European Phalanx

Szép hosszú hétvégét kívánok!

2020. augusztus 21. - megamovieboy

 Ennyit írt híveinek Karácsony Gergely augusztus 19-én a cseten. Lehet Karácsonykor is csak ennyit fog írni, ki tudja. 

 Lehet túl sokat várok el, vagy a kákán is a csomót keresem, amikor ennél többet várnék el tőle. Tudom persze, hogy a főpolgármester hátrakötött kézzel táncol. Úgy próbálja megőrizni az arcát, hogy közben kielégítse a baloldali, progresszív elvárásokat. Ezekhez a nemzetellenes elvárásokhoz  nem illik a magyar államiság ünnepe. Hiszen az állam léte, maga a nyílt határok megcsúfolása. Hogy ez mennyire egy szélsőséges eszme, arra bizonyíték, hogy még sztálinizmus idején is, mint az Alkotmány és a Népköztársaság ünnepeként tartották számon. Úgy látszik, számukra ma már ezek is jobboldali elhajlásnak minősülnek.

 Nekem sem személyesen, sem emberileg semmi bajom nincsen Karácsony Gergellyel, sőt egészen tehetséges politikusnak tartom. Viszont, az ő valós támogatottsága az MSZP-DK-Momentum triumvirátusból fakad. Emiatt kénytelen idomulni az ő ideológiájukhoz, vagy azok ideológiájához, akik mögöttük állnak. Ebből adódik, hogy egy választott politikus ilyen semmilyen módon áll a modern, nyugatias Magyarország megszületésének ünnepéhez. Ennél azért többet várhatnánk! Nyilván ez sokak szemét nem csípi, számukra az elmondottak csak értelmetlen kötekedés. Azonban, másik oldalról nézve, nem azt kérem, hogy a főpolgármester vegyen részt a Szent Jobb körmeneten, vagy tegyen ki bíbor színű aranykeresztes zászlót a polgármesteri hivatalra! 

 Azért is érthetetlen ez a hozzáállás, mert Magyarország megszületése nem csak a magyarokra tartozik, ez egy örömnap volt akkor régen nyugaton, hogy őket választottuk, hogy egy erős ország szellemiségben csatlakozott hozzájuk. És ezt az eseményt a magát nyugatosnak tekintő oldal, amelyik rendre le-keletezi a másik felet, felejti el, vagy hagyja figyelmen kívül, vagy nem is tud róla, vagy egyszerűen nem érti meg.

 Úgy néz ki, a magukat nyugatosnak mondók, nem csak, hogy rosszabbak a sztálinistáknál, de még csak nem is nyugatosak. Túl messzire gondolkoznék? Sajnos, minden tettükből, szavukból, gesztusukból ez jön át. Nekik az állam nem jó, a határok nem jók, a rendőrség nem jó, a hadsereg nem jó, a demokrácia sem jó, a vidékiek, a határon túliak, a szegények, az iskolázatlanok sem jók. A keresztények sem jók, a valódi liberálisok sem jók, sőt úgy néz ki még számukra Sztálin is szélsőségesen jobboldali volt, ezért ő sem jó.

 Ezek után miért pont az államalapítás, vagy Szent István lenne nekik jó? Hiszen az államiság és a kereszténység is csak egy legyőzendő probléma nekik. Belátom, én vártam tőlük túl sokat és Karácsony Gergely csak ennek nem felelt meg. Végül is genderpropagandát is beleszőhetett volna, vagy Orbán lelukasenkózását, ahogyan azt tette nemrég Soros. Talán hálásnak kellene lennem ezért. Lehet, végül megtanulnom szeretni Karácsony Gergelyt.

 Azért utólag kap egy jópontot, ami mutatja ügyes politikai egyensúlyozását, mert azért a facebookon csak sikerült egy "Boldog születésnapot, Magyarország!"-ot is közzétennie. De ettől még a mögötte álló erőkről alkotott véleményem nem változott.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr3716172478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2020.08.23. 14:14:38

Nem igazán értelek. Ez a szánalmas szerencsemalac leginkább kirakati bábúnak lehetne tehetséges. Reklámozhatna nyakkendőt, hajzselét, fogselymet, de politikusnak csapnivaló. Na itt nem a taknyosan simulékony manővereire gondolok. Egy politikusnak lennie kell karakterének. Amikor a DK ügyes trükkökkel (mondjuk GyF ebben nagyon tehetséges), átvette a fővárosi irányítást, és azóta gyakorlatilag a rózsadombi villa kanapéjáról irányítják a várost, neki fel kellett volna állnia. Az lett volna férfias politikai lépés, amivel megüzenhette volna, hogy vannak saját gondolatai, amiket meg szeretne valósítani, de marionett bábú nem kíván lenni. Ehhez csupán két dologra lett volna szükség. Saját elképzelésekre, meg férfias karakterre. Mondjuk az elsőhöz túl ficsúr, a másodikról meg elég sokat elmond, hogy nem csak eső után szeret gyönyörködni a szivárványban.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2020.08.29. 14:55:34

@F.M.J.: Karácsony eddig személyesen semmi nagyobb kárt nem okozott és van olyan okos, hogy ezt tartsa is a jövőben. Az idősotthonokkal nyugaton is sok baj volt, pedig arról biztosan nem ő tehetett.
Azzal a mocskos bandával, amelyik mögötte van, amelyik már két miniszterelnököt megbuktatott, eddig ügyesen ellavírozott és ez elismerésre méltó.
Gyurcsány is bámulatos színészi képességekkel bír és elképesztően jól át tud verni akár egy egész országot is. Nem tudnám utána csinálni.
Ehhez képest Karácsony tökéletesen adja az intellektuális nyugatos liberálist és nem bukott le, vagy bele. Persze később még bármi megtörténhet. Merkelt is hányszor megválasztották, hogy aztán hatalmasat bukjon a migránsok miatt. Szóval ez a helyzet Karácsonynak egyelőre nagyon kellemes, majd meglátjuk, ha már csinálni is kell, akkor hogyan teljesít. Eddig egy feladata volt, megnyerni a választást és azt tökéletesen letudta.
süti beállítások módosítása