European Phalanx

A nagy választási átverés

2021. október 12. - megamovieboy

karacsony-mzp.jpg

Verseny helyett összefogás, de kinek a javára és kinek az előnyére?

 Hetek óta az egyik vezető téma az ellenzéki miniszterelnök-jelölt választás. Ezt nyilván a budapesti főpolgármester választás mintájára találták ki, csak éppen a kettő között van egy hatalmas eltérés, mely az előbbit nagyjából értelmetlenné teszi. Ugye a főpolgármestert közvetlenül választják, így egy előválasztásnak lehet értelme. Ellenben a miniszterelnököt nem közvetlenül választjuk, ilyen választás eddig sem volt hazánkban. A miniszterelnököt a Parlamentbe beszavazott képviselők választják meg. 

 Ebből az következik, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelölt egyáltalán nem bizonyos, hogy ellenzéki siker esetén valóban bírni fogja a képviselők többségének támogatását. Politikusok képesek kitalálni elfogadható kifogást arra, miért is nem teljesítenék az előzőleg elvállaltakat. Persze ez óriási blama lenne a jövőbeni előválasztásokra nézve. 

 A tényeknél maradva, a DK és a lassan teljesen a befolyása kerülő Jobbik nagyobb erőt fog képviselni, mint a többi ellenzéki párt. Különös lenne, ha egy baloldali kisebbség támogatását élvező miniszterelnök sokáig a helyén maradna. Főleg, ha Gyurcsány is a közelében van. 

 Ezek miatt értelmetlen ez a színjáték, azonban belátható mi végre is van rá szükség. Éppen az előbbieket, Gyurcsány újabb megerősödését hivatott leplezni. Már eleve az egész választás úgy indult, hogy Gyurcsány felesége, Gyurcsány haverja és Gyurcsány szövetséges pártelnöke volt az öt jelölt között. Rajtuk kívül a politizálásra abszolút alkalmatlan Fekete-Győr és a komplett pszichopata benyomását keltő Márki-Zay indult.

 Az eredeti terv Karácsony Gergely győzelme lehetett, de róla egyre inkább kiderült, hogy nem csak autót vezetni, vagy angolul nem tud, hanem politológus tudása ellenére az éles helyzeteket sem tudja kezelni. Bár ez amúgy eleve a testtartásán látszott. Az első kellemetlen meglepetés Dobrev első fordulós győzelme. Nos, sosem szabad lebecsülni Gyurcsány fanatikusait. De ettől még Karácsonynak egyszerűen kampányolnia kellett volna tovább, ami helyett belement valamiféle bugyuta tangózásba Márki-Zay Péterrel. Kettejük közül az anti-Orbánt akaró ellenzéknél egyre inkább a határozott, agresszívan handabandázó Márki-Zay lett a befutó. Karácsony meg összeomlott és feladta.

 Ez Magyarországon elfogadhatatlan. A harc elöli megfutamodás arcvesztést, megvetést von maga után. Nem véletlen, hogy a Karácsonyt támogató pártok nem akarnak beállni Márki-Zay mögé. Ez persze megint csak Karácsony alkalmatlanságát mutatja. Meglepően hasonlít az USA afgán kivonulására, amikor is elfelejtették értesíteni szövetségeseket. Ez a visszalépés tökéletes Gyurcsány számára, ezzel ledarálta az ellenzék többi részét. Ezért tiltakoztak a visszalépés miatt a Karácsony mögött álló pártok, mert ezzel őket is elárulta.

 Gyurcsány már most megnyerte a baloldal feletti uralmat. Kiesett a Jobbik, a Momentum, valamint az MSZP-Párbeszéd-LMP jelöltje. Maradt Gyurcsány felesége és egy önjelölt minden ellenes. Az előválasztás a kezdetektől fogva egy roncsderbi és ezen már nem tud változtatni semmi . A jelenlegi állás szerint Dobrev győzelme valószínű, mi a Fidesznek feltehetőleg a legjobb.

 A baloldal problémája Gyurcsány. Amíg nem tudják legyőzni, addig ez a feladat a jobboldalra vár. Gyurcsány háromnegyedes elutasítottsága a garancia, hogy vele a baloldal csak bukik. Aztmeg, hogy az asszonyát küldi maga helyett, csak a nagyon butákat, vagy a magát mindenről meggyőzni képes belvárosi értelmiségit képes megtéveszteni.

 A hab a tortán, hogy a globalista média, finoman, kevésbé finoman elkezdte tolni Márki-Zayt. Nyilván ők is érzékelik, Dobrev győzelme nem igazán kedvező számukra. Az önjáró, USA szóhasználattal autokrata Gyurcsány térnyerése a nyugatnak nem ad olyan lehetőséget, mint egy lebegtetett báb győzelme. Eközben a kormánypárti média érthető okokból Dobrevet tolja. Ki gondolta volna pár hete, hogy ezt az előre lefutott választást, a kijelölt győztes bénázása ilyen viccessé tudja majd tenni? 

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr7316718298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása