European Phalanx

Tehetetlenség, vagy cinizmus?

2020. március 01. - megamovieboy

korona_virus.jpg

Korona vírus

  Már az elején tisztázzuk, hogy a Korona vírus nem fogja kiirtani az emberiséget. A halálozási arány 0.5-4% között van. A sajtóhisztéria nem más, mint teljesen felesleges hírfogyasztásra ösztönző propaganda.

 Nagyobb probléma a kormányok reakciója. Nyilván Kínától nem is vártunk mást, mint a Csernobil-szindróma jellegű tagadást, majd eltúlzott reakciókat. De az, ahogyan a nyugati kormányok kezelik a helyzetet, már számunkra is felvet kérdéseket. Mert mit is csinálnak? Hagyják szabadon bejutni a vírust a határaikon át, majd utána tesznek mindenféle kétségbeesett intézkedéseket. Miközben az egész vírus két hét alatt megállítható lett volna, de erről már rég lekéstünk. A gond ezzel a két héttel van. Ennyi ideig kellett volna lezárni a határokat és az érintett városokat és megvárni a fertőzöttek beazonosítását, hogy utána az élet mehessen tovább. Ez nem egy utópia, Izrael pontosan ezt csinálja.

 Ezek után egyik felmerülő kérdés, mi lett volna, ha ez a vírus ténylegesen is tömegeket ölt volna meg? Akkor ugyanígy elbarmolták volna a megelőzést? 

A másik meg az, hogy ha egy komolyabb esetben megfelelően léptek volna fel, akkor most miért nem? Mert csak időseket terít le a vírus? Nekik meg mindegy, hiszen közülük is csak a súlyosan betegek halnak meg? Még jól is jön a költségvetésnek, ha a gazdaságilag már csak fogyasztókból kevesebb marad?

 Összefoglalva, most vagy képtelenek a kormányok megállítani egy járványt, vagy meg tudnák állítani, csak ebben a jelenlegi esetben nem akarják. Egyik lehetőség sem elfogadható, márpedig semmiféle, ezeket cáfoló más választ nem kaptunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr7915498250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása