European Phalanx

A nyugat legnagyobb bűne: Kína

2021. július 06. - megamovieboy

chinese_pink_march.jpg

A rózsaszínbe öltözött sárgák már a téren vannak

  Valamikor 30 éve csúszott el a dolog. Amikor Japán már a csúcson volt, Korea jött fel és őt kissé megelőzve a kistigrisek már a karmaikat élesítették. Aztán 25 éve megtörtént Hongkong átadása, amit egy elképesztően nagy hibának tartottam. Alapelv, területet magunktól át nem adunk. Ki kellett volna kényszeríteni, vagy megvásárolni az újabb 99 éves bérleti jogot. Akkor még Kína egy elmaradott ország volt, a NATO erők felvonulása, politikai nyomásgyakorlás megmentette volna a területet.

 Sajnos utólag jól látszik, hogy ez csak a jéghegy csúcsa volt. A háttérben már akkor zajlottak a demokratikus országokra komoly veszélyt hozó gazdasági folyamatok. A mozgatórugók a demokrácia legerősebb államaiban történő változások voltak. A multinacionális tőke befolyása a regnáló kormányok felett kezdett nagyobb lenni a szavazókénál. Ez értelemszerűen a demokráciák alapját, a népképviseletet gyengítették, amit elkezdtek lecserélni a tőke és profitképviseletre. 

 Innentől már egyenes út vezetett a demokráciák gazdasági megerősítése helyett, a kínai rabszolgamunkásokon keresett extraprofit megszerzésére. Pár évtizednyi rövidtávú érdekért, a demokratikus tőke készségesen asszisztált a legújabb Kínai Birodalom felépítéséhez. Hongkong átadása csak apró ajándék volt, a nyugat ostobaságában a saját szerencséjét meglátó kínai vezetésnek. A legalább nagyjából demokratikus kistigrisek megmutatták, hogy ugyanazt a fejlődést Kína is megteheti, de ehhez nyugati segítség kell. Vaknak kellett lenni ahhoz, hogy ne lássák előre, a 1.5 Mrd lakosú Kína gazdaságilag felfejlesztve nem kistigris lesz, hanem egy hatalmas sárkány. 

 A nyugat szinte minden tudását, tőkéjét átadta a rövidtávon befolyó extraprofitért cserébe. A kínai államnak át kellett adni minden odatelepített üzem technológiai leírását. A gyártási folyamatok megszervezésének módját, az abban alkalmazott módszereket stb. A mezőgazdaság fejlődése miatt felszabaduló embermilliók lettek az épülő metropoliszok nincstelen proletárjai, de a nem kínai lakosú területek elnyomottjai, vagy a munkatáborok lakói is hihetetlenül olcsó és szorgalmas munkaerői lettek a nyugati befektetéseknek.

 Mindeközben Kelet-Európa kínlódott a munkanélküliségtől és az olcsó kínai exportselejttől. A Kínába vitt tőke rendbe tette volna a kartellek alatt sínylődő Mexikót, vagy a demokratikus Indiát. Tehát a  nyugati tőke a fejlődő demokratikus államok helyett az elnyomó Kínát segítette az előbbiek kárára. A nemrégiben még falusias Kínában egymás után nőttek ki a földből a megapoliszok. Az 50 legnagyobb városból 15 kínai. Ez saját erőből nem lett volna lehetséges.

 Most itt állunk a végkifejlet küszöbén. Még 20 év és Kína lesz a legnagyobb gazdaságú ország. Az elmúlt tíz évben már minden szegmensben saját fejlesztései vannak, melyek felzárkóznak a nyugathoz. (Kommunikáció, mesterséges intelligencia, harci repülők, űrtechnológia stb.) Vannak stratégiailag lényeges ágazatok, melyben már meg is előzte azt. Az eddigi fejlődési ütem nem hagy kétséget afelől, mi vár ránk a következő 20 évben.

 A legszomorúbb Amerika válasza az eseményekre. A szokásos hazug kommunikációjával Kína-ellenességre szólítja fel a többi országot, miközben valós célja azok kiszorítása a kínai piacról, azaz a kínai termékek lehetőleg amerikai vállalatokon keresztül legyenek Európa számára elérhetőek és emellett hagyják meg a kínai piacot is az amerikaiaknak! Ennek a kiszolgálása már zajlik is Brüsszelben. Egyik jele a Kína ellenes papírdarabok írogatása. Nyilván ezzel Európa maga ássa alá kínai pozícióit, pontosan a washingtoni elvárásoknak megfelelően. Az Európára káros lépéseket egyedül Magyarország akadályozta meg, az Izrael ellenes kirohanásokhoz hasonlóan. Már jött is az érzékenyítés amerikai módra. Egy hongkongi menekült szerint Magyarországtól függ Hongkong sorsa, mutat ránk vádlóan. Szerintem meg a 25 éve meg nem történt masszív NATO flottafelvonulás inkább befolyásolta azt a sorsot és esetleg az ebben hibás államokon kellene sanyarú helyzetét számon kérnie!

 De hogy képben legyünk nyugati barátainkkal kapcsolatban, a kínai kereskedelmi útvonalak átrendeződése lapul a Benelux államok magyarellenessége mögött. Az északi útvonal részben balkánira való lecserélése kellemetlen bevételkieséseket okozna nekik, míg nekünk extra bevételt hozna. Ebben támogatják őket az amerikaiak pl. a kínai tőkével megvalósuló vasút elleni amerikai hátterű hergeléssel. 

 Már lángol a ház, de közös oltás helyett még mindig csak a zsíros falatokért való tülekedés zajlik nyugati részről. Abba bele sem mer gondolni senki, mi lesz, ha az a ház teljesen leég? Mi lesz, ha Kína a fejlesztésekben ráver a nyugatra, hatékonyabbak lesznek a vállalatai, jobbak a termékei? Idővel jobb lesz a fegyverzete és elkezdi a területeit tovább növelni minden lehetséges irányba. Mit csinál Európa, ha az orosz gáz kínai kézbe kerül, vagy ha az oroszoknál tízszer nagyobb Kína fenyegeti közvetlenül? Ezek azok a kellemetlen kérdések, melyekre nemhogy válasz nincs, de még a felvetésük is tabu. Hiszen még esetleg a bűnösök személye is szóba kerülhetne, márpedig ez nagyon kínos lenne.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr7916614598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2021.07.07. 07:32:45

Nem értem miért aggódsz. A nyugatnak megvan mindenre a tuti megbízható megoldása. Majd készül néhány jelentés, meg határozat, esetleg megválasztanak még egy-két tucat alkoholista, drogos, pedofil, nekrofil, zoofil, simán köcsög, vagy transzversenyzongora nagyon haladó vezetőt, és már kész is a kínai összeomlás. Nem lennék a sárgák helyében. Szerintem tudat alatt máris rettegnek.
süti beállítások módosítása