European Phalanx

A finnugrista, aki saját magát buktatja le

2019. augusztus 21. - megamovieboy

hvg.png

 Sajnálatos kiegészítés, hogy ez a szenzációs HVG cikk a korábbi linken már nem elérhető. 

 Megint egy finnugrista, megint egy összeesküvés elmélet. Az újabb finn-hun háború azzal kezdődött, hogy egyértelműen honfoglalás kori, honfoglaló sírok DNS elemzése során hun, konkrétan keleti hun, avagy hsziugnu  eredetre derült fény. A finnugristák ezt egyrészt támadták, persze nem tudományosan, mert a genetikához momentán nem konyítanak, másrészt próbálták lejáratni, belekötni  a publikáló szakértőkbe. Ezen kívül ahol csak lehetőségük volt rá, tovább terjesztették a finnugor-magyar őshaza elméletet, vagyis most már inkább hiedelemvilágnak lehet nevezni. Ezek mellett még ártatlan arccal kijelentették, hogy voltaképpen ők mindig is csak közös nyelvről beszéltek, szó sem volt közös eredetről. Ehhez képest évtizedeken keresztül millióknak tanították a minden valós alapot nélkülöző őshaza elméletet, amiről most, mint természetes dolog ismerik el, hogy humbug.

 Egy igazi finnugrista onnan ismerszik meg, hogy imádja az összeesküvés-elméleteket. Néhány kedvelt téma a részükről: a hun eredet csak középkori politikai blöff, a székely rovásírás kamu, a finnugor eredetet a halszagú atyafiság miatt nem fogadják el stb. Most ezt a hagyományt folytatják a fenti cikkel. Nem az első ilyen irányú okoskodós cikk, tehát ez egy központilag kiadott téma lehet. A lényege, a hun eredet náci trükk! Mondjuk Árpádék is Attilára hivatkoztak annak idején, nyilván már ők is nácik lehettek. Olyan nagyon nem bizonyítják semmivel sem, hogy miért kellene a náciknak a hun eredet. Mert csak, a nácikok ilyenek, nincs mit tenni, Hitler meg árja volt és kész. Azok a gonoszok már csak olyanok, hogy kutatják a múltat. Mondjuk az angolszászok, a kínaiak, az indiaiak, zsidók szintén kutatják a múltjukat, de fura módon, csakis pont a magyarok lesznek ettől nácik. 

 Józan ésszel az eredet kérdése tudományos kérdés. Amikor valaki politikai témát csinál belőle, az már nem tudomány. Mivel a tudomány aljas módon a hun eredet oldalára állt, megcáfolni nem tudják, ezért jobb nem lévén politikai támadást indítanak. Megpróbálják elhitetni, hogy bárki aki hun eredetről beszél, azt politikai okokból teszi, még az is, aki esetleg a tudományos kutatást végez. Azt akarják bemesélni, hogy a hun-szkíta DNS politikai megrendelésre került a honfoglalók csontjaiba. Klasszikus eset, politikai támadást indítanak egy állítólagos politikai támadás ellen. Vádold meg a másik felet azzal, amit te teszel!

 Amúgy itt egy másik zseniális cikk, ez a finnugristák bástyáján jelent meg, a nyest.hu-n. Ebben egy elképesztő Chewbacca védelem bontakozik ki, amelyben nyelvi alapról próbálják meg hihetően cáfolni a genetikai eredményeket. Amúgy érdemes ezekre a nyelvi leleményekre figyelni, mint a nyest.hu elnevezése, mely a 'nyelv és tudomány'-ra utal, de ugye egy kisemlőst érthetünk rajta, ezt fokozza a "rénhírek" rovatmegjelölés, amiért én kérek elnézést! Nyilván a magyarok északi eredetére szeretnének utalni vele. Bár a nyest meg a sztyeppei részeken és Európában honos, szóval az elterjedésével semmi gond, inkább az ősmagyarok vadászó-halászó életmódjára akarhatnak utalni vele, ami meglehetősen eltér a hunok ló és marhatartó kultúrájától.

 Nekem semmi bajom nem volt azzal, hogy mi az Urálban vegetáltunk, legalább nem irtottunk senkit addig sem. Mondjuk a honfoglalók viselkedése nem arra utalt, hogy kiténferegtek az erdőből, utána meg simán átrendezték Európa közepét kedvük szerint. Viszont, ha már beigazolódott a hun-szkíta eredet, akkor már megengedem magamnak azt, hogy akik a tudományos eredményeket politikai okokból támadják, azoknak a mesterkedéseit ne nézzem el szó nélkül. Egészen idáig túlreagálásnak láttam a finnugor maffia legendáját, de mióta egy nemzetközileg elfogadott tudományos eredményt támadnak tisztán politikai okokból a külföldi pénzből működő sajtón keresztül rendszeresen, előre kitervelten, azóta már elképzelhetőnek látszik, hogy itt ténylegesen valamilyen érdekek állnak a háttérben. Ez nem kitaláció, itt vannak a megjelent cikkek, amik a tudomány palástjába burkolózó politikai támadások, tehát ezek létező dolgok. Egy nép valós eredetét támadják és nem sajnálják a fáradtságot sok és drága sajtómegjelenést biztosítani, valamint megírni a körmönfont cikkeket. Ez ugyanolyan egyértelmű, mint a hun gének a honfoglalók csontjaiban.

 A címre visszatérve, amiben ugye azt mondják, a hun rokonságot csak politikai megrendelésre lehet bizonyítani, nem hozzátéve a hamisíthatatlan genetikai egyezést. Mit mondhatnánk a finnugor őshaza elméletre, amire aztán az égegyadta világon semmiféle bizonyíték sincsen? Csak nem azt, hogy politikai megrendelésre készült? De hiszen mióta a magyarságot adminisztrációval megtörni próbáló Bach-rendszerben kitalálták a finnugrizmust, azt azóta támadják ezzel a felkiáltással a magyarok. Ha a hun eredet politikai megrendelésre készült, akkor bizony a finnugor eredet is csak az lehet. Azért ez egy elég egyértelmű beismerés, még ha nem is annak szánták. Próbaképpen megfordítom a dolgot, hogy milyen politikai ok lett volna a hun eredet mellett állni az Osztrák-Magyar monarchia idejében? Nem volt párt, amelyik ezt támogatta, nem volt sajtójuk stb. azaz nem lehet a halszagú atyafiság finnugrista elméletén kívül más hivatalos okot sejteni, az osztrák elnyomással való szembenállást leszámítva. Érdekesség, hogy erre a finnugor hívek nem hivatkoznak, nyilvánvalóan ezzel maguk alatt vágnák a fát. Ez is mutatja, hogy itt taktikázásról, koholt elméletekről és nem tudományról van szó a részükről.

  Mellesleg a HVG cikkéhez nem lehetett hozzászólni. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr6715018168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása