European Phalanx

NOlimpia újratöltve

2021. május 17. - megamovieboy

fudan_budapest.png

Fantasztikus montázs... Orbán akár az egyetemre is átrúghatná a focilabdát az erkélyről. Fotó: dailynewshungary.com

 Megint amerikai érdekeltség, megint igen aktív hazai baloldal. A NOlimpia mese visszatér, csak most a gonosz Olimpia helyett, egy gonosz egyetem ellen harcol és nem a Momentum, hanem az újsütetű miniszterelnök jelölt.

 Tehát magyarázom a bevezetést. Az Olimpia megfúrása amerikai érdekeltség volt, Budapest után a párizsi jelentkezést is meg akarták fúrni, de azt már nem kellett, mivel mindkét jelentkező elnyerte a rendezés jogát, azaz Los Angeles is. A Momentum úgy jött a képbe, mint amerikai kötődésű csapat, ott nevelkedtek, tanultak, sőt volt aki olyan kegyes volt, hogy amerikai karrierjét adta fel, hogy itthon vesse bele magát a provinciális K-európai politika sűrűjébe. Az amerikaiak, ha akarnak tőlünk valamit, akkor a baloldalon mindig találnak hozzá hasznos segítséget.

 Egy kínai elitegyetem európai terjeszkedése egyértelműen sérti az USA érdekeit. Még a végén kiderülne, hogy megéri a borsos összegeket rákölteni. Sőt, esetleg nem is marxizmust és maoizmust oktatnak ott. Különösen nézne ki, ha analízis előadáson a Mao-féle vörös könyvecskéből oktatnának, vagy a statika előadás Lenin összes felolvasásba torkollana, meg nyilván a kémia laborban vörös terroristákat képeznének. Annyi igazság van a dologban, ahogyan az amerikaiak tudtak balról pártot gründolni számunkra, van az a pénz, amiért ugyanazok átállnának keletre. Arra még emlékszik valaki, Gyurcsány egyik nagy ötlete volt a keleti nyitás? 

 A mai Kína éppen annyira kommunista, mint Anglia volt az ipari forradalom idején. Annyival tartanak előrébb, amennyi tudást össze tudtak lopkodni a nyugati barbároktól. A módszerek, az eredeti tőkefelhalmozás eszközei hasonlóak. A parasztokat bekényszerítik a városokba, így jutva olcsó munkaerőhöz, a gyarmati területként használt Ujgurföldet meg ugyanúgy kizsákmányolják, mint az angolok Indiát, vagy a belgák Kongót. Ezt ma ki kéri rajtuk számon? Amit ma Kína csinál, azt már 30 év múlva sem fogják a szemükre vetni.

 Karácsony úgy áll ki  a diákváros mellett, hogy a gyakorlatban köze az nem volt hozzá. Ha annyira a szívén viselné a sorsát, akkor adna rá területet. A NOlimpia köszön vissza, mikor az atlétikai világbajnokság elkaszálásával fenyeget. Mintha a NOlimpia agytrösztjei a bevált recepthez nyúlnának. A bibi, hogy egyetem elleni támadás nem néz ki túl jól. Eddig azon sírtak, hogy a Fudan elszívja a magyar egyetemekről a hallgatókat, most meg azon keseregnek, hogy túl drága a magyaroknak. Igen, horribilis tandíj és a magyar szemmel eszméletlen oktatói fizetések talán felnyitják az emberek szemét, akik eddig hőbörögtek a magyar egyetemek lemaradása miatt. Egy valódi top 100-as egyetem ennyibe kerül. Kis pénz, kis foci. Talán többen megértik, hogy mi még nem tudunk annyit költeni a felsőoktatásra, hogy az valóban az élvonalban legyen. Nem mintha a magyar képzés minősége bárhol is probléma lenne. 

 Eddig is voltak nálunk kifejezetten külföldieket megcélzó egyetemek. Budapest egy jó város. Olcsó, kulturált, sok a programlehetőség és közel Európa többi része. Most lesz egy olyan is, ami idevonzza az európai elitet. Ez nagy lehetőség nem csak Kínának, hanem nekünk is. Akik itt tanulnak, azok nem fogják elfelejteni ezt a várost, kapcsolatokat építenek ki magyarokkal is, felkerülünk az elit térképére is. 

 Az biztos, hogy a kormányzat, ahogyan az Olimpia esetében, úgy itt sem végezte el az amerikai csapást megelőző lépéseket és most futhatnak az eredmény után. Milliók hiszik, hogy kívül sárga, belül vörös szörnyetegeket fognak klónozni a kínai egyetemen.  Ilyen a piacgazdaság, ha arra van igény, hogy 20-30 millió forintért valaki kommunistává képezné ki magát, annak pont jól jön a Fudan. Végül is Pesten ebből a tudásból van aki szépen megél. Nem csodálom, hogy a baloldal tart a konkurenciától. Jó lenne ennek a történetnek az abszurditására is rámutatna rajtam kívül más is!

 Ez a meccs még nincs lejátszva, hiszen korunk két nehézsúlyú bajnoka áll egymással szemben. Kóla, popcorn, kényelmes fotel, jöhet a folytatás.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr8516564172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása