European Phalanx

A tisztelet, mint olyan

2019. január 20. - megamovieboy

tul_buta.jpg

 Ez egy szokásos poszt lesz, ami azzal foglalkozik, miért utálja a belvárosi értelmiségi a demokráciát. A fenti mém szinte pontosan bemutatja, mi a gond a liberális értelmiséggel. Annyi tisztelet nem szorul beléjük önmagukkal szemben, hogy objektíven kezdjék el kielemezni a harmadik kétharmad miértjét. Ehelyett agyalágyult elképzeléseket szajkóznak. Ráadásként ezek még csak nem is a saját gondolataik, hanem a globalista sajtó agymosásának az eredménye. Pontosan ugyanazokat szidják, akiket a média ellenségképnek állított eléjük.

 Az első talán a legdöbbenetesebb, a MKKP-t ért baloldali támadások. Egy demokráciában szokásos, a demokratikus értékeknek megfelelő, azokat képviselő  protest pártot kezdtek el támadni a demokráci elárulásával. Ez maga a baloldal. Számukra a demokrácia képviselői a 'baloldali demokrácia' ellenségei. Vannak kétségeim az általuk elképzelt demokráciamentes demokráciával kapcsolatosan.

 Schiffer egy hatalmas bűnbak, mert nem állt be a baloldalra és ők maguk nem tudnak ennyire értelmes embert találni. Jobb nem is vitatkozni az ilyennel, egyszerűbb árulónak kinevezni és gyűlölni.

 Hiába szorgoskodott Szél Bernadett és Hadházy Ákos teljes melszélességgel a baloldal megmentésén a saját pártjuk rovására, még így sem sikerült a pártot a baloldal szervilis kiszolgálójának a szerepébe teljes mértékbe belekényszeríteni. Emiatt lett az LMP a baloldal páriája, a kétharmad oka, Orbán láncos kutyája stb.

 A határon túliak a baloldal számára mindig is a gyűlölet forrásai voltak. Ők a haladó nyugat hamisságának, Trianon bűnének a megtestesítői, akikkel kellemetlen szembenézni. Létezésük bizonyítja a multikulti eszme jóságának hazug mivoltát. Ha a magyaroknak kényelmetlen a román fenhatóság, akkor bármelyik nép számára kellemetlen lenne a multikulti elnyomása.

 Végül a vidéki, aki UFO a belvárosi progresszív számára. Nyilván egy magasztos gondolkodású szellemi lénynek kellemetlen szembesülnie azzal, hogy az általa lenézett vidéki emberek, a trágyázott földjeiken termelik meg azt az élelmet, mely nélkül szánalmas porhüvelye nem tudná kitermelni az önmaga nagyságát dicsőítő gondolatokat.

 Összefoglalva és kiegészítve, a liberális és balos oldal olyan demokráciát képzel el önmaga számára, ahol a butábbaknak, a szegényeknek, a vidékieknek, a cigányoknak, a határon túliaknak nincs szavuk. Maradna a belvárosi álértelmiség és a nagyobb városok néhány globalistája.

 Csakhogy azt kell mondjam, még ha ilyen szélsőséges mértékben szűkítenék is le a demokráciát, az sem lenne garancia a győzelmükre. Hiszen a választási kampány egy nyílt verseny, mindenkire azonos szabályokkal, ugyanúgy egy leszűkített térben szintén ugyanazok a szabályok vonatkoznának az indulókra. A jobboldal ekkor egy értelmesebb kampányt folytatna, kultúráltabb szlogenekkel, az intelligenciának tettszetősebb módon. Miért is ne nyerhetne akkor, ha most is jobban meg tudja szólítani a tömegeket? Azért mert kevesebben választanának és valamivel okosabbak, azért a verseny még ugyanaz. Ha a ringben nem tudod legyőzni a  nehézsúlyú bajnokot, akkor egy telefonfülkében sem lesz sokkal több esélyed!

 A baloldalnak nem a szabályok ellen kellene harcolnia! A baloldalnak nem az ellenségeket, a hibásakat, a bűnbakokat kellene kutatnia és gyaláznia! A hiba forrása önmagukban van. Másokat figyelembe nem vevő elképzeléseik természetesen nem fognak megértésre taláni a másoknál. Ahogyan legszívesebben kizárnák a velük nem azonos módon gondolkodóakat, ugyanúgy zárják le saját magukat is az ő megértésükkel szemben.

 A Fidesz legalább veszi a fáradtságot, hogy megértse az embereket. Lehet nevetni a nemzeti konzultációkon, de ez csak egy jelképe annak, hogy a Fidesz nem rest lehajolni a szavazatokért, nem ódzkodik megismerni mit akarnak a polgárok és azt felkínálni nekik. A parlamentáris demokrácia erről szól. Ha a balodalnak ez nem tettszik, akkor jön a Parlament megrohamozása.  Csakhogy nem Leningrádban vagyunk, a Parlament nem a Téli palota.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr6914574002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2019.01.20. 12:18:51

Itt most nem taglalnám, hogy mi minden okból kifolyólag lenne alkalmatlan a jelenlegi morzsapárt-kupac a kormányzásra, mert aki nem teljesen ütődött, az magától is tudja, a többi meg érthetően nem érti.

Van viszont egy még sokáig a baloldal számláján éktelenkedő baklövés. 2002-2010.
Abban az időben még a baloldal erős volt. Egy pártközi egyeztetés inkább hasonlított konferenciára, mint családi lanpartira. Ha, és ez nagyon fontos, ha akkor az elvtársak nem a zsebükkel gondolkodnak, hanem az eszükkel (ha volt nekik egyáltalán), akkor azt tették volna, ami ellen most féltékenységből tüntetnek.

Szögezzük le, hogy az ország akkori gazdasági állapota stabil volt, és dinamikusan erősödő tendenciát mutatott. Ha az őszödi beszédben emlegetett kormányzati semmitevés előtt a szocik az szdszesekkel kalröltve nem rabolják ki rövid úton az államkasszát (értsd: nem eszik meg az aranytojást tojó tyúkot), csak hátradőlnek a székeikben és megelégszenek az adóbevételek egy részének eltulajdonításával az egész+hitelekkel szemben, akkor még máig sem lehetett volna leváltani őket. 2002-ben nagy küzdelem volt a kormányzásért. Mindenki tudta, hogy teli húsosfazék várja a kormányt, de a szocik ezt a történelmi esélyt is elk*rták, mint általában mindent.
Az lett volna az igazi esélyük arra, hogy a történelmi gazságaikat kicsit felülmatricázzák, és szalonképesebbé válhassanak. Nem kell bűnbakokat keresni, elég lenne tükörbe nézni. Mondjuk nekem sem tetszene a helyükben, de ez van.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2019.01.20. 12:49:18

@F.M.J.: Szerintem a baloldal azt tette, amiért tartották őket, vagy ahogyan írtam nemrégiben, amire szocializálva voltak, azaz a külföldiek kiszolgálását. A külföldiek mohóságának lettek az áldozatai, mert miattuk ment ki több pénz az országból, mint amit még ne érzett volna meg a lakosság. A másik meg az árulás, mint baloldali létforma. Ahogyan az országot árulták el, ugyanúgy buktatják meg egymást, árulják el egymást, azaz összességében saját magukat. Ők az igazi negatív magyarság megtestesítői, akik egymást húzzák vissza a pöcegödörbe, csak hogy a másiknak se legyen jobb.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2019.01.20. 14:26:15

@megamovieboy: Tökéletes leírás. A szervilizmus a baloldaliság alappillére, és ez már fejlődési eredmény, mert amikor még nem voltak azok, akkor rendre irtották is egymást (párizsi kommün). Náluk az lett a fejlődés, hogy a dologtalan jólét érdekében elfogadták és tökélyre fejlesztették az ülepek nyelv általi tisztogatását. így elég lett Moszkvában egy segg, a többi már lehetett nyelv. A jelen valósága, hogy a központi segg megszüntével az arra ki nem képzett hazai baloldal nem tudott sajátot kitenyészteni, így keresett másikat.
Technikailag úgy tudnám leírni, mint a célját tévesztett torpedót, ami random új célt keres. Ezek is megtalálták maguknak a legbüdösebbet, mert azt volt könnyű azonosítani, és most újra a mozgalmak vérgőzéban tobzódnak. Még szerencse, hogy most nincs kit behívniuk.
süti beállítások módosítása