European Phalanx

Zelinszkij háborúja

2022. március 07. - megamovieboy

 zelinszki.jpeg

 Míg az amerikaiak az új világrend megteremtéséért küzdenek, az oroszok meg a nagyhatalmi álmaikért, addig akik a háború legnagyobb áldozatai, az ukránok motivációja kevéssé érthető. Most, a támadás után az egyszerű emberek védik hazájukat, azonban a politikusaik, akik hozzájuk képest meglehetős biztonságban vannak tartoznak némi magyarázattal, miért is került sor erre a háborúra? Az a logika, hogy azért akarnak NATO tagok lenni, hogy ne támadják meg őket az oroszok, kissé félrecsúszott, hiszen éppen ezért támadták meg őket. Most, vagy valaki kapitális hibát vétett az ukrán vezetésben, vagy szándékosan döntöttek a háború mellett. Az amerikai szakértők, akik felügyelik az ukrán vezetést, nyilván figyelmeztették őket, tehát a hibázás kizárható. 

 Nem csak bevállalt az ukrán vezetés egy elkerülhető háborút, hanem kifejezetten azon dolgozik, minél nagyobb legyen. Zsoldoscsapatok eddig is voltak a háborúkban, de hogy nemzetközi brigádok érkezzenek, ez már a spanyol polgárháborút idézi. Csak nehogy a másik oldalon meg kicsi sárga emberkék tűnjenek fel! Szerencsére eddig csak fogadkozás van e téren, pl a brit hadsereg nem ajánlja. A fegyverek követelése egészen újszerű dolog, hiszen az ukrán elnök ajándékba akar kapni fegyvereket. A dolog odáig fajult, hogy vadászgépeket is akarnak, nyilván ingyen. Itt legalább a lengyeleknek helyén van az eszük és a MiG-jeiket szívesen odaadják, ha az USA pótolja azokat amerikai technikával. Ami jogos kérés, hiszen azért, mert az ukrán vezetés háborúba vezette az országát, még a NATO keleti felét nem kellene meggyengíteni!

 Még a repülőknél maradva, a repüléstilalmi zónára vonatkozó kérés közvetlenül vonná be a NATO erőket a konfliktusba. Nem véletlen, hogy a NATO főtitkár egyértelművé tette, hogy ez nem a szövetség háborúja. Az ukrán kommunikáció kezd kommunista jelleget ölteni, mikor a semleges országokkal ellenségesen viselkedik. Mondjuk a budapesti ukrán nagykövetet simán el lehetne küldeni Grazba néhány hét szigorú kezelésre. A végére hagytam, hogy felelős ember nem biztat civileket az ellenséges katonasággal való konfrontációra. Zelinszkij tevékenysége a konfliktus kitöréséhez vezetett, majd azóta igyekszik azt minél jobban kiszélesíteni, más országokat minél jobban bevonni, a harcokat a legtovább elhúzni, lehetőleg sok civil áldozattal. Mintha az orosz és a polgári veszteségekért bónuszt kapna valakitől. 

 Tartok tőle, hogy ez a lista csak bővülni fog. A dilivonat mai állomása, hogy a pakisztáni elnök keresetlenül küldte el azt a húsz országot, mely levélben követelt tőlük állásfoglalást az orosz-ukrán viszonylatban. Lesz ez még így sem, de azért várjuk ki a végét! Zelinszkij vagy egy nagy plecsnit kap a végén, vagy egy szoros kötelet.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr5917773816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.03.07. 06:25:05

Az, hogy Z-nek érdeke az ukrán nép felszámolása - tisztán látszik.
Csak a cui prodest nem tiszta.

Ez egy gátlástalan helytartó, akire rábízták a Janicsár munka irányítását.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.03.07. 07:31:52

"Az amerikai szakértők, akik felügyelik az ukrán vezetést, nyilván figyelmeztették őket, tehát a hibázás kizárható. "
- Kizárható, bár szerintem nem figyelmeztették, hisz ez volt a cél. Az ukrán vezetés a tipikus hasznos idióta.

"Csak nehogy a másik oldalon meg kicsi sárga emberkék tűnjenek fel!"
- Már rég feltűntek, de mivel az oroszok - közmondásosan - sokan vannak, ők a tőzsdéken és az állampapírpiacokon "vívják" a csatát. Megjegyzem, nem feltétlen hatástalanul. Az USA eléggé magára haragította a kis sárga emberkéket, így egy kritikus pillanatban akár beindíthatnak egy USA államkötvény eladási dömpinget, amivel az NATO 90%-át lefektetik, azután majd lehet beszélgetni. Nekünk még lehet annyi sanszunk, hogy jóban vagyunk a brazilokkal, akik meg az USA legnagyobb hitelezői, és nem néznek sanda szemmel a kínaiakra sem.

"A dolog odáig fajult, hogy vadászgépeket is akarnak, nyilván ingyen."
- Hatalmas ötlet. Az oroszok azzal kezdték a műsort, hogy használhatatlanná tették a felszállópályákat. A gépekhez így már reptér is kell, ami meg már ugye belépésnek számít a háborúba, mert utolsó információim szerint csak a hordozókon van mobil reptér. A többi helyhez kötött, tehát a használható határon kívüli. Ez a szerencsétlen tényleg világháborút akar, csakhogy ne legyen az oroszoknak sikere. Szerintem lassan toporzékolni is fog.

"Zelinszkij vagy egy nagy plecsnit kap a végén, vagy egy szoros kötelet."
- Vagy egy szigetet a Csendes-óceánon, közel egy USA támaszponthoz, hogy ne érezze magát veszélyben. Jól illene az ukrán elnökök leköszönési stílusába.

tűz fal 2022.03.07. 08:24:35

"A dilivonat mai állomása, hogy a pakisztáni elnök keresetlenül küldte el azt a húsz országot, mely levélben követelt tőlük állásfoglalást az orosz-ukrán viszonylatban."

Micsoda hálátlan népség! Így hálálják meg hogy Obama esküvőket bombáztatott Pakisztánban?

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.03.07. 08:31:43

@tűz fal: Nyelvesfagyi. És még mennyi van?! Elmehetnének még támogatásért Vietnámba, Irakba, Szíriába, stb. Ott is repesnének a boldogságtól, hogy hálásak lehetnek. Vivát!
süti beállítások módosítása