European Phalanx

A Halálcsillag neve: Jogállamiság

2020. július 25. - megamovieboy

death-star-eu.jpg

 A hazai progresszívok küzdelmüket feladván bociszemekkel néznek Brüsszelre, hogy ők űzzék el az orbándémont helyettük! Egy jó messiás pedig mindig dob valami gumicsontot a birkáinak. Most ez a a minden gondot elűző csodafegyver a jogállamiság. Nagyon hatékonynak tűnik, hiszen nyilván a keleti államok nem felelnek meg neki, ezért ők nem kapnak pénzt Brüsszelből, csak befizetni kell nekik oda. Így megroppan a gazdaság, a szavazók elfordulnak a vezetőktől és jöhet majd a mindent megvalósító baloldal és az Unió fényre derül. 

 Gondolom látni, hogy értelmezhetetlen miért lenne bárki is egy olyan szövetség tagja, ahova csak a tagdíjat kell fizetni, de semmit sem kap cserébe. Hiszen míg a nyugatiaknak ott a keletebbi piac, a bagóért megszerzett gazdaság, az olcsó munkaerő és az elszívott milliók, addig cserébe a keletiek csak az ezeket pótló támogatásokat kapták.  A baloldali intellektüellek, éppen ezeket a támogatásokat akarják elvetetni, mert pénzzel majd "liberalizmusra" lehet kényszeríteni országokat, azok ellenkezésének dacára is, gondolják ők. Nyilván ennek egyik oldala sem fog működni. Sem a pénzbefagyasztások, megvonások nem jó ötlet, sem pedig, hogy pénzért majd "szabadságot" vásárolnak elképzelés.

 A ráadás az, hogy a baloldal nagy örömében éppen a lényeget nem veszi észre, hogy a folyvást hangoztatott jogállamiság egy bizonytalan vágyálom, amiről mindenki azt gondol, amit csak akar.  Nincsen meghatározva, nincsen leírva, nincsen megadva az ellenőrzésének módszertana, vagy hogy ki jogosult ezeket meghatározni, végrehajtani. A vágyálmokkal szemben, ezekről közösen kell dönteniük az EU döntéshozóinak és nem csak szélsőbalosok lesznek közöttük. Tehát egyáltalán nem pont olyan lesz, hogy amíg Orbán Viktor miniszterelnök, addig nincs pénz. 

 Előre megjósolom, mi lesz ebből az egészből. A baloldal jön majd a maga fantasztikus progresszív ötletelésével, a nyugati országoknak meg hol egyik, hol másik javaslat nem fog tetszeni és elkezdik azokat szépen átírni a saját kényelmüknek megfelelően. Persze a ballibek tiltakozni fognak, de nem az ő szavuk fog dönteni, ehhez kevesen vannak. Mire az összes nyugati kontinentális nemzetnek megfelelnek a jogállamisági feltételek, addigra azok olyan lazává válnak, hogy még Putyin is bőven beleférne. Az egész önmaga karikatúrájává fog válni, már ha ezt a bölcsebbje nem látja előre és nem szabotálja inkább el. A legvégén meg előáll a fideszes média és fél évig hallgathatjuk, hogy a Fidesz a jogállamiság pártján volt és hogy a nyugatiak lazították fel a szabályokat, miközben még ők tiltakoztak az engedékenység miatt.

 Ezek után nagyjából világos, hogy egy lufit Halálcsillagnak eladni a polgárok becsapása. Hogy a baloldal mégis ezt teszi, az őket minősíti, ahogyan az is elgondolkodtató, hogy a magasan kvalifikált szavazóik ilyen könnyen bedőlnek neki.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr9516077036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása