European Phalanx

A Nemzeti Tizenegy győzelme

2021. június 23. - megamovieboy

fiola_1.png

 Az első  EB meccsünkön a portugáloktól szerencsétlen késői gólokkal kaptunk ki és azt gondolta a nemzetközi közvélemény, hogy a magyarokban ennyi volt, kipukkadtak, bár hősiesen harcoltak. Erre a következő meccsen vezetést szereztünk a világbajnok franciák ellen, akik jóval nagyobb bajban voltak, mint gondolják sokan. Nekik mindenképpen kellett a pont, hogy a következő fordulóban ne kelljen élethalálharcot vívniuk a portugálokkal a továbbjutásért. Viszont kitámadni sem nagyon mertek, mert egy sima kényszerítőből a balbekk begyalogolt a kapujukig és be is lőtte azt, azaz, ez nem a Moratával felálló spanyol csapat, akiktől nincs veszélyben a kapujuk. Viszont a szervezett védekezés és kiváló kapusunk alaposan megnehezítette a dolgukat. Voltak percek, amikor láthatóan reménytelennek érezték a feladatot. Persze megvoltak a helyzeteik, kapufájuk, de az egyenlítéshez megint Willi Orbán kellett, pont az egyik legjobb játékosunk, aki hasonlóan balszerencsés módon a portugálok első góljában is benne volt.

 A döntetlen egy jogos eredmény és jogos győzelemként ünnepelni. Vannak csapatok, melyek a végső győzelemért mentek, vannak akik számára a csoportból való továbbjutás a cél. A magyar csapatot úgy árazták be, hogy még Észak-Macedóniának is nagyobb esélyt adtak a fogadóirodák. Ők már ki is estek nulla ponttal, míg nekünk a világszerte 'halálcsoportnak' nevezett F csoportban sikerült pontot szereznünk. Az utolsó fordulóban is még a saját kezünkben van a sorsunk. Tehát jóval felülteljesítettük a nemzetközi elvárásokat.

 Persze minket inkább a saját elvárásaink érdekeltek, de ezeknek is tökéletesen megfeleltek a fiúk. Legyen szervezett a csapat játéka, hajtsanak végig és játszanak szívvel-lélekkel. Ezt vártuk mi és ezzel vívták ki a focirajongók elismerését világszerte. A legnagyobb elismerés mégiscsak az, hogy most már a szakértők sem veszik tuti egyesre a németek győzelmét az utolsó fordulóban. Meg aztán a nemzeti szurkolókat leszámítva mégiscsak jobb egy ilyen két mérkőzés, ahol minden csapatnak van esélye a továbbjutásra  és csak a franciák állnak biztos továbbjutóént a négy pontjukkal. Esetleg ők tudnak taktikázni, hogy elkerüljék az angolokat, de a biztos számukra is az, ha nyernek. 

 A németek ellen kevés az esély a továbbjutásra, hacsak nem rukkolnak elő egy Korea elleni enervált játékkal, mint amivel kiestek a legutóbbi VB csoportköréből, vagy teljesen lefoglalja őket a genderháború. Feltehetőleg igencsak motiváltak lesznek a szövetségi kapitányuk utolsó tornáján, szóval lesz lehetőségünk megmutatni a tudásunkat ellenük. Még ha kapunk 3-4 gólt, az sem rontja le a teljesítményt, mert a becsületgólt, sőt a becsületpontot már megszereztük. Az is látszik, hogy a legtöbb csoportból komoly esélyünk lett volna a továbbjutásra a mutatott játékunkkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr5916602066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása