset bizonyosan állt, de az üldözéshez szerintem kellett a szeparatizmus is. A buddhista országok nem az esztelen öldöklésekről szólnak, ha ott történik egy ilyen kemény fellépés, amit támogatnak  buddhisták, akkor ott komoly ok van. (És nem arról van szó, hogy a buddhisták alapból vadállatok.)

 Ami logikus lehetne az események tükrében:

  • 1. a liberális sajtó lejártó kampányt kezd Burma ellen (hátrányos helyzetű rohingyák ellen fellépő gyűlölködő buddhisták víziója)
  • 2. politikailag megágyaznak egy független rohingya államhoz, Koszovóhoz hasonlóan (a buddhisták támadásai miatt nem lehet velük egy államban élni, el kell szakadni tőlük)
  • 3. a rohingyákat kiképzik, felfegyverzik és elkezdenek harcolni a buddhisták ellen, majd mikor azok visszavágnak mehet a következő lejárató kampány, most már valódi halottakkal.
  • 4. az egész világ követeli, hogy a rohingyáknak önálló államuk legyen kihasítva Burmából.
  • 5. jöhet a külső beavatkozás, feltehetően az iszlám államokból Burma ellen.

És ami tényleg történhet:

  • 1. a burmai vezetés észleli a fenti forgatókönyvet
  • 2. elhatározzák, hogy megakadályozzák
  • 3. ennek módja, hogy véglegesen megszabadulnak a jóindulatukkal többszörösen visszaélő és országuk egységét veszélyeztető rohingyáktól, de legalábbis a fegyveres ellenállástól mindenképpen.
  • 4. a hadsereggel megtámadják a felfegyverkezett rohingyákat és semlegesítik az illegális fegyveres erőket.
  • 5. a fizikai védelem hiánya miatt, a tetteik következményeitől rettegő rohingyák elmenekülnek 

 Mennyivel életszerűbbek ezek a felvázolt lehetőségek, mint az őrjöngő, gyűlölködő, szadista, iszlamofób buddhistákról szóló cikkek.

 Utólag egészítem ki a posztot azzal, hogy az állítólagosan iszlamofób buddhistáknak semmi bajuk nincsen Rakhme tartomány fél évezrede ott élő muzulmán lakóival, akikkel most is békében élnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr9712813070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása