European Phalanx

Mik vogymuk, hunok vagy ugorok?

2019. június 15. - megamovieboy

 csodaszarvas.jpg

 Ez most a szoksásosnál egy hosszabb poszt lesz, de érdemes végignézni az előadásokat, a maguk módján mindegyik tanulságos. Nagyjából kirajzolódik a hun-magyar eredet pártolóinak és ellenzőinek a köre. Meg aztán ez a lassan 150 évre visszatekintő vita immáron a magyar tudományosság történelmének a része is egyben.

 Volt valaha a magyar eredet, mely a hunokig, s azon túl ment vissza, majd jött a modern tudomány, mely nagy erőkkel igyekezett ezeket megcáfolni. Az előbbieket ismerjük a mondákból, de utóbbiak szerint ezek mind hamisak, a magyarok találták ki politikai okokból. Igaz, hogy ezen eredetre utaló bejegyzések voltak más, nem magyar krónikákban is, de azokra azt mondták, azok is tévesek. És a tudomány szépen bebizonyította, hogy finnugrok vagyunk, akinek meg ez nem tettszik, annak politikai okai vannak. Már megint ugyanaz a vádoló érvelés, hogy büdös neki a halzsíros atyafiság, bár ezt a kitételt csakis finnugristáktól hallottam. Tehát ez egy vádpont, mely jól hangzik, de amúgy megalapozva nincsen.

 Egyrészt tagadhatatlan, hogy a finn és a magyar nyelvben vannak egyezések, sőt, ugyanazon alapelemeket tartalmazzák, tehát van közük egymáshoz, de ez még nem jelent biztosan közös őshazát. Tehát a finn-magyar őshaza csak egy elmélet volt, ehhez képest lelkesen tanították, sőt még a helyét is mutogatták térképen.

 Tehát itt egy szép előadás, hogy az összes eredetmondánkat máshonnan oroztuk, a magyar királyok kreálták ezeket és onnan került be a népi tudatba. Ezt el is hihetnénk, de a magyar népi tudat az úgy látszik már csak olyan, hogy megfertőzte Eurázsiát egyik végétől a másikig, hiszen a magyarok származásáról minden műveltebb embernek a hun eredet ugrik be. Érdemes megnézni, nagyon meggyőző!

 Na most jön az, ami miatt a poszt megírásra került. Több, mint 100 honfoglaló sírból vettek genetikai mintát és elemezték őket. Kijött több rokonság is, de hogy-hogynem a finnekkel nincs rokonságunk. Nem hiszem, hogy ezen bármely magyar ember olyan nagyon meglepődött volna! És a csattanót nézze meg mindenki a videóból, mert éppen arra utalnak a genetikai jelek, amit a MTA bizonyos tudósai a legkevésbé szeretnének. :)

 Viszont ez azt is jelenti, hogy nem volt ugor őshaza, ahol együtt éltünk volna a finnekkel. Legalább 100 éve fizetünk tudósokat, akik azt keresik, ami nincsen. Szóval egy jól fizetett állás ugrana, úgyhogy nekiálltak megvédeni a védhetetlent. Van egy sanda gyanúm is, miszerint a hun eredetnek már a lehetőségét is elfogadhatatlannak tartják. Itt jönnek szépen a bölcsességek, amikkel próbálják bizonygatni, hogy a régészeti kutatások használhatatlanok az eredet kérdésében. Ehhez azért gondolom lenne pár keresetlen szavuk az archeológusoknak, antropológusoknak, genetikusoknak. Mindenki maga döntse el, őt mennyire győzte ez meg!

 Tehát itt már egyértelműen látszik, hogy a hun eredet a vörös posztó. Így kerül a képbe a székelység rovás-írása, melyről szokás szerint igyekeznek bebizonyítani, hogy úgy lett kreálva Mátyás király idején. Erre azért lenne szükség, mert ez az írásmód bizonyíthatóan ősi, a nagyszentmiklósi kincsen is van belőle és nem mellesleg a székelyek magukat a hunoktól eredeztetik. Vannak akik nem restek sok munkát beletenni, hogy ezt megcáfolják.

 Szóval évek alatt sem tudta bebizonyítani a székelyek rovásírásának hamis eredetét, de szerencsére dolgozik még rajta, hátha sikerül. Gondolom a székelyek egy emberként drukkolnak neki!

 A fentiekből ami számomra problémás, hogy azt akarják bebizonyítani, a magyar eredetmondák csak kitalációk, míg  ezzel szemben a korabeli külföldi források és most már a régészeti leletek is kezdik azt mutatni, hogy a krónikák igazak. Az ellenoldal persze nem fogja feladni és tényleg, ahogyan látható volt, képtelen érvelésekkel próbálja ezt tagadni. Ez a tagadás most már számukra létkérdés. Miért is? Nehezen tartható egy olyan elmélet, miszerint a magyarok éppen egy olyan hamis múltat találtak ki maguknak, ami a valóságban is igaz. Ez egyrészt egy különös véletlen lenne, másrészt felveti, hogy minek találták volna ki azt, ami már eleve úgy volt!

 Tehát a kardinális kérdés a hun származás, vagy eredet. Ennek oka, hogy nemzetközileg elfogadott a hunok párthus és szkíta eredete, azaz a közel-kelet ősi lakóiról van szó, akik a földművelés és az állattenyésztés mesterei voltak. Mellesleg a keleti és nyugati hunok közös származásáról sincsen vita nemzetközi berkekben, csak éppen Magyarországon próbálják meg néhány akárhonnan odakerült ékszer miatt ezt tagadni, miközben a használati tárgyak egyértelműen közösek, de a genetikai leszármazás is egyezik.

 Márpedig, ha a hun eredet stimmel, akkor nekünk van egy olyan ősi múltunk, ami teljesen ellentétes a magyarok a puszta hülyegyerekei elmélettel, akik mindent innen-onnan lopkodtak össze, a szavaikat, a tudásukat és amúgy is a besenyők kergették be a csürhét a Kárpát medencébe. Mondjuk kissé ellentmond ennek, hogy ez a csürhe Európa csúcsragadozójaként viselkedett, alacsony népességszáma ellenére szerezte meg a Bolgár birodalomtól az erdélyi ezüstbányákat, verte szét mellékesen a Nagymorva birodalmat és verte vissza a német támadást, valamint létrehozott egy 500 évig fennálló dinasztiát.

 Ezek miatt én soha egy percig sem keseregtem semmilyen származás miatt, mert számomra az, amit a honfoglalók letettek  az asztalra, az egyértelműen magas színvonalú, igényes munka volt. Hogy ehhez a tudást honnan szerezték az mellékes, ami számít, hogy felismerték milyen tudásra van szükségük és mestereivé váltak. Ez legalább annyira elismerésre méltó, mint az, hogy esetleg ők egy ősi hagyomány leszármazottaiként kapták meg ezt a tudást.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr8414894468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása