European Phalanx

A civil

2018. július 15. - megamovieboy

free_ahmed.jpg

 Egyre inkább témába kerülnek bizonyos civil szervezetek és azok tevékenységei. Alapvetően egy szervezet attól lesz civil, hogy nem kormányzati pénzből civilek működtetik szervezeti formában. A működtetés alatt sokminden értendő, de két részre lehet osztani, mint az adományozás és a munka. Az adományozás lehet pénzbeni, vagy tárgyi felajánlás, mint helység biztosítása, vagy saját jármű használatra való átengedése és hasonlók. A munka meg aztán szinte minden lehet, mint élelmiszer termelés/készítés, építkezésen való részvétel, marketing, jogi képviselet, mérnöki munkák, szakmunkák stb.

 Egy civil szervezet természetesen megfizethet szakértőket, munkásokat is, amennyiben nekik nincsen hozzá saját szakértelmük, de ezek a személyek nem részei a civil szervezetnek, ők nem civilek, hanem alkalmazottak. És ez az a pont, ahol Soros György szervezetei kilógnak a civil szervezetek közül, mert ott a kulcspozíciókat egyértelműen jól megfizetett alkalmazottak kapják, akik a 'civil' szervezet nevében kommunikálnak és végzik a Soros György által kiadott feladatokat. Rajtuk kívül vannak a jóhiszemű, a sajtó által megvezetett naív fiatalok, akik aktivista tevékenységet folytatnak. Ők azért nem igazán tekinthetőek civileknek, mert semmiféle befolyásuk nincsen, sőt nincs is csatorna számukra a döntéshozatalban való részvételre.

 Tehát Soros György szervezetei klasszikus piramis formát mutatnak. A csúcson természetesen a fáraó, aki egyedüliként uralja az alatta levőket. Minden döntés az övé. Az érdemi munkát végző alkalmazottakat ő pénzeli. Ő mondja meg, ki milyen feladatot végezzen el. Legalul vannak az aktivisták, akik naivitásból, vagy jól átgondolt számításból végeznek alkalmi feladatokat. A szép jelszavak mögött egyetlen ember elképzeléseinek a kielégítésére szolgálnak Soros György szervezetei, melyekben gyakorlatilag egyetlen civil van, maga Soros György, de őt szervezetnek nevezni mégiscsak túlzás lenne.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr9914114425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása